امید و انتظار

    از ویکی‌نور
    امید و انتظار
    نام کتاب امید و انتظار
    نام های دیگر کتاب حکومت الهی مهدی (عج) در روی زمین
    پدیدآورندگان فیضی، کریم (گردآورنده)

    جعفری، علی (گردآورنده)

    جعفری تبریزی، محمد تقی (نويسنده)

    زبان فارسی
    کد کنگره ‏BP‎‏ ‎‏224‎‏ ‎‏/‎‏ج‎‏7‎‏الف‎‏8
    موضوع محمد بن حسن (عج)، امام دوازدهم، 255ق. - غیبت

    مهدویت - انتظار

    ناشر موسسه تدوين و نشر آثار علامه جعفری
    مکان نشر تهران - ایران
    سال نشر 1388 هـ.ش
    کد اتوماسیون AUTOMATIONCODE14879AUTOMATIONCODE


    معرّفى اجمالى

    اميد و انتظار يا حكومت الهى مهدى(عج) در روى زمين اثر استاد محمدتقى جعفرى (ره) مى‌باشد.

    كتاب، مجموعه مطالبى است كه آقايان على جعفرى و كريم فيضى از لابه لاى تفسير نهج البلاغه استاد جعفرى درباره مهدوّيت و امام مهدى(عج) جمع‌آورى نموده‌اند.

    اثر، درصدد پاسخ‌گويى به:«اين انسان وارسته و كامل كيست؟ بشر در انتظار چيست؟ اميد و انتظار بشر به كجا مى‌رود؟ امام زمان و مدّت حكومت الهى حضرت و فتنه‌هاى آخرالزمان چگونه است؟، مى‌باشد.

    ساختار كتاب:

    از آن جا كه انتظار عمومى بشر دست يابى به عدالت و صلح است و سراسر تاريخ انسان حكايت‌گر اين است كه در جستجوى نجات دهنده و منجى مى‌باشد. و همواره به دنبال پاسخ به سوال خويش است كه اين انسان منجى داراى چه ويژگى‌هايى بايد باشد؟ و مصداق اين موعود چه كسى است؟ جمع آورندگان با ساماندهى مناسب و منظم با طرح يك مقدّمه و نه فصل به تشريح اين انسان كامل و منجى و حكومت جهانى او كه انتظارات بشريت را به سرانجام مى‌رساند، مى‌پردازند.

    استناد مطالب در پاسخ به پرسش‌ها، تكيه بر آيات قرآنى، احاديث و روايات شيعه و اهل تسنن دارد. همچنين از اشعار شاعران همچون مولوى، حافظ و عطار نيشابورى و سخنان و نظريات بزرگان از منابع آن‌ها سود جسته است.

    گزارش محتوا:

    استاد در پاسخ به پرسش اول، امام مهدى را مصداق اصلى آن انسان وارسته و كامل معرفى مى‌كند، زيرا ايشان استعدادهاى نهانى انسان را كه در قرون و اعصار را كد در او مانده بود، به فعليت در مى‌آورد و تعريف حقيقى انسان را به بشريت عرضه مى‌كند. استاد معتقد است كه امام زمان(عج) انتظار عمومى بشر را كه دست‌يابى به عدالت و صلح مى‌باشد، محقق مى‌سازد و اين منوط به برپايى دولت ايشان مى‌باشد. در ضمن بشر را داراى آينده‌اى روشن ارزيابى مى‌كند.

    استاد در ادامه نگاهى به نظريات مولوى در مورد اصل ولايت و موضوع امام مهدى(ع) دارد و با استناد به ابياتى چند از ايشان و شرح آن‌ها، به استشهاد آن‌ها مى‌پردازد.

    انديشمندان و مصلحين براى رسيدن به دولت جهانى، نظريات چهارگانه‌اى را مطرح نموده‌اند. گروه اول معتقدند براى رسيدن به دولت جهانى، راهى جزء تعميم فرهنگ و تعليم و تربيت براى رسيدن همه انسان‌ها به آن فرهنگ جهانى امكان پذير نيست و گروه دوم مى‌گويد تعميم و مشترك ساختن همه كشورها در مواد طبيعى و اقتصادى از نظر توليد و توزيع و هرنوع بهره‌بردارى از آن‌ها مى‌باشد و گروه سوم بر اين باورند، نخست بايد قدرت‌ها را رام و سپس مرزها را از بين برد و گروه چهارم به مسائل حقوقى اهميت داده و معتقدند با تحقيق و تصفيه و تنظيم همه انواع حقوق مى‌توان آماده پذيرش دولت جهانى شد. استاد بعد از طرح اين نظريات، همه آن‌ها را مورد نقد قرار مى‌دهند و معتقدند كه اين‌ها معلول‌ها را به جاى علّت‌ها قرار داده‌اند. و قائل هستند علّت امكان ناپذيربودن وحدت عبارت از تمايلات سودجويانه، قدرت پرستى و كوته نظرى بشرى مى‌باشد. و معتقدتد كه اتحاد ملل، احتياج به يك ايده ال كلى دارد كه براى همه جوامع بشر قابل پذيرش باشد و ايشان اين نظريه را كه بايد ايده حكومت جهانى بر مبناى مذهب فطرى انسان باشد، مطرح مى‌نمايند.

    گزارش وضعيّت:

    در صفحات پايانى كتاب، نمايه آيات، روايات، اشخاص و كتب گنجانده شده است و فهرست مطالب در آغاز اثر آمده است.

    منبع

    پايگاه اطلاع رسانى سراسرى اسلامى(پارسا)، 1388، امام مهدى(عج) در آينه قلم، قم، موسسه اطلاع رسانى مرجع

    وخود اثر


    پیوندها