کتاب‌شناسی تعلیم و تربیت در اسلام

کتاب‌شناسی تعلیم و تربیت در اسلام توصیف، تعلیم، نقد «گزیده منابع عربی»، نوشته بهروز رفیعی (متولد 1336ش) در موضوع کتاب‌شناسی است. این اثر به کتاب‌شناسی 130 جلد کتاب در قالب 115 عنوان پرداخته است. عناوین کتاب‌ها درباره یک‌صد موضوع در حوزه تربیت اسلامی به زبان عربی و مختص حوزه کشورهای عربی است[۱].

کتاب‌شناسی تعلیم و تربیت در اسلام
کتاب‌شناسی تعلیم و تربیت در اسلام
پدیدآورانرفیعی، بهروز (نويسنده)
عنوان‌های دیگرتوصیف، تحلیل، نقد ** گزیده منابع عربی
ناشرمرکز بين‌المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)
مکان نشرایران - قم
سال نشر1390ش - 1433ق
چاپ1
شابک978-964-195-564-1
موضوعاسلام و آموزش و پرورش - کتاب‌شناسی - کتاب‏های چاپی عربی - کتاب‌شناسی
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/ر683 الف5 5814 Z
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

نویسنده تلاش کرده است تا اصول کتاب‌شناسی را در ساختار اثر با دقت کامل رعایت کرده و در توصیف مختصری که از آثار نموده از مبانی چکیده‌نویسی پیروی نماید[۲].

هدف اصلی این کتاب، شرح و توصیف منابع بوده، اما گاهی به تحلیل، نقد و داوری نیز پرداخته است. نویسنده تلاش کرده در توصیف‌های ارائه‌شده از کتاب، خواننده را با روح کتاب و مطالب آن با تکیه بر متن اثر آشنا سازد. مدخل‌ها‌ فارغ از هرگونه ارزش‌گذاری انتخاب شده و سعی شده تا در آنها از موضوعات گوناگون در حوزه تعلیم و تربیت اسلامی یاد شود. علاوه بر آن به مدخل‌هایی که در حوزه میراث مکتوب تربیتی در اسلام می‌گنجد، پرداخته نشده است. منابع توصیف‌شده گزینش شده و فاقد سابقه کتاب‌شناسی می‌باشند. تلاش شده از جدیدترین منابع نیز در این اثر هم استفاده شود[۳].

شیوه نویسنده در معرفی اثر مقدم نمودن نام کتاب بر نام نویسنده اثر است. مدخل‌ها بر اساس نام آنها ترتیب داده شده و با شماره مسلسل جای هریک از آنها در میان 115 عنوان معلوم شده است. پس از نام اثر، نام و نام خانوادگی صاحب اثر بر اساس آنچه در اثر آمده ذکر شده است. نام آثار بر اساس آنچه در صفحه عنوان ضبط شده، آمده است. در جایی که نام کتاب بر روی جلد با نام کتاب در صفحه عنوان متفاوت بوده، پیش از توصیف و پس از اشاره به مشخصات ویژه هر اثر، نام روی جلد در مقابل دایره‌ای به رنگ سیاه گوشزد شده است. در ادامه، ویژگی‌های نشر هر مدخل آمده و بعد از آن مشخصات ویژه هر کتاب ذکر شده است. توصیف کتاب، مرحله بعدی است که معمولا سرآغاز بحث، معرفی کلی هر مدخل است و سپس توصیف و تحلیل و گاه نقد آن همراه با معرفی آثاری به فارسی و عربی برای مطالعه بیشتر است. در مجلدات پانزده‌مدخلی که بیش از یک جلد بوده‌اند، تمام توصیف‌ها ذیل یک عنوان، پی‌درپی، اما جدای از یکدیگر آمده است[۴].

پانویس

  1. ر.ک: دیباچه، ص9
  2. ر.ک: همان، ص10
  3. رک: همان، ص9-10
  4. رک: همان، ص10-11

منابع مقاله

دیباچه.


وابسته‌ها