تاریخ پیامبر اسلام(ص): تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۹ دسامبر ۲۰۱۶
جز
جایگزینی متن - ' .' به '. '
جز (جایگزینی متن - ' ' به ' ')
جز (جایگزینی متن - ' .' به '. ')
خط ۴۲: خط ۴۲:
اين اثر بوسيله مرحوم حجة الاسلام دكتر محمد ابراهيم آيتي (د. 1342ش) در موضوع زندگانى رسول خدا نوشته شده است.
اين اثر بوسيله مرحوم حجة الاسلام دكتر محمد ابراهيم آيتي (د. 1342ش) در موضوع زندگانى رسول خدا نوشته شده است.


از آنجا كه كتاب پس از درگذشت مؤلف منتشر شده، دكتر [[گرجی، ابوالقاسم|ابوالقاسم گرجى]] (از دوستان مؤلف و از دانش آموختگان حوزه نجف و استاد دانشكده حقوق تهران) آن را تنظيم و تكميل كرده است زيرا مؤلف قدرى از حوادث آخر عمر پيامبر را نياورده و نام كتاب را «تاريخ اسلام» گذشته بوده كه دوره‌اى از تاريخ اسلام را تدوين نمايد. مصحح كتاب با تغيير و اضافه مطالب جديد، ترجمه اشعار و متون عربى، توضيحى در پاورقى‌ها و ... كتاب را ارائه كرده است.
از آنجا كه كتاب پس از درگذشت مؤلف منتشر شده، دكتر [[گرجی، ابوالقاسم|ابوالقاسم گرجى]] (از دوستان مؤلف و از دانش آموختگان حوزه نجف و استاد دانشكده حقوق تهران) آن را تنظيم و تكميل كرده است زيرا مؤلف قدرى از حوادث آخر عمر پيامبر را نياورده و نام كتاب را «تاريخ اسلام» گذشته بوده كه دوره‌اى از تاريخ اسلام را تدوين نمايد. مصحح كتاب با تغيير و اضافه مطالب جديد، ترجمه اشعار و متون عربى، توضيحى در پاورقى‌ها و. .. كتاب را ارائه كرده است.


==محتواى كتاب==
==محتواى كتاب==
كتاب تاريخ پيامبر اسلام، زندگى آن حضرت و حوادث دوران رسالت را به ترتيب معمول تاريخى تدوين كرده و پس از دوران مكى، رويدادهاى هر يك از سال‌هاى هجرى را به تفصيل آورده است. بخشى از مطالب كتاب چنين است: نياكان رسول خدا (ص)، تولد آن حضرت، پرورش نزد حليمه، فوت مادر، درگذشت عبدالمطلب و ابوطالب، سفر به شام، شركت در جنگ فجار، حلف‌الفضول، ازدواج با خديجه و ... و به همين ترتيب ماجراهاي زندگي رسول خدا را تا سال نهم هجرت. وقايع بعد سال نهم، از جمله حجة الوداع، غدير خم، وفات پيامبر و ... نيامده است كه اين را بايد به حساب به پايان آمدن ناگهاني عمر مؤلف (رحمة الله عليه) گذاشت.
كتاب تاريخ پيامبر اسلام، زندگى آن حضرت و حوادث دوران رسالت را به ترتيب معمول تاريخى تدوين كرده و پس از دوران مكى، رويدادهاى هر يك از سال‌هاى هجرى را به تفصيل آورده است. بخشى از مطالب كتاب چنين است: نياكان رسول خدا (ص)، تولد آن حضرت، پرورش نزد حليمه، فوت مادر، درگذشت عبدالمطلب و ابوطالب، سفر به شام، شركت در جنگ فجار، حلف‌الفضول، ازدواج با خديجه و. .. و به همين ترتيب ماجراهاي زندگي رسول خدا را تا سال نهم هجرت. وقايع بعد سال نهم، از جمله حجة الوداع، غدير خم، وفات پيامبر و. .. نيامده است كه اين را بايد به حساب به پايان آمدن ناگهاني عمر مؤلف (رحمة الله عليه) گذاشت.


مؤلف دانشمند اين اثر به شيوه علمى، منابع خود را به طور كامل ذكر كرده و چنانكه از پايان كتاب استفاده مى‌شود وى به 156منبع ارجاع داده است.
مؤلف دانشمند اين اثر به شيوه علمى، منابع خود را به طور كامل ذكر كرده و چنانكه از پايان كتاب استفاده مى‌شود وى به 156منبع ارجاع داده است.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش