اعلام قرآن از دائرةالمعارف قرآن کریم: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' ؛' به '؛'
جز (جایگزینی متن - 'كتاب' به 'کتاب')
جز (جایگزینی متن - ' ؛' به '؛')
خط ۶۱: خط ۶۱:




براى کتاب حاضر، فقط فهرست مطالب و منابع تنظيم شده است. اين کتاب به‌صورت مستند تنظيم شده است و متن عربى آيات همراه با شماره و نام و نشان آيات و سوره‌ها در متن کتاب آمده است <ref>مثلاً ر. ك: متن کتاب، ج1، ص228 و ج3، ص555</ref> ؛ افزون بر آن، نويسندگان ارجاعات ديگرشان را به‌صورت پاورقى آورده‌اند. اين پاورقى‌ها به‌صورت عموم، استنادى و ارجاعى است و در آن نام منبع مورد استفاده همراه با ذكر شماره جلد و صفحه مورد نظر نوشته شده <ref>مثلاً ر. ك: متن کتاب، ج1، ص55 پاورقى 1- 2- 3- و...</ref> و در آن پاورقى‌هاى توضيحى يا انتقادى مشاهده نگرديد. در مقدمه مسئول مركز فرهنگ و معارف قرآن آمده است: کتاب حاضر با هدف جبران كمبود كتب اعلام قرآن به زبان فارسى تدوين يافته و امورى مانند جامعيت مدخل‌ها، جامعيت مباحث، بهره‌گيرى از منابع دست اول و فراوان، بهره‌گيرى از نظام ارجاعات را مى‌توان از امتيازات اين مجموعه بر تأليفات مشابه برشمرد <ref>پيشگفتار، ج1، ص13</ref>. همچنين در مقدمه بخش علوم قرآنى دائرة المعارف قرآن كريم -كه مشخصات نگارشى آن حتى اسامى نويسندگان نيز معلوم نيست-، در مورد اصطلاح و دانشى به نام «اعلام قرآن» و اقسام آن در قرآن و پيشينه بحث درباره آن و نيز اصطلاح و دانشى به نام «مبهمات قرآن» و حكمت آن و آثارى كه در اين زمينه نوشته شده توضيحاتى ذكر شده است <ref>ر. ك: مقدمه، ج1، ص21- 54</ref>.
براى کتاب حاضر، فقط فهرست مطالب و منابع تنظيم شده است. اين کتاب به‌صورت مستند تنظيم شده است و متن عربى آيات همراه با شماره و نام و نشان آيات و سوره‌ها در متن کتاب آمده است <ref>مثلاً ر. ك: متن کتاب، ج1، ص228 و ج3، ص555</ref>؛ افزون بر آن، نويسندگان ارجاعات ديگرشان را به‌صورت پاورقى آورده‌اند. اين پاورقى‌ها به‌صورت عموم، استنادى و ارجاعى است و در آن نام منبع مورد استفاده همراه با ذكر شماره جلد و صفحه مورد نظر نوشته شده <ref>مثلاً ر. ك: متن کتاب، ج1، ص55 پاورقى 1- 2- 3- و...</ref> و در آن پاورقى‌هاى توضيحى يا انتقادى مشاهده نگرديد. در مقدمه مسئول مركز فرهنگ و معارف قرآن آمده است: کتاب حاضر با هدف جبران كمبود كتب اعلام قرآن به زبان فارسى تدوين يافته و امورى مانند جامعيت مدخل‌ها، جامعيت مباحث، بهره‌گيرى از منابع دست اول و فراوان، بهره‌گيرى از نظام ارجاعات را مى‌توان از امتيازات اين مجموعه بر تأليفات مشابه برشمرد <ref>پيشگفتار، ج1، ص13</ref>. همچنين در مقدمه بخش علوم قرآنى دائرة المعارف قرآن كريم -كه مشخصات نگارشى آن حتى اسامى نويسندگان نيز معلوم نيست-، در مورد اصطلاح و دانشى به نام «اعلام قرآن» و اقسام آن در قرآن و پيشينه بحث درباره آن و نيز اصطلاح و دانشى به نام «مبهمات قرآن» و حكمت آن و آثارى كه در اين زمينه نوشته شده توضيحاتى ذكر شده است <ref>ر. ك: مقدمه، ج1، ص21- 54</ref>.


تاريخ آغاز و انجام نگارش اثر حاضر به‌صورت دقيق مشخص نيست جز آنكه مركز فرهنگ و معارف قرآن در سال 1376ش با هدف ارائه اطلاعات ناب و اصيل در قلمرو موضوعات قرآنى، كار تدوين دائرة المعارف قرآن كريم را آغاز كرد <ref>پيشگفتار، ج1، ص12</ref>. اولين و دومين جلد اثر حاضر در سال 1385ش و سومين جلد در سال 1386ش منتشر شده است.
تاريخ آغاز و انجام نگارش اثر حاضر به‌صورت دقيق مشخص نيست جز آنكه مركز فرهنگ و معارف قرآن در سال 1376ش با هدف ارائه اطلاعات ناب و اصيل در قلمرو موضوعات قرآنى، كار تدوين دائرة المعارف قرآن كريم را آغاز كرد <ref>پيشگفتار، ج1، ص12</ref>. اولين و دومين جلد اثر حاضر در سال 1385ش و سومين جلد در سال 1386ش منتشر شده است.
۶۱٬۱۸۹

ویرایش