السعادة الأبدية في التعريف بمشاهير الحضرة المراكشية: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''السعادة الأبدية في التعريف بمشاهير الحضرة المراكشية'''، از آثار فقیه، صوفی، مورخ و مصلح قرن چهاردهم هجری قمری، [[محمد بن محمد بن عبدالله موقت مراکشی]]، مشهور به [[ابن موقت]]، (حدود 1283-1369ق)، دانشوران و چهره‌های سرشناس مراکش را می‌شناساند. پژوهشگر معاصر، [[احمد متفکر]] بر انتشار این کتاب نظارت کرده و تعلیقاتی بر آن افزوده و همچنین مقدمه‌ای برای آن نوشته و نگارنده را معرفی کرده است.
'''السعادة الأبدية في التعريف بمشاهير الحضرة المراكشية'''، از آثار فقیه، صوفی، مورخ و مصلح قرن چهاردهم هجری قمری، [[ابن موقت، محمد بن محمد|محمد بن محمد بن عبدالله موقت مراکشی]]، مشهور به [[ابن موقت، محمد بن محمد|ابن موقت]]، (حدود 1283-1369ق)، دانشوران و چهره‌های سرشناس مراکش را می‌شناساند. پژوهشگر معاصر، [[متفکر، أحمد|احمد متفکر]] بر انتشار این کتاب نظارت کرده و تعلیقاتی بر آن افزوده و همچنین مقدمه‌ای برای آن نوشته و نگارنده را معرفی کرده است.


==هدف و روش==
==هدف و روش==
* [[ابن موقت]]، نوشته است: با توجه به ارزشمندی شناخت احوال و زندگی نیکان و این سخن مشهور که «هرکسی تاریخ زندگانی مؤمنی را بنگارد، گویی که او را زنده می‌سازد و...»، من این کتاب را در دو جلد نوشتم و بعد در یک جلد خلاصه کردم و یک نام برای متن اصلی و مختصر برگزیدم<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص13-14</ref>.
* [[ابن موقت، محمد بن محمد|ابن موقت]]، نوشته است: با توجه به ارزشمندی شناخت احوال و زندگی نیکان و این سخن مشهور که «هرکسی تاریخ زندگانی مؤمنی را بنگارد، گویی که او را زنده می‌سازد و...»، من این کتاب را در دو جلد نوشتم و بعد در یک جلد خلاصه کردم و یک نام برای متن اصلی و مختصر برگزیدم<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص13-14</ref>.
* [[احمد متفکر]]، با تأکید بر آنکه «مغربی‌ها به تاریخ و زندگی اولیای الهی و به‌صورت کلی صالحان اهمیت داده و به شرح احوال و کرامات و روش تربیتی آنان پرداخته و آثاری را در این زمینه پدید آورده‌اند» نام و مشخصات تعدادی از این کتاب‌ها را ذکر کرده و بعد افزوده است: «السعادة الأبدية في التعريف بمشاهير الحضرة المراكشية»، از آثاری است که به بیان صالحان یک منطقه و شهر خاصّ توجه کرده و زندگی و آثار تبلیغی، تربیتی و جهادی آنان را شرح داده است. نویسنده کتابش را در سال 1341ق، مختصر کرده است و اکنون همان نسخه برگزیده، بازنشر می‌شود و من اشتباهات چاپی و تاریخی آن را تصحیح کردم و منابع و توضیحاتی را در مورد شخصیت‌های مطرح‌شده در پاورقی‌ها آوردم<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص5-8</ref>.
* [[متفکر، أحمد|احمد متفکر]]، با تأکید بر آنکه «مغربی‌ها به تاریخ و زندگی اولیای الهی و به‌صورت کلی صالحان اهمیت داده و به شرح احوال و کرامات و روش تربیتی آنان پرداخته و آثاری را در این زمینه پدید آورده‌اند» نام و مشخصات تعدادی از این کتاب‌ها را ذکر کرده و بعد افزوده است: «السعادة الأبدية في التعريف بمشاهير الحضرة المراكشية»، از آثاری است که به بیان صالحان یک منطقه و شهر خاصّ توجه کرده و زندگی و آثار تبلیغی، تربیتی و جهادی آنان را شرح داده است. نویسنده کتابش را در سال 1341ق، مختصر کرده است و اکنون همان نسخه برگزیده، بازنشر می‌شود و من اشتباهات چاپی و تاریخی آن را تصحیح کردم و منابع و توضیحاتی را در مورد شخصیت‌های مطرح‌شده در پاورقی‌ها آوردم<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص5-8</ref>.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==
خط ۳۹: خط ۳۹:
==نمونه مباحث==
==نمونه مباحث==
* اینجا که امروزه «سجینه» نامیده می‌شود، در سال 454ق، ساخته شد و بانی آن «یوسف بن تاشفین» بود<ref>ر.ک: مقدمه کتاب، ص15</ref>.
* اینجا که امروزه «سجینه» نامیده می‌شود، در سال 454ق، ساخته شد و بانی آن «یوسف بن تاشفین» بود<ref>ر.ک: مقدمه کتاب، ص15</ref>.
* ابویزید عبدالرحمن بن خطیب سهیلی که [[ابن خلکان]] در [[وفيات الأعيان]] و دیگران او را معرفی کرده‌اند، به فقه، عربی، لغت، قرائت، کلام، اصول، ادبیات، حدیث و تفسیر آگاهی داشت<ref>ر.ک: متن کتاب، ص181</ref>.
* ابویزید عبدالرحمن بن خطیب سهیلی که [[ابن خلکان، احمد بن محمد|ابن خلکان]] در [[وفيات الأعيان]] و دیگران او را معرفی کرده‌اند، به فقه، عربی، لغت، قرائت، کلام، اصول، ادبیات، حدیث و تفسیر آگاهی داشت<ref>ر.ک: متن کتاب، ص181</ref>.


==پانویس==
==پانویس==