كشف المحجة في شرح خطبة اللمة: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''كشف المحجة في شرح خطبة اللمّة''' یا '''«شرح خطبة فاطمة الزهراء سلام‌الله‌عليها'''، از آثار محدث، متکلم، مفسر و فقیه شیعی عراقی قرن سیزدهم هجری قمری، [[سید عبدالله بن محمدرضا بن محمد شبر حسینى کاظمى]]، مشهور به [[سید عبدالله شُبَّر]] (1188-1242ق)، به توضیح واژگان و مفاهیم خطبه سرور زنان جهان درباره امامت [[امام علی(ع)]] و اعتراض به غاصبان می‌پردازد. پژوهشگر معاصر، [[علی اسدی]]، این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و برای آن مقدمه‌ای سودمند نوشته و نگارنده و اثر حاضر را شناسانده است.
'''كشف المحجة في شرح خطبة اللمّة''' یا '''«شرح خطبة فاطمة الزهراء سلام‌الله‌عليها'''، از آثار محدث، متکلم، مفسر و فقیه شیعی عراقی قرن سیزدهم هجری قمری، [[شبر، سید عبدالله|سید عبدالله بن محمدرضا بن محمد شبر حسینى کاظمى]]، مشهور به [[شبر، سید عبدالله|سید عبدالله شُبَّر]] (1188-1242ق)، به توضیح واژگان و مفاهیم خطبه سرور زنان جهان درباره امامت [[امام علی علیه‌السلام|امام علی(ع)]] و اعتراض به غاصبان می‌پردازد. پژوهشگر معاصر، [[اسدی، علی|علی اسدی]]، این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و برای آن مقدمه‌ای سودمند نوشته و نگارنده و اثر حاضر را شناسانده است.


==هدف و روش==
==هدف و روش==
* ناشر، کتاب حاضر را یکی از ثمرات جهاد علمی اندیشوران شیعه دانسته و از تلاش علمی نویسنده و محقق کتاب، تقدیر کرده است<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص5-6</ref>.
* ناشر، کتاب حاضر را یکی از ثمرات جهاد علمی اندیشوران شیعه دانسته و از تلاش علمی نویسنده و محقق کتاب، تقدیر کرده است<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص5-6</ref>.
* [[علی اسدی]] با اشاره به امتیاز اثر حاضر از نظر موضوع و شخصیت والای علمی، اجتماعی و معنوی نگارنده، افزوده است: روش معمول در تصحیح را برگزیدم، جز آنکه نسخه خطی اصلی را که [[سید عبدالله شبّر]] خودش نوشته، نیافتم و اثر حاضر را بر اساس 2 نسخه خطی تحقیق کردم که از روی نسخه اصلی نویسنده، نسخه‌برداری شده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص7-19</ref>.
* [[اسدی، علی|علی اسدی]] با اشاره به امتیاز اثر حاضر از نظر موضوع و شخصیت والای علمی، اجتماعی و معنوی نگارنده، افزوده است: روش معمول در تصحیح را برگزیدم، جز آنکه نسخه خطی اصلی را که [[شبر، سید عبدالله|سید عبدالله شبّر]] خودش نوشته، نیافتم و اثر حاضر را بر اساس 2 نسخه خطی تحقیق کردم که از روی نسخه اصلی نویسنده، نسخه‌برداری شده است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص7-19</ref>.
* [[سید عبدالله شبّر]]، با بیان اینکه «خطبه غرّاء» که همگان (دوستان و دشمنان) از حضرت فاطمه زهراء(س) نقل کرده‌اند، نورانی و شگفت‌آور است و چشم اندیشوران را خیره کرده، افزوده است: برخی از دانشمندان باتقوا از من خواستند و اصرار ورزیدند تا به شرح الفاظ و معانی این خطبه مبارک بپردازم و برخی از مشکلاتش را حلّ کنم و من پذیرفتم، باآنکه اقرار دارم بضاعتم اندک است و از دستیابی به چنین مقام بلندی ناتوانم<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص25</ref>.
* [[شبر، سید عبدالله|سید عبدالله شبّر]]، با بیان اینکه «خطبه غرّاء» که همگان (دوستان و دشمنان) از حضرت فاطمه زهراء(س) نقل کرده‌اند، نورانی و شگفت‌آور است و چشم اندیشوران را خیره کرده، افزوده است: برخی از دانشمندان باتقوا از من خواستند و اصرار ورزیدند تا به شرح الفاظ و معانی این خطبه مبارک بپردازم و برخی از مشکلاتش را حلّ کنم و من پذیرفتم، باآنکه اقرار دارم بضاعتم اندک است و از دستیابی به چنین مقام بلندی ناتوانم<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص25</ref>.
* نویسنده با تأکید بر آنکه مضمون این خطبه چنان متقن و والا و فصیح و بلیغ است که نیازمند سند نیست و بااین‌همه، بسیاری از دانشوران فریقین از جمله [[ابن ابی‌الحدید]]، آن را با سند نقل کرده‌اند، افزوده است: بر اساس کتاب [[الاحتجاج]] به شرح آن می‌پردازم و در موارد اختلافی به روایات دیگر هم اشاره می‌کنم<ref>ر.ک: همان، ص27-30</ref>.
* نویسنده با تأکید بر آنکه مضمون این خطبه چنان متقن و والا و فصیح و بلیغ است که نیازمند سند نیست و بااین‌همه، بسیاری از دانشوران فریقین از جمله [[ابن ابی‌الحدید، عبدالحمید بن هبةالله|ابن ابی‌الحدید]]، آن را با سند نقل کرده‌اند، افزوده است: بر اساس کتاب [[الاحتجاج]] به شرح آن می‌پردازم و در موارد اختلافی به روایات دیگر هم اشاره می‌کنم<ref>ر.ک: همان، ص27-30</ref>.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==