نعیمی تبریزی، فضل‌الله: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۲: خط ۴۲:
| کد مؤلف = AUTHORCODE76013AUTHORCODE
| کد مؤلف = AUTHORCODE76013AUTHORCODE
}}
}}
'''فضل‌الله نعیمی تبریزی'''، مشهور به نعیمی تبریزی یا استرآبادی (719- 773ش) از شعرای قرن هشتم هجری و پایه‌گذار نهضت حروفیه در مشرق زمین، صاحب آثاری چون «نومنامه»، «جاویدان‌نامه» و «محبت‌نامه» است.
'''فضل‌الله نعیمی تبریزی'''، مشهور به نعیمی تبریزی یا استرآبادی (719- 773ش) صوفی، عارف از شعرای قرن هشتم هجری، متخلص به نعیمی و پایه‌گذار نهضت حروفیه در مشرق زمین، صاحب آثاری چون «[[نومنامه]]»، «[[جاویدان‌نامه]]» و «[[محبت‌نامه]]» است.


==ولادت==
==ولادت==
خط ۵۱: خط ۵۱:


==شاگردان==
==شاگردان==
سید عمادالدین علی نسیمی شیروانی از شاگردان بلافصل وی و یکی از صمیمی‌ترین مبلغین و مجاهدین نهضت نعیمی می‌باشد<ref>همان، صفحه سوم</ref>.
[[نسیمی، سید عمادالدین|سید عمادالدین علی نسیمی شیروانی]] از شاگردان بلافصل وی و یکی از صمیمی‌ترین مبلغین و مجاهدین نهضت نعیمی می‌باشد<ref>همان، صفحه سوم</ref>.


==وفات==
==وفات==
نعیمی سال‌های آخر عمر خود را در شیروان و باکو گذرانده و سرانجام به علت مبارزات ضد فئودالی و آشتی‌ناپذیری با استیلاگران تیموری، دستگیر گشته و در قلعه قدیمی «آلنجا»، واقع در نزدیکی نخجوان زندانی شد. بعدها به فرمان میرانشاه پسر تیمور، در سال 773ش، اعدام می‌شود و جسدش را به دم اسب بسته در کوچه و بازارها می‌کشانند<ref>همان، صفحه پنجم</ref>.
نعیمی سال‌های آخر عمر خود را در شیروان و باکو گذرانده و سرانجام به علت مبارزات ضد فئودالی و آشتی‌ناپذیری با استیلاگران تیموری، دستگیر گشته و در قلعه قدیمی «آلنجا»، واقع در نزدیکی نخجوان زندانی شد. بعدها به فرمان میرانشاه پسر تیمور، در سال 773ش، اعدام می‌شود و جسدش را به دم اسب بسته در کوچه و بازارها می‌کشانند<ref>همان، صفحه پنجم</ref>. مدفن او در نخجوان است.


==آثار==
==آثار==