چهارچوبی برای پژوهش در تاریخ اسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'ه ی ' به 'ه‌ی '
جز (جایگزینی متن - 'ه های ' به 'ه‌های ')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - 'ه ی ' به 'ه‌ی ')
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =
| پیش از =
}}
}}
'''چهارچوبی برای پژوهش در تاریخ اسلام''' تألیف آر. استیفن هامفریز؛ مترجم جواد مرشدلو؛ کتاب حاضر چهارچوبی عملی برای پژوهش در تاریخ اسلام و جوامع اسلامی تا قرن دهم ق./شانزدهم م. ارائه می‌کند. دغدغه ی اصلی نویسنده مسائل روش شناسی و راه هایی است که بتواند زمینه‌ی استفاده ی بهتر و مؤثرتر از منابع موجود را به منظور تعمیق و گسترش شناخت تاریخ اسلام در دوره‌ی مذکور فراهم کند. کتاب در دو بخش کلی سامان یافته است.
'''چهارچوبی برای پژوهش در تاریخ اسلام''' تألیف آر. استیفن هامفریز؛ مترجم جواد مرشدلو؛ کتاب حاضر چهارچوبی عملی برای پژوهش در تاریخ اسلام و جوامع اسلامی تا قرن دهم ق./شانزدهم م. ارائه می‌کند. دغدغه‌ی اصلی نویسنده مسائل روش شناسی و راه هایی است که بتواند زمینه‌ی استفاده‌ی بهتر و مؤثرتر از منابع موجود را به منظور تعمیق و گسترش شناخت تاریخ اسلام در دوره‌ی مذکور فراهم کند. کتاب در دو بخش کلی سامان یافته است.


==معرفی کتاب==
==معرفی کتاب==
تاریخ هر امت و جامعه‌ای بیانگر فرهنگ و تمدن آن است. به همین دلیل، علم تاریخ در میان علوم، جایگاهی ویژه یافته است. جامعه‌ی اسلامی به عنوان یک امت جهانی، دارای چهارده قرن سابقه ی تاریخی با ابعاد و عناصری روشن و بدون ابهام است. اهمیت این پیشینه‌ی تاریخی و ابعاد گوناگون آن مانند فرهنگ، تمدن، علوم، اخلاق، فلسفه و هنر و نقش بی بدیل آن در تمدن جهان معاصر، تلاش گسترده ی دانشگاه ها و دانشمندان غربی را نیز در راه تحقیق و مطالعه‌ی این تاریخ عظیم برانگیخته است؛ تا بدان پایه که معتبرترین منابع و اطلاعات پژوهشی در حوزه‌های گوناگون تاریخ اسلام را در مراکز علمی غرب می‌توان سراغ گرفت.
تاریخ هر امت و جامعه‌ای بیانگر فرهنگ و تمدن آن است. به همین دلیل، علم تاریخ در میان علوم، جایگاهی ویژه یافته است. جامعه‌ی اسلامی به عنوان یک امت جهانی، دارای چهارده قرن سابقه‌ی تاریخی با ابعاد و عناصری روشن و بدون ابهام است. اهمیت این پیشینه‌ی تاریخی و ابعاد گوناگون آن مانند فرهنگ، تمدن، علوم، اخلاق، فلسفه و هنر و نقش بی بدیل آن در تمدن جهان معاصر، تلاش گسترده‌ی دانشگاه ها و دانشمندان غربی را نیز در راه تحقیق و مطالعه‌ی این تاریخ عظیم برانگیخته است؛ تا بدان پایه که معتبرترین منابع و اطلاعات پژوهشی در حوزه‌های گوناگون تاریخ اسلام را در مراکز علمی غرب می‌توان سراغ گرفت.


کتاب حاضر چهارچوبی عملی برای پژوهش در تاریخ اسلام و جوامع اسلامی تا قرن دهم ق./شانزدهم م. ارائه می‌کند. دغدغه ی اصلی نویسنده مسائل روش شناسی و راه هایی است که بتواند زمینه‌ی استفاده ی بهتر و مؤثرتر از منابع موجود را به منظور تعمیق و گسترش شناخت تاریخ اسلام در دوره‌ی مذکور فراهم کند. کتاب در دو بخش کلی سامان یافته است: بخش نخست، دربرگیرنده ی بررسی جامعی از ابزارهای مرجع و منابع موجود برای پژوهشگران تاریخ اسلام در دوره‌ی میانه است و بخش دوم، ده مسئله‌ی کلی را در قالب ده فصل در بر می‌گیرد که درباره‌ی طرح و پژوهش‌های مرتبط با آن بررسی انتقادی شده است. با اینکه کتاب از منظر شرق شناسانه نوشته شده است و مخاطب اصلی آن دانشجویان و پژوهشگران غربی اند، از این نقطه نظر مطالعه‌ی آن سودمند و الهام بخش است که چشم انداز فراگیری ازتاریخچه ی مطالعات اسلام شناسی به دست می‌دهد و نگاهی انتقادی به تجربه‌ی تاریخی غرب در این حوزه دارد. فهرست عناوین اصلی:
کتاب حاضر چهارچوبی عملی برای پژوهش در تاریخ اسلام و جوامع اسلامی تا قرن دهم ق./شانزدهم م. ارائه می‌کند. دغدغه‌ی اصلی نویسنده مسائل روش شناسی و راه هایی است که بتواند زمینه‌ی استفاده‌ی بهتر و مؤثرتر از منابع موجود را به منظور تعمیق و گسترش شناخت تاریخ اسلام در دوره‌ی مذکور فراهم کند. کتاب در دو بخش کلی سامان یافته است: بخش نخست، دربرگیرنده‌ی بررسی جامعی از ابزارهای مرجع و منابع موجود برای پژوهشگران تاریخ اسلام در دوره‌ی میانه است و بخش دوم، ده مسئله‌ی کلی را در قالب ده فصل در بر می‌گیرد که درباره‌ی طرح و پژوهش‌های مرتبط با آن بررسی انتقادی شده است. با اینکه کتاب از منظر شرق شناسانه نوشته شده است و مخاطب اصلی آن دانشجویان و پژوهشگران غربی اند، از این نقطه نظر مطالعه‌ی آن سودمند و الهام بخش است که چشم انداز فراگیری ازتاریخچه‌ی مطالعات اسلام شناسی به دست می‌دهد و نگاهی انتقادی به تجربه‌ی تاریخی غرب در این حوزه دارد. فهرست عناوین اصلی:


بخش نخست: منابع و ابزارهای پژوهش
بخش نخست: منابع و ابزارهای پژوهش
خط ۵۱: خط ۵۱:
فصل هفتم: سازمان مالی امپراتوری ممالیک
فصل هفتم: سازمان مالی امپراتوری ممالیک


فصل هشتم: یک قشر نخبه ی فرهنگی: نقش و پایگاه «علما» در جامعه‌ی اسلامی
فصل هشتم: یک قشر نخبه‌ی فرهنگی: نقش و پایگاه «علما» در جامعه‌ی اسلامی


فصل نهم: فقه اسلامی و جامعه مسلمان
فصل نهم: فقه اسلامی و جامعه مسلمان