سیره رسول‌الله(ص) و آرمان‌های انبیاء از دیدگاه امام خمینی(ره): تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' می خ' به ' می‌خ'
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' می خ' به ' می‌خ')
(۱۸ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲۷: خط ۲۷:
'''سیره رسول‌الله(ص) و آرمان‌های انبیاء از دیدگاه امام خمینی(ره)''' تهیه و تنظیم این کتاب توسط [[سعادتمند، رسول|رسول سعادتمند]] انجام شده و توسط نشر تنسیم به چاپ رسیده است.
'''سیره رسول‌الله(ص) و آرمان‌های انبیاء از دیدگاه امام خمینی(ره)''' تهیه و تنظیم این کتاب توسط [[سعادتمند، رسول|رسول سعادتمند]] انجام شده و توسط نشر تنسیم به چاپ رسیده است.


نویسنده کوشیده است که سیره رسول الله را از دیدگاه [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] استخراج کند. [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] که خود بزرگمردی است پرورش یافته مکتب رسول الله و فرزندان آن حضرت، الگویی کامل از اخلاق و رفتار یک مسلمان و مؤمن واقعی در عصر حاضر است و در دفاع از حریم پیامبر اکرم فتوای ارتداد و قتل سلمان رشدی، اهانت کننده به مقام مقدس ایشان یکی از بهترین آن حضرت را صادر فرمودند. مطمئنا راههای آگاهی از ابعاد شخصیتی پیامبر اعظم است. در این مجموعه ابعاد گوناگون شخصیتی رسول الله، اهداف بعثت آن حضرت و تشکیل حکومت اسلامی از دیدگاه [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] مورد توجه قرار گرفته است. آرمانها و اهداف انبیاء و نیز انقلاب اسلامی ایران و استقامت و پایداری در راه تحقق آرمانها در رهنمودهای امام خمینی از مطالب دیگر این کتاب است. فصل اول کتاب مربوط به سیره رسول الله است.
نویسنده کوشیده است که سیره رسول‌الله را از دیدگاه [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] استخراج کند. [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] که خود بزرگمردی است پرورش یافته مکتب رسول‌الله و فرزندان آن حضرت، الگویی کامل از اخلاق و رفتار یک مسلمان و مؤمن واقعی در عصر حاضر است و در دفاع از حریم پیامبر اکرم فتوای ارتداد و قتل سلمان رشدی، اهانت کننده به مقام مقدس ایشان یکی از بهترین آن حضرت را صادر فرمودند. مطمئنا راه‌های آگاهی از ابعاد شخصیتی پیامبر اعظم است. در این مجموعه ابعاد گوناگون شخصیتی رسول‌الله، اهداف بعثت آن حضرت و تشکیل حکومت اسلامی از دیدگاه [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] مورد توجه قرار گرفته است. آرمانها و اهداف انبیاء و نیز انقلاب اسلامی ایران و استقامت و پایداری در راه تحقق آرمانها در رهنمودهای امام خمینی از مطالب دیگر این کتاب است. فصل اول کتاب مربوط به سیره رسول‌الله است.


در فصل دوم عناوین بسط توحیدوارانه حقایق عالم، معرفه الله، آشنا نمودن مردم با خداوند، هدایت انسانها به سوی زندگی جاودان، انسان موضوع علم پیامبران، دخالت انبیاء در مسائل حاد سیاسی، انبیاء و تشکیل حکومت، امتیازات حکومت اسلامی، خدمات اسلام به کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل دوم عناوین بسط توحیدوارانه حقایق عالم، معرفه الله، آشنا نمودن مردم با خداوند، هدایت انسانها به سوی زندگی جاودان، انسان موضوع علم پیامبران، دخالت انبیاء در مسائل حاد سیاسی، انبیاء و تشکیل حکومت، امتیازات حکومت اسلامی، خدمات اسلام به کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
خط ۳۳: خط ۳۳:
و در فصل پایانی وجوب حفظ حکومت اسلامی به عنوان امانتی الهی، حقانیت در اسلامی بودن در تمام شئون، تحمل مصائب برای حفظ ارزشها، گریز از مسئولیت مخالف روحیه اسلام و انقلاب و نصرت الهی را مورد بررسی قرار داده است.
و در فصل پایانی وجوب حفظ حکومت اسلامی به عنوان امانتی الهی، حقانیت در اسلامی بودن در تمام شئون، تحمل مصائب برای حفظ ارزشها، گریز از مسئولیت مخالف روحیه اسلام و انقلاب و نصرت الهی را مورد بررسی قرار داده است.


«با ولادت پیامبر  کنگرهها فرو ریخت که پایه های ظلم بود، زیرا بسط توحیدات و مبدأ ستایش غیر خدا و  آتشپرستی باید منهدم و خاموش شود».
«با ولادت پیامبر  کنگره‌ها فرو ریخت که پایه‌های ظلم بود، زیرا بسط توحیدات و مبدأ ستایش غیر خدا و  آتشپرستی باید منهدم و خاموش شود».
«روز بعثت روزی است که خدای تبارک و تعالی، موجود کاملی که از او کاملتر نیست و نمی‌شود باشد، مأمور کرد، تا تکمیل کننده موجودات و انسان باشد».
«روز بعثت روزی است که خدای تبارک و تعالی، موجود کاملی که از او کاملتر نیست و نمی‌شود باشد، مأمور کرد، تا تکمیل کننده موجودات و انسان باشد».


خط ۴۱: خط ۴۱:
'''تربیت انسان هدف بعثت انیباء'''
'''تربیت انسان هدف بعثت انیباء'''


«کوشش انبیاء و ایده بعثت در تمام قرن ها، برای تربیت موجودی است که عصاره همه مخلوقات است و با اصلاح او عالم اصلاح می‌شود و با فساد او  عالم به فساد کشیده می‌شود، کوشش انبیاء از اول تا آخر این بوده است که این موجود را به صراط مستقیم دعوت کنند و راه ببرند.نه همان هدایت و گفتن تنها، بلکه راهنمایی و الگو بودن خودشان در اعمال و در افعال و در اقوال، برای اینکه این موجود را به آن کمال که لایق است برساند و از طرفی انبیاء مواجه هستند با یک موجودی که این موجود شناخته نشده است، الاّ برای خدا و کسانی که علم را از خدای تبارک و تعالی اتخاذ کردند. شاید این کلمه ای که وارد شده است که «من عرف نفسه فقد عرف ربه» تعلیق به یک امر عالی باشد که در انسان هست و غرایزی که در انسان وجود دارد.
«کوشش انبیاء و ایده بعثت در تمام قرن‌ها، برای تربیت موجودی است که عصاره همه مخلوقات است و با اصلاح او عالم اصلاح می‌شود و با فساد او  عالم به فساد کشیده می‌شود، کوشش انبیاء از اول تا آخر این بوده است که این موجود را به صراط مستقیم دعوت کنند و راه ببرند.نه همان هدایت و گفتن تنها، بلکه راهنمایی و الگو بودن خودشان در اعمال و در افعال و در اقوال، برای اینکه این موجود را به آن کمال که لایق است برساند و از طرفی انبیاء مواجه هستند با یک موجودی که این موجود شناخته نشده است، الاّ برای خدا و کسانی که علم را از خدای تبارک و تعالی اتخاذ کردند. شاید این کلمه‌ای که وارد شده است که «من عرف نفسه فقد عرف ربه» تعلیق به یک امر عالی باشد که در انسان هست و غرایزی که در انسان وجود دارد.


'''درسی از پیامبر اکرم'''
'''درسی از پیامبر اکرم'''
خط ۴۹: خط ۴۹:
'''فصل دوم (اهداف و آرمانهای انبیاء)'''
'''فصل دوم (اهداف و آرمانهای انبیاء)'''


«بسط توحید و ارائه حقایق عالم، هدف بعثت انبیاء الهی است. تمام مقاصد انبیاء برگشتش به یک کلمه است و آن «معرفه الله». تمام مقدمه این است، اگر دعوت به عمل صالح شده است، اگر دعوت به تهذیب نفس شده است، اگر دعوت به معارف شده است، تمام برگشتش به این است که نقطه اصلی را که در فطرت همه انسانهاست، حجاب را ازش بردارند تا انسان به آن برسد، و آن معرفت حق است و هدایت کنند انسانها را به سوی زندگی جاودان و کنترل کردن خصلت های نامحدود مادی و حیوانی که اصل اساس، معنویات است. هیچ رژیمی مثل حکومت اسلامی نمی‌تواند انسان را و ملت های انسانی را آن‌طور که باید اداره کند و تربیت اسلام است که می‌تواند انسان را از مرتبه طبیعت تا مرتبه روحانیت، قانون روحانیت تربیت کند. غیر اسلام و غیر مکتب های توحیدی اصلاً کاری به ماورای طبیعت ندارند، آنی که علمش به ماورای طبیعت می رسد، آنی است که از راه وحی باشد، آنی است که ادراکش ادراک متصل به وحی باشد و آن انبیاء هستند.
«بسط توحید و ارائه حقایق عالم، هدف بعثت انبیاء الهی است. تمام مقاصد انبیاء برگشتش به یک کلمه است و آن «معرفه الله». تمام مقدمه این است، اگر دعوت به عمل صالح شده است، اگر دعوت به تهذیب نفس شده است، اگر دعوت به معارف شده است، تمام برگشتش به این است که نقطه اصلی را که در فطرت همه انسانهاست، حجاب را ازش بردارند تا انسان به آن برسد، و آن معرفت حق است و هدایت کنند انسانها را به سوی زندگی جاودان و کنترل کردن خصلت‌های نامحدود مادی و حیوانی که اصل اساس، معنویات است. هیچ رژیمی مثل حکومت اسلامی نمی‌تواند انسان را و ملت‌های انسانی را آن‌طور که باید اداره کند و تربیت اسلام است که می‌تواند انسان را از مرتبه طبیعت تا مرتبه روحانیت، قانون روحانیت تربیت کند. غیر اسلام و غیر مکتب‌های توحیدی اصلاً کاری به ماورای طبیعت ندارند، آنی که علمش به ماورای طبیعت می‌رسد، آنی است که از راه وحی باشد، آنی است که ادراکش ادراک متصل به وحی باشد و آن انبیاء هستند.


انسان موضوع علم پیامبران است. تمام انبیاء موضوع بحثشان، موضوع تربیتشان، موضوع علمشان انسان است.  آمدهاند انسان را تربیت کنند.همه دشمن های عالم آنقدری که از آنها می آید این است که انسان را بکشند، زجرش دهند، اما آنکه بین جنبیک آن (نفس اماره) انسان، آن غیر این است. آن چیزی که در خود شماست، آن نباشد و تغییر نکند،کسی نمی‌تواند.
انسان موضوع علم پیامبران است. تمام انبیاء موضوع بحثشان، موضوع تربیتشان، موضوع علمشان انسان است.  آمدهاند انسان را تربیت کنند.همه دشمن‌های عالم آنقدری که از آنها می‌آید این است که انسان را بکشند، زجرش دهند، اما آنکه بین جنبیک آن (نفس اماره) انسان، آن غیر این است. آن چیزی که در خود شماست، آن نباشد و تغییر نکند،کسی نمی‌تواند.


مسأله تربیت بالاتر از تعلیم است. در آیه شریفه هم تلاوت آیات قرآن را، یعنی رساندن آن تعلیماتی که در راه تربیت و تعلیم است، بعد از اینکه این را می فرماید، بعد «و یزکیهم» را می فرماید. از این ممکن است استفاده بشود که مسئله تزکیه و مسئله تزکیه نفس اهمیتش بیشتر از مسئله تعلیم کتاب و حکمت است. آنها که گمان  می‌کنند که مدارس باید علم در آن باشد و دیگر کاری به این مسائل نداریم، باید متخصصین باشند، ساده  اندیشند آنها، ساده اندیشی است که انسان گمان کند یک معلمی که انحراف دارد، معلمی که با طرف شرق است یا طرف غرب یا تربیت شرقی دارد یا تربیت غربی، آن را ما معلم قرار بدهیم از برای این فرزندانی که نفوسشان مثل آینه صیقلی است».
مسأله تربیت بالاتر از تعلیم است. در آیه شریفه هم تلاوت آیات قرآن را، یعنی رساندن آن تعلیماتی که در راه تربیت و تعلیم است، بعد از اینکه این را می‌فرماید، بعد «و یزکیهم» را می‌فرماید. از این ممکن است استفاده بشود که مسئله تزکیه و مسئله تزکیه نفس اهمیتش بیشتر از مسئله تعلیم کتاب و حکمت است. آنها که گمان  می‌کنند که مدارس باید علم در آن باشد و دیگر کاری به این مسائل نداریم، باید متخصصین باشند، ساده  اندیشند آنها، ساده اندیشی است که انسان گمان کند یک معلمی که انحراف دارد، معلمی که با طرف شرق است یا طرف غرب یا تربیت شرقی دارد یا تربیت غربی، آن را ما معلم قرار بدهیم از برای این فرزندانی که نفوسشان مثل آینه صیقلی است».


'''اهداف و آرمان‌های انقلاب و حکومت اسلامی'''
'''اهداف و آرمان‌های انقلاب و حکومت اسلامی'''


«مقصدمان باید همان مقاصد انبیاء باشد. یکی از امتیازات حکومت اسلامی بر سایر حکومت ها عدالت است، ولی خداوند می‌خواهد مردم را به (اعلی علیین) برساند، از اسفل السافلین بکشاندشان تا اعلی علیین و این در غیر رژیم های انبیاء و جاهای دیگر اصلاً مطرح نیست.
«مقصدمان باید همان مقاصد انبیاء باشد. یکی از امتیازات حکومت اسلامی بر سایر حکومت‌ها عدالت است، ولی خداوند می‌خواهد مردم را به (اعلی علیین) برساند، از اسفل السافلین بکشاندشان تا اعلی علیین و این در غیر رژیم‌های انبیاء و جاهای دیگر اصلاً مطرح نیست.


هدف ملت ایران، حاکمیت اسلام است. برای حیات جاوید است که این تقاضای شهادت  میکند. زیر بنا توحید است. زیر بنا عقاید حقه الهی است، نه زیر بنا شکم باشد، اینجایی که اقتصاد را زیر بنا  میدانند، اینها منحط کردند انسان را از حد انسانیت به حد یک حیوانی، مثل سایر حیوانات، این هم مثل سایر حیوانات.
هدف ملت ایران، حاکمیت اسلام است. برای حیات جاوید است که این تقاضای شهادت  میکند. زیر بنا توحید است. زیر بنا عقاید حقه الهی است، نه زیر بنا شکم باشد، اینجایی که اقتصاد را زیر بنا  میدانند، اینها منحط کردند انسان را از حد انسانیت به حد یک حیوانی، مثل سایر حیوانات، این هم مثل سایر حیوانات.
دولت اسلامی، پایبند اخلاق و ارزش های انسانی است و وظیفه برای ما امروز وظیفه الهی سنگین است. وظیفه این است که همه مان با هم متحد، متفق، بدون اینکه بخواهید شما به ملت تحمیل بشوید و حکمفرمایی کنید و بدون اینکه ملت بخواهد از شما کارشکنی بکند،باید همه با هم برادروار، این راهی را که تا اینجا آمده ایم، ان شاءالله به آخر برسانیم».
دولت اسلامی، پایبند اخلاق و ارزش‌های انسانی است و وظیفه برای ما امروز وظیفه الهی سنگین است. وظیفه این است که همه مان با هم متحد، متفق، بدون اینکه بخواهید شما به ملت تحمیل بشوید و حکمفرمایی کنید و بدون اینکه ملت بخواهد از شما کارشکنی بکند،باید همه با هم برادروار، این راهی را که تا اینجا آمده‌ایم، ان شاءالله به آخر برسانیم».


'''فصل سوم: استقامت و پایداری در راه تحقق آرمان‌ها'''
'''فصل سوم: استقامت و پایداری در راه تحقق آرمان‌ها'''


«رمز پیروزی مسلمین در صدر اسلام بود. ما باید ببینیم که چه شد که اسلام در صدر اول با یک جمعیت کمی و با یک دست خالی، که هیچ ساز و برگ جنگی نداشتند، قریب نیم قرن گذشت و معموری را فتح کردند و چه شد که مسلمین بعدها با اینکه جمعیت هایشان خیلی زیاد و ساز و برگ جنگی هم دارند و از حیث ذخایر هم غنی هستند و مع ذلک همه چیزشان را از دست داده اند».
«رمز پیروزی مسلمین در صدر اسلام بود. ما باید ببینیم که چه شد که اسلام در صدر اول با یک جمعیت کمی و با یک دست خالی، که هیچ ساز و برگ جنگی نداشتند، قریب نیم قرن گذشت و معموری را فتح کردند و چه شد که مسلمین بعدها با اینکه جمعیت‌هایشان خیلی زیاد و ساز و برگ جنگی هم دارند و از حیث ذخایر هم غنی هستند و مع ذلک همه چیزشان را از دست داده‌اند».
«شما  میدانید که مصیبت هایی که به این کشور وارد شده است، از اول انقلاب تاکنون، چه حجم زیادی داشته است و در ازای او این  پیروزیهایی که برای شما حاصل شده است، حجم بسیار افزون داشته است. هر کاری را که انسان شروع  میکند نمی‌شود که در همان روزهای اول هر چه را که  میخواهد انجام بگیرد.  هیچگاه از حجم کار زیاد نترسید که هر کار هر قدر هم زیاد باشد در مقابل اراده انسان ناچیز است. هیچ وقت اصلاً کلمه یأس را در ذهنتان وارد نکنید که این از جنود شیطان است».
«شما  میدانید که مصیبت‌هایی که به این کشور وارد شده است، از اول انقلاب تاکنون، چه حجم زیادی داشته است و در ازای او این  پیروزیهایی که برای شما حاصل شده است، حجم بسیار افزون داشته است. هر کاری را که انسان شروع  میکند نمی‌شود که در همان روزهای اول هر چه را که  میخواهد انجام بگیرد.  هیچگاه از حجم کار زیاد نترسید که هر کار هر قدر هم زیاد باشد در مقابل اراده انسان ناچیز است. هیچ وقت اصلاً کلمه یأس را در ذهنتان وارد نکنید که این از جنود شیطان است».


«من که قریب هشتاد و پنج ساله هستم، با ضعف بسیار آن قدر که برای من ناراحتی و خستگی هست، برای شماها نیست. اگر بنا باشد کنار رویم من باید کنار روم. ولی همه وارد در میدانی شده ایم که اگر یک قدم عقب بنشینیم شکست می خوریم».
«من که قریب هشتاد و پنج ساله هستم، با ضعف بسیار آن قدر که برای من ناراحتی و خستگی هست، برای شماها نیست. اگر بنا باشد کنار رویم من باید کنار روم. ولی همه وارد در میدانی شده‌ایم که اگر یک قدم عقب بنشینیم شکست می‌خوریم».


«اگر چنانچه این معنا در قلب ما واقع شده باشد که نصرت کشور اسلامی، نصرت خداست و نصرت بندگان خدا، نصرت خد است، نصرت مظلومان،  نصرت خداست،  این معنا اگر در قلب ما محکم بشود،از هیچ چیز نباید بترسیم».<ref> ر.ک: بی‌نام، ص63-65</ref>
«اگر چنانچه این معنا در قلب ما واقع شده باشد که نصرت کشور اسلامی، نصرت خداست و نصرت بندگان خدا، نصرت خد است، نصرت مظلومان،  نصرت خداست،  این معنا اگر در قلب ما محکم بشود،از هیچ چیز نباید بترسیم».<ref> ر.ک: بی‌نام، ص63-65</ref>
خط ۸۶: خط ۸۶:


[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده: تاریخ]]
[[رده: تاریخ ایران]]
[[رده:درباره امام خمینی]]
[[رده:مقالات جدید(خرداد) باقی زاده]]  
[[رده:مقالات جدید(خرداد) باقی زاده]]  
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی شده2 تیر 1402]]