ابن اجدابی، ابراهیم بن اسماعیل: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - '(د ' به '(متوفای '
جز (جایگزینی متن - 'ابن‌ا' به 'ابن‌ ا')
جز (جایگزینی متن - '(د ' به '(متوفای ')
خط ۳۸: خط ۳۸:


==ولادت==
==ولادت==
او در طرابلس غرب به دنيا آمد و در همین شهر علوم متداول عصر خویش را فراگرفت و ظاهراً هيچ گاه از این شهر خارج نشد. تجانى (د 721ق) كه تقريباً منبعى است كه درباره زندگانى ابن اجدابى اطلاعات نسبتاً مفصلى به دست مى‌دهد، در رحله خود (ص264) گوید: از ابن اجدابى پرسيدند: «تو كه هرگز برای كسب علم، پاى [از شهر] بيرون ننهاده‌اى، این علم تو را چگونه حاصل آمد؟» وى پاسخ داد: «من آن را از دو دروازه هُواره و زناته كسب كرده‌ام». در آن زمان دانشمندانى از شرق و غرب طرابلس به آن شهر در مى‌آمدند و ابن اجدابى به ديدارشان مى‌رفت و كسب دانش مى‌كرد.
او در طرابلس غرب به دنيا آمد و در همین شهر علوم متداول عصر خویش را فراگرفت و ظاهراً هيچ گاه از این شهر خارج نشد. تجانى (متوفای  721ق) كه تقريباً منبعى است كه درباره زندگانى ابن اجدابى اطلاعات نسبتاً مفصلى به دست مى‌دهد، در رحله خود (ص264) گوید: از ابن اجدابى پرسيدند: «تو كه هرگز برای كسب علم، پاى [از شهر] بيرون ننهاده‌اى، این علم تو را چگونه حاصل آمد؟» وى پاسخ داد: «من آن را از دو دروازه هُواره و زناته كسب كرده‌ام». در آن زمان دانشمندانى از شرق و غرب طرابلس به آن شهر در مى‌آمدند و ابن اجدابى به ديدارشان مى‌رفت و كسب دانش مى‌كرد.


==اساتید و شاگردان==
==اساتید و شاگردان==
خط ۶۵: خط ۶۵:
# رسالة الحول.
# رسالة الحول.


برخى بر این شمار، کتاب «اختصار نسب قريش لابى عبدالله ابن زبير» را نيز مى‌افزايند. اثر ديگرى به نام «کتاب البديع» نيز به او منسوب است كه هيچ یک از منابع متقدم و متأخر به آن اشاره نكرده‌اند. این کتاب ظاهراً یکى از مصادر تحرير التحبير ابن ابی‌اصبع (د 654ق) بوده است.<ref>[https://www.cgie.org.ir/fa/publication/entryview/1397 کاشیان، ایران ناز، ج2، ص710]</ref>.
برخى بر این شمار، کتاب «اختصار نسب قريش لابى عبدالله ابن زبير» را نيز مى‌افزايند. اثر ديگرى به نام «کتاب البديع» نيز به او منسوب است كه هيچ یک از منابع متقدم و متأخر به آن اشاره نكرده‌اند. این کتاب ظاهراً یکى از مصادر تحرير التحبير ابن ابی‌اصبع (متوفای  654ق) بوده است.<ref>[https://www.cgie.org.ir/fa/publication/entryview/1397 کاشیان، ایران ناز، ج2، ص710]</ref>.


==پانویس ==
==پانویس ==