پندنامه سعادت: تفاوت میان نسخه‌ها

۵۳ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۶ مارس ۲۰۲۳
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (A-esmaili صفحهٔ پند نامه سعادت را به پندنامه سعادت منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''پندنامه سعادت'''، نوشته عارف معاصر، [[على سعادت‌پرور]] (1305-1383ش)، معروف به [[علی پهلوانى تهرانى]]، مجموعه‌ای از وصیت‌های اخلاقی - عرفانی ایشان برای عموم مردم است. نویسنده، خوانندگان را به خداشناسی و معرفت نفس، پیروی از پیامبران آسمانی، مراقبه و محاسبه، رعایت ادب و ارتباط با قرآن و ادعیه فرامی‌خواند و از دنیا، هواپرستی و افراط و تفریط پرهیز می‌دهد. نام دیگر این اثر، [[رساله وصایا]] است.
'''پندنامه سعادت'''، نوشته عارف معاصر، [[سعادت‌پرور، علی|على سعادت‌پرور]] (1305-1383ش)، معروف به علی پهلوانى تهرانى، مجموعه‌ای از وصیت‌های اخلاقی - عرفانی ایشان برای عموم مردم است. نویسنده، خوانندگان را به خداشناسی و معرفت نفس، پیروی از پیامبران آسمانی، مراقبه و محاسبه، رعایت ادب و ارتباط با قرآن و ادعیه فرامی‌خواند و از دنیا، هواپرستی و افراط و تفریط پرهیز می‌دهد. نام دیگر این اثر، رساله وصایا است.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==
کتاب با مقدمه ناشر در مورد معرفی نویسنده و آثارش، آغاز شده، ولی [[على سعادت‌پرور]] مقدمه‌ای برای کتابش فراهم نکرده و تعداد 140 سفارش اخلاقی و عرفانی را بدون تقسیم به بخش و فصل و مانند آن، بیان و عرضه کرده است.
کتاب با مقدمه ناشر در مورد معرفی نویسنده و آثارش، آغاز شده، ولی [[سعادت‌پرور، علی|على سعادت‌پرور]] مقدمه‌ای برای کتابش فراهم نکرده و تعداد 140 سفارش اخلاقی و عرفانی را بدون تقسیم به بخش و فصل و مانند آن، بیان و عرضه کرده است.
# نویسنده در اولین سفارش، به بررسی ارتباط خداشناسی و خودشناسی پرداخته و نوشته است: ای عزیزان من! خود را بشناسید که شناختن خدا در خودشناسی است؛ هرکس به هر مقدار به خود آشنا شد، به خدا آشنا شود؛ زیرا خداشناسی یا از طریق آفاق است یا انفس و هر دو در انسان موجود است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص21</ref>.
# نویسنده در اولین سفارش، به بررسی ارتباط خداشناسی و خودشناسی پرداخته و نوشته است: ای عزیزان من! خود را بشناسید که شناختن خدا در خودشناسی است؛ هرکس به هر مقدار به خود آشنا شد، به خدا آشنا شود؛ زیرا خداشناسی یا از طریق آفاق است یا انفس و هر دو در انسان موجود است.<ref>ر.ک: متن کتاب، ص21</ref>
# او آخرین سفارش خود را به دعوت به قرب و لقای الهی اختصاص داده است: ای عزیزان من! بیایید و خود را قدری متوجه حضرت حقّ بنمایید و این آلودگی‌ها برای شما آلودگی نباشد و سراپا صفات حسنه و نیکی از شما صادر شود. بیایید و از مرحله علم و آشنایی پروردگار قدمی فراتر بگذارید که به قرب حق شما را دعوت می‌کنند...<ref>ر.ک: همان، ص59</ref>.
# او آخرین سفارش خود را به دعوت به قرب و لقای الهی اختصاص داده است: ای عزیزان من! بیایید و خود را قدری متوجه حضرت حقّ بنمایید و این آلودگی‌ها برای شما آلودگی نباشد و سراپا صفات حسنه و نیکی از شما صادر شود. بیایید و از مرحله علم و آشنایی پروردگار قدمی فراتر بگذارید که به قرب حق شما را دعوت می‌کنند...<ref>ر.ک: همان، ص59</ref>


==نمونه مباحث==
==نمونه مباحث==
خط ۳۹: خط ۳۹:


==مآخذ نگارنده==
==مآخذ نگارنده==
به گفته ناشر، کتاب حاضر برگرفته از قرآن و روایات اهل‌بیت(ع) و حاصل تجربه‌های سلوکی و تهذیبی نویسنده است<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص17</ref>.
به گفته ناشر، کتاب حاضر برگرفته از قرآن و روایات اهل‌بیت(ع) و حاصل تجربه‌های سلوکی و تهذیبی نویسنده است.<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص17</ref>


==پانویس==
==پانویس==