اندیشه اسلامی 2 (ویراست دوم): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''اندیشه اسلامی 2''' نوشته جعفر سبحانی(متولد 1348ق) و محمد محمد رضایی( معاصر) است و در موضوع کلام و عقاید اسلامی(مبانی نظری اسلام) به نگارش درآمده است.
'''اندیشه اسلامی 2'''، نوشته جعفر سبحانی (متولد 1348ق) و محمد محمدرضایی (معاصر) است و در موضوع کلام و عقاید اسلامی (مبانی نظری اسلام) به نگارش درآمده است.


نوشتار حاضر به هدف آموزش مبانی نظری اسلام تدوین شده و سعی شده است تا در آن به بحث‌ها و مسائل مطرح و جدید اشاره شود.. <ref> سخن آغازین، ص 6 مقدمه، ص 20</ref>  
نوشتار حاضر به هدف آموزش مبانی نظری اسلام تدوین شده و سعی شده است تا در آن به بحث‌ها و مسائل مطرح و جدید اشاره شود...<ref>ر.ک: سخن آغازین، ص‌6؛ مقدمه، ص‌20</ref>.


ساختار کتاب براساس در پنج بخش ترتیب یافته است. بخش اول کتاب تحت عنوان پیشینه دین و پیامبری به تعریف دین و پیشینه آن در تاریخ پرداخته و از ادیان یهودیت و مسیحیت  پیدایش و فرجام آنها سخن به میان آورده است. آشنایی با کتاب مقدس و بخش‌های آن، دیدگاه قرآن در باره آن، تاثیر آموزه‌های مسیحیت بر جامعه غربی در مقایسه با تاثیر آموزه‌های اسلام در پیدایش تمدن اسلامی و سایر مباحث مرتبط از مطالب دیگر این بخش است. <ref> متن ص 21- 52  </ref> بخش دوم به اهداف، ابعاد و قلمرو دین اختصاص یافته است که در آن به ضرورت وحی و پیامبری، معجزه انبیا، عصمت انبیا و علم دینی، نقش دین در زندگی دنیایی، گوهر مشترک دین و راز تعدد شریعت‌ها، رابطه علم و دین و علم دینی و مسائل پیرامون آنها پرداخته است. <ref> رک: همان، ص 53- 136 </ref> در بخش سوم از شناخت اسلام سخن به میان آمده است. قرآن و سنت، عقل و جایگاه آن در شناخت دین، خاتمیت در قرآن و روایات و شبهات در باره آن، روش فهم دین و مسائل دیگر پیرامون آنها مباحث این بخش را تشکیل می‌دهند. <ref> رک: همان، ص 137-178  </ref> بخش چهارم به موضوع امامت و ولایت پرداخته و مسائبلی همچون معنای امامت و ولایت، ادله نصب و عصمت امامان، و مهدویت وغیبت مورد بررسی قرار گرفته است. <ref> رک، همان، ص 179 - 216  </ref> در بخش پایانی اثر مرجعیت و ولایت در عصر غیبت به بحث گذاشته شده و در ضمن آن ضرورت تشکیل حکومت در عصر غیبت، ولایت فقیه و مبنای مشروعیت آن ذکر شده است. <ref> رک: همان، ص 217-242</ref>
کتاب در پنج فصل تنظیم شده است به شرح زیر:
نویسنده در پایان هر بخش، مطالب و منابعی مرتبط با بحث جهت پژوهش، مطالعه و دانش‌افزایی بیشتر مخاطب ارائه کرده است.
فصل اول، تحت عنوان پیشینه دین و پیامبری، به تعریف دین و پیشینه آن در تاریخ پرداخته و از ادیان یهودیت و مسیحیت، پیدایش و فرجام آنها سخن به میان آورده است. آشنایی با کتاب مقدس و بخش‌های آن، دیدگاه قرآن درباره آن، تأثیر آموزه‌های مسیحیت بر جامعه غربی در مقایسه با تأثیر آموزه‌های اسلام در پیدایش تمدن اسلامی و سایر مباحث مرتبط، از مطالب دیگر این فصل است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص‌21-‌52</ref>.


فصل دوم، به اهداف، ابعاد و قلمرو دین اختصاص یافته است که در آن به ضرورت وحی و پیامبری، معجزه انبیا، عصمت انبیا و علم دینی، نقش دین در زندگی دنیایی، گوهر مشترک دین و راز تعدد شریعت‌ها، رابطه علم و دین و علم دینی و مسائل پیرامون آنها پرداخته است<ref>ر.ک: همان، ص‌53-‌136</ref>.


در فصل سوم، از شناخت اسلام سخن به میان آمده است. قرآن و سنت، عقل و جایگاه آن در شناخت دین، خاتمیت در قرآن و روایات و شبهات درباره آن، روش فهم دین و مسائل دیگر پیرامون آنها مباحث این فصل را تشکیل می‌دهند<ref>ر.ک: همان، ص‌137-178</ref>.


==پانویس ==
فصل چهارم، به موضوع امامت و ولایت پرداخته و مسائلی همچون معنای امامت و ولایت، ادله نصب و عصمت امامان و مهدویت و غیبت مورد بررسی قرار گرفته است<ref>ر.ک: همان، ص‌179-‌216</ref>.
 
در فصل پایانی اثر، مرجعیت و ولایت در عصر غیبت به بحث گذاشته شده و در ضمن آن ضرورت تشکیل حکومت در عصر غیبت، ولایت فقیه و مبنای مشروعیت آن ذکر شده است<ref>ر.ک: همان، ص‌217-242</ref>.
 
نویسنده در پایان هر فصل، مطالب و منابعی مرتبط با بحث جهت پژوهش، مطالعه و دانش‌افزایی بیشتر مخاطب ارائه کرده است.
 
==پانویس==
<references/>
<references/>


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
 
سخن آغازین، مقدمه و متن کتاب.
#مقدمه و متن.


==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
خط ۴۶: خط ۵۳:
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:مقالات آذر 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات آذر 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی شده آذر 01]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۱٬۴۸۲

ویرایش