شرح صمدیه: تفاوت میان نسخه‌ها

۲۱۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۵ نوامبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''شرح صمدیه'''، اثر ابومهدی (معاصر)، شرحی است به زبان فارسی بر کتاب «الفوائد الصمدية» محمد بن حسین بن عبدالصمد عاملی، معروف به شیخ بهایی (متوفی 1030ق).
'''شرح صمدیه'''، اثر [[ابو مهدی|ابومهدی]] (معاصر)، شرحی است به زبان فارسی بر کتاب «[[الفوائد الصمدية]]» [[شیخ بهایی، محمد بن حسین|محمد بن حسین بن عبدالصمد عاملی]]، معروف به [[شیخ بهایی، محمد بن حسین|شیخ بهایی]] (متوفی 1030ق).


شیخ بهایى «الفوائد الصمدية» را به برادر کوچکش، عبدالصمد دیکته کرده و سپس در اختیار اهل فضل قرار داده است. این اثر، جزو کتب درسى در مرحله متوسط علم نحو در حوزه‌هاى علمیه است. شیخ بهایى با نگارش این کتاب، نزدیک به پنج قرن است که نام خود را در قالب اصلى‌ترین کتاب‌هاى دینى، در راستاى آشنایى با علوم اسلامى، یعنى جامع المقدمات حفظ کرده است. این اثر با حجم بسیار کم، حاوى یک دوره کامل نحو است که در کمال ایجاز و اختصار و در کمال فصاحت و بلاغت مى‌باشد و به‌یقین مى‌توان گفت که در عبارات آن اعجازى به‌کار رفته است و به گفته نویسنده، در آن در و گوهرهاى گران‌بهایى است که جز اهل فن و ادب کسى به حقیقت آن‌ها پى ‌نخواهد برد<ref>ر.ک: بی‌نام</ref>. این ویژگی‌ها باعث شده است تا شروح فراوانی بر این اثر نوشته شود که شرح حاضر، از جمله آنها می‌باشد.
[[شیخ بهایی، محمد بن حسین|شیخ بهایى]] «[[الفوائد الصمدية]]» را به برادر کوچکش، عبدالصمد دیکته کرده و سپس در اختیار اهل فضل قرار داده است. این اثر، جزو کتب درسى در مرحله متوسط علم نحو در حوزه‌هاى علمیه است. [[شیخ بهایی، محمد بن حسین|شیخ بهایى]] با نگارش این کتاب، نزدیک به پنج قرن است که نام خود را در قالب اصلى‌ترین کتاب‌هاى دینى، در راستاى آشنایى با علوم اسلامى، یعنى جامع المقدمات حفظ کرده است. این اثر با حجم بسیار کم، حاوى یک دوره کامل نحو است که در کمال ایجاز و اختصار و در کمال فصاحت و بلاغت مى‌باشد و به‌یقین مى‌توان گفت که در عبارات آن اعجازى به‌کار رفته است و به گفته نویسنده، در آن در و گوهرهاى گران‌بهایى است که جز اهل فن و ادب کسى به حقیقت آن‌ها پى ‌نخواهد برد<ref>ر.ک: بی‌نام</ref>. این ویژگی‌ها باعث شده است تا شروح فراوانی بر این اثر نوشته شود که شرح حاضر، از جمله آنها می‌باشد.


در مقدمه کوتاهی که ناشر<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص3</ref> و شارح در ابتدای کتاب افزوده‌اند، متأسفانه مطلبی پیرامون چگونگی روش شرح و منابع مورد استفاده شارح، مطرح نشده است<ref>ر.ک: مقدمه شارح، ص4</ref>.
در مقدمه کوتاهی که ناشر<ref>ر.ک: مقدمه ناشر، ص3</ref> و شارح در ابتدای کتاب افزوده‌اند، متأسفانه مطلبی پیرامون چگونگی روش شرح و منابع مورد استفاده شارح، مطرح نشده است<ref>ر.ک: مقدمه شارح، ص4</ref>.