خلاصة النحو العربي مع التمارین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''خلاصة النحو العربي مع التمارين (1)'''، اثر مینا جیگاره، گفتارهایی است در آموزش زبان عربی.
'''خلاصة النحو العربي مع التمارين (1)'''، اثر [[جیگاره، مینا|مینا جیگاره]]، گفتارهایی است در آموزش زبان عربی.


این کتاب، که شامل درس‌های متنوعی بوده به‌منظور آموزش قواعد موجود در زبان عربی نگارش یافته و در واقع عصاره و تلخیصی است از ملخّص چهار کتاب از «النحو الوافي» نوشته عباس حسن؛ کتابی که علی‌رغم مطالب خوب، مسائل ارزشمند فراوان و استدلالات و استنباطات مفصل و دقیق، به‌ندرت مورد توجه علاقه‌مندان به علم نحو عربی، به‌ویژه طلاب قرار گرفته است. به همین دلیل، نویسنده تصمیم گرفته است این اثر را در دو مرحله زیر، تلخیص نماید:
این کتاب، که شامل درس‌های متنوعی بوده به‌منظور آموزش قواعد موجود در زبان عربی نگارش یافته و در واقع عصاره و تلخیصی است از ملخّص چهار کتاب از «[[النحو الوافي مع ربطه بالأساليب الرفيعة و الحياة اللغوية المتجددة|النحو الوافي]]» نوشته [[حسن، عباس|عباس حسن]]؛ کتابی که علی‌رغم مطالب خوب، مسائل ارزشمند فراوان و استدلالات و استنباطات مفصل و دقیق، به‌ندرت مورد توجه علاقه‌مندان به علم نحو عربی، به‌ویژه طلاب قرار گرفته است. به همین دلیل، نویسنده تصمیم گرفته است این اثر را در دو مرحله زیر، تلخیص نماید:
# مرحله اول: تلخیص چهار جلد از آن، در چهار کتاب، بدون تمرینات، تا به‌عنوان مرجع نحوی، در اختیار خوانندگان قرار گیرد.
# مرحله اول: تلخیص چهار جلد از آن، در چهار کتاب، بدون تمرینات، تا به‌عنوان مرجع نحوی، در اختیار خوانندگان قرار گیرد.
# مرحله دوم: تلخیص همان کتب چهارگانه در دو جلد، همراه با تمارین، که مطالب آن، بر اساس ترتیب کتاب الفیه ابن مالک - ‌ترتیبی که مورد رضایت بسیاری از نحویون بوده و پس از او، مورد استفاده قرار گرفته است -‌ که امروزه نیز شایع و متداول است، تنظیم شد. شایان ذکر است که این‌گونه تلخیص مطالب، نیازمند درج مطالب و مباحث اصلی است که در اکثر کتب نحوی آموزشی، کمتر وجود دارد<ref>ر.ک: مقدمه، ص6</ref>.
# مرحله دوم: تلخیص همان کتب چهارگانه در دو جلد، همراه با تمارین، که مطالب آن، بر اساس ترتیب کتاب الفیه [[ابن مالک، محمد بن عبدالله|ابن مالک]] - ‌ترتیبی که مورد رضایت بسیاری از نحویون بوده و پس از او، مورد استفاده قرار گرفته است -‌ که امروزه نیز شایع و متداول است، تنظیم شد. شایان ذکر است که این‌گونه تلخیص مطالب، نیازمند درج مطالب و مباحث اصلی است که در اکثر کتب نحوی آموزشی، کمتر وجود دارد<ref>ر.ک: مقدمه، ص6</ref>.


نگارنده انگیزه‌ خود را از تدوین این اثر، تهیه کتابی دور از مسائل و استدلال‌های غیر ضروری که با ویژگی‌های یک متن آموزشی سازگار باشد، عنوان کرده و به این نکته اشاره دارد که این اثر، کتابی است بین کتب تفصیلی پیچیده، مانند «مغني اللبيب» که فهم آن، نیاز به تلاش فراوان داشته و جز خبرگان این دانش، آن را درک نمی‌کنند و بین کتب تعلیمی و آموزشی غیر استدلالی مانند برخی از کتب معاصر<ref>ر.ک: همان، ص7</ref>.
نگارنده انگیزه‌ خود را از تدوین این اثر، تهیه کتابی دور از مسائل و استدلال‌های غیر ضروری که با ویژگی‌های یک متن آموزشی سازگار باشد، عنوان کرده و به این نکته اشاره دارد که این اثر، کتابی است بین کتب تفصیلی پیچیده، مانند «[[مغني اللبيب عن كتب الأعاريب|مغني اللبيب]]» که فهم آن، نیاز به تلاش فراوان داشته و جز خبرگان این دانش، آن را درک نمی‌کنند و بین کتب تعلیمی و آموزشی غیر استدلالی مانند برخی از کتب معاصر<ref>ر.ک: همان، ص7</ref>.


یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب، آن است که از یک‌سو، مسائل نحوی را به شکل دقیق و کامل بررسی کرده و از سوی دیگر، عاری از پیچیدگی، ابهام و استنباط‌های سنگین است<ref>ر.ک: همان</ref>.
یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب، آن است که از یک‌سو، مسائل نحوی را به شکل دقیق و کامل بررسی کرده و از سوی دیگر، عاری از پیچیدگی، ابهام و استنباط‌های سنگین است<ref>ر.ک: همان</ref>.