روش‌شناسی اجتهاد: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۵۴۳ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۱ نوامبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR73976J1.jpg | عنوان = روش شناسی اجتهاد | عنوان‌های دی...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
 
==پانویس ==
'''روش‌شناسی اجتهاد'''، نوشته مجتبی رحیمی است که زیر نظر محمدتقی اکبرنژاد (1358ش) انجام یافته و در 2 جلد چاپ شده است. این کتاب خواننده را با منظومه‌های کامل فقهی - اصولی آشنا کرده و بسته جامعی برای هریک از این مکتب‌های شیعی ارائه می‌کند<ref>ر.ک: پیشگفتار، ج1، ص‌26</ref>؛ از‌این‌رو، مکتب‌شناسی ویژگی بارز این کتاب است که در سایه آن، دیدگاه‌های تأثیرگذار رجالی و حدیثی نیز ارائه می‌شود. در این اثر، مکتب‌ها نه فقط توصیف شده، بلکه تبیین و ارزیابی نیز گشته‌اند. همچنین، آن‌ها پیش از آنکه به داوری گذاشته شوند، شاخص‌هایشان شناسانده شده است. در کار ارزیابی نیز فقط به آرای مشهور بسنده نشده است<ref>ر.ک: همان، ص‌27</ref>.
<references/>
 
ویژگی دیگر این کتاب، مستندسازی از آرای فقیهان و مقایسه کردن آن‌ها با یکدیگر است؛ همچنین، به فرایند استنباط فقیهان و تأثیر شرایط اجتماعی بر آرایشان توجه شده است<ref>ر.ک: همان، ص‌29</ref>.
 
در این کتاب به‌جای پرداختن به تاریخ فقه و اصول، تاریخ تحولات مکتب‌ها و روش‌های فقهی - اصولی بررسی شده است<ref>ر.ک: همان، ص‌24</ref>.
 
نخستین جلد کتاب، موضوع‌های عصر فقیهان محدث، عصر تفصیلی شدن قواعد اجتهاد، مکتب شیخ طوسی و تکمیل فقاهت به دست او، عصر رکود فقاهت و ظهور ابن ادریس حلی، بازگشت به مکتب شیخ طوسی و تکمیل آن را در بر دارد و در جلد دوم، موضوع‌های مکتب ملا امین استرآبادی - مکتب اخباریگری - ظهور وحید بهبهانی و زوال اخباریگری، مکتب فقهی - اصولی شیخ انصاری و پس از شیخ انصاری بررسی شده‌ است<ref>ر.ک: همان، ص‌26-25</ref>.
==پانویس==
<references/>
 
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
پیشگفتار.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات مهر 01 هاشمی]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
[[رده:دارای صفحه و جدول 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بازبینی شده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۳۰۳

ویرایش