علم كتابة اللغة العربية و الإملاء: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR94280J1.jpg | عنوان = علم كتابة اللغة العربية و الإمل...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
 
==پانویس ==
'''علم كتابة اللغة العربية و الإملاء'''، تألیف حسنی عبدالجلیل یوسف (معاصر)، از جمله آثار تحقیقی معاصر است که اصول، قواعد و شیوه‌های نگارش و املای زبان عربی را مورد بررسی قرار داده است.
 
کتابت، تصویر با خط برای حروف و کلمات منطوقه و یا رموز مکتوب برای اصوات لغوی است و مکتوب رسم املایی یا کتابی نامیده می‌شود<ref>ر.ک: مقدمه، ص5</ref>. هدف از نگارش این کتاب، تأسیس علم کتابت عربی بر مبنای موضوعات اصلی و بیان ارتباط ضروری بین علم کتابت و علم قرائت است<ref>ر.ک: همان، ص7</ref>.
 
کتاب مشتمل بر مقدمه، مدخل و شش فصل است. در مدخل کتاب، مفاهیم و مصطلحات معرفی شده است؛ از جمله، تعریف کتابت و مصطلحات مرتبط با آن چون خط، هجا و املا و همچنین انواع کتابت و مفهوم اصول، قواعد و شیوه‌های مرتبط به علم کتابت مطرح شده است<ref>ر.ک: همان، ص8</ref>.
 
در فصل اول تا چهارم کتاب، مباحث مختلفی مطرح شده است؛ از جمله حروف الفبا در عربی، کتابت و ضبط آنها، قواعد کتابت همزه، تنسیق کتابت و مباحث مرتبط با آن بررسی شده است. در فصل پنجم، تطورات و انواع کتابت (قیاسیه، عروضیه و عثمانیه) مورد بحث قرار گرفته است. همچنین مسئله رسم مصحف شریف و علامات ضبط و وقف از موضوعات مهم مطرح‌شده در این فصل است. در آخرین فصل کتاب نیز انواع خطوط تقلیدی عربی و ویژگی‌های هریک از این خطوط ذکر شده است<ref>ر.ک: همان، ص10-9</ref>.  
 
==پانویس==
<references/>
<references/>
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات شهریور 01 موسوی]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
[[رده:دارای صفحه و جدول 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بازبینی شده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۳۰۳

ویرایش