الطريق الصوفي و فروع القادرية بمصر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' ' به ' ')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}
   
   
'''الطریق الصوفی و فروع القادریة بمصر''' نوشته [[زیدان، یوسف محمد طه|یوسف محمد طه زیدان]](معاصر) است. این اثر در تصوف و عرفان است.
'''الطريق الصوفي و فروع القادرية بمصر'''، نوشته [[زیدان، یوسف محمد طه|یوسف محمد طه زیدان]] (معاصر) در موضوع تصوف و عرفان است.


ساختار این اثر در دو بخش اساسی ترتیب یافته است . بخش اول آن به عروج و سفر معنوی صوفی اختصاص دارد. نویسنده در صدد بوده تا طریق سیر از خلق به حق یا از عالم فنا به عالم بقا را با الهام گرفتن از سخنان [[گیلانی، عبدالقادر|گیلانی]] که در مؤلفات مختلفش پراکنده است بیان نماید. از این روی در این بخش از کتاب به بیان سه مساله اساسی که عبارتند از آغاز سلوک، نشانه‌های طریق و منازل قرب و وصول پرداخته است. بخش دیگر این اثر به تاریخ طریقت قادریه اختصاص یافته است که در ضمن آن به انتشار این فرقه‌ی صوفی در جهان اسلام و همچنین به گرایش‌ها و فروع مختلف آن در مناطق مختلف مصر و معرفی آنها پرداخته شده است. <ref>مقدمه ص 15 </ref>
ساختار این اثر در دو بخش اساسی ترتیب یافته است . بخش اول آن به عروج و سفر معنوی صوفی اختصاص دارد. نویسنده درصدد بوده تا طریق سیر از خلق به حق یا از عالم فنا به عالم بقا را با الهام گرفتن از سخنان [[گیلانی، عبدالقادر|گیلانی]] که در مؤلفات مختلفش پراکنده است بیان نماید؛ ازاین‌رو در این بخش از کتاب به بیان سه مسئله اساسی که عبارتند از آغاز سلوک، نشانه‌های طریق و منازل قرب و وصول پرداخته است. بخش دیگر این اثر به تاریخ طریقت قادریه اختصاص یافته است که در ضمن آن به انتشار این فرقه‌ی صوفی در جهان اسلام و همچنین به گرایش‌ها و فروع مختلف آن در مناطق مختلف مصر و معرفی آنها پرداخته شده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص15-16</ref>.


نویسند اثر تلاش داشته تا در این اثر جنبه‌های مختلف تصوف و مسائل مختلف آن را مورد بررسی قرار دهد و به و تبیین نکات دشوار آن که به دلیل منحصر بودن اصطلاح و خاص بودن مفاهیم آن است، بپردازد. <ref>رک: همان، ص 15 </ref> از آنجایی که این اثر مربوط به طریقت صوفیه قادریه است نویسنده در تبیین مفاهیم عارفانه و صوفیانه در سراسر کتاب به نظرات و دیدگاه مؤسس آن یعنی [[گیلانی، عبدالقادر|عبدالقادر گیلانی]] استناد کرده است.  
نویسنده تلاش داشته در این اثر جنبه‌های مختلف تصوف و مسائل مختلف آن را مورد بررسی قرار دهد و به تبیین نکات دشوار آن، که به دلیل منحصر بودن اصطلاح و خاص بودن مفاهیم آن است، بپردازد<ref>رک: همان، ص15</ref>. ازآنجاکه این اثر مربوط به طریقت صوفیه قادریه است، نویسنده در تبیین مفاهیم عارفانه و صوفیانه در سراسر کتاب به نظرات و دیدگاه مؤسس آن یعنی [[گیلانی، عبدالقادر|عبدالقادر گیلانی]] استناد کرده است.  


==پانویس ==
==پانویس==
<references />
<references/>


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
#مقدمه و متن کتاب.
مقدمه کتاب.


==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
خط ۴۷: خط ۴۷:
[[رده:مقالات مرداد 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات مرداد 01 گرنه زاده]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده مردادماه 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بارگذاری شده مردادماه 01 قربانی]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی شده شهریور 01]]
[[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1401]]
[[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1401]]
۱٬۴۸۲

ویرایش