ذهبیه: تصوف علمی - آثار ادبی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۸: خط ۲۸:
}}
}}
   
   
'''ذهبیه تصوف علمی- آثار ادبی''' اثر اسدالله خاوری، تحقیقی است در نظم و نثر فرقه ذهبیه با توجه به اصول عقاید این سلسله.
'''ذهبیه تصوف علمی - آثار ادبی،''' اثر اسدالله خاوری، تحقیقی است در نظم و نثر فرقه ذهبیه با توجه به اصول عقاید این سلسله.


هدف نویسنده از نگارش کتاب، بیان رابطه ادب و عرفان و وارد شدن مبانی و اصول سیر و سلوک در ادبیات و تحقیق در چگونگی توجه صوفیه به ادبیات و خدماتی است که صوفیان به ادبیات فارسی نموده‌اند<ref>متن کتاب، ص1</ref>.
هدف نویسنده از نگارش کتاب، بیان رابطه ادب و عرفان و وارد شدن مبانی و اصول سیر و سلوک در ادبیات و تحقیق در چگونگی توجه صوفیه به ادبیات و خدماتی است که صوفیان به ادبیات فارسی نموده‌اند<ref>ر.ک: متن کتاب، ص1</ref>.


نویسنده معتقد است اگر تصوف را به درخت بارآور نیرومندی تشبیه نماییم که تا اعماق ادبیات فارسی ریشه دوانیده و میوه‌های بسیار شیرین و شادابی به بار آورده است، راه غلو و مبالغه نرفته‌ایم<ref>همان، ص405</ref>.
نویسنده، معتقد است اگر تصوف را به درخت بارآور نیرومندی تشبیه نماییم که تا اعماق ادبیات فارسی ریشه دوانیده و میوه‌های بسیار شیرین و شادابی به بار آورده است، راه غلو و مبالغه نرفته‌ایم<ref>ر.ک: همان، ص405</ref>.


وی در این کتاب نشان می‌دهد که چگونه عشق پست شهوانی و معشوق مادی زمینی، از برکت تربیت صوفیان عالی و روحانی گشته و به آسمان‌ها عروج نموده و «از ملائک پران شد» زیرا بزرگان اهل تصوف و عرفان، پای‌بندی بر زیبایی ظاهر و جمال‌پرستی را نفص کمال دانسته و آن را انکار نموده‌اند<ref>ر.ک: همان، ص4</ref>.
وی در این کتاب نشان می‌دهد که چگونه عشق پست شهوانی و معشوق مادی زمینی، از برکت تربیت صوفیان، عالی و روحانی گشته و به آسمان‌ها عروج نموده و «از ملائک پران شد»؛ زیرا بزرگان اهل تصوف و عرفان، پای‌بندی بر زیبایی ظاهر و جمال‌پرستی را نقص کمال دانسته و آن را انکار نموده‌اند<ref>ر.ک: همان، ص4</ref>.


وی در این کتاب، ابتدا ادبیات صوفیانه را به صورت کلی، مورد بحث و بررسی قرار داده و سپس ضمن معرفی فرقه ذهبیه و تصوف، به بحث پیرامون ارکان و اقطاب و اولیاء ذهبیه و معرفی آنها پرداخته و سپس ادوار و تحولات فکری و آثار ادبی (نظم و نثر) ذهبیه را مورد بررسی قرار داده است.
وی در این کتاب، ابتدا ادبیات صوفیانه را به‌صورت کلی، مورد بحث و بررسی قرار داده و سپس ضمن معرفی فرقه ذهبیه و تصوف، به بحث پیرامون ارکان و اقطاب و اولیای ذهبیه و معرفی آنها پرداخته و سپس ادوار و تحولات فکری و آثار ادبی (نظم و نثر) ذهبیه را مورد بررسی قرار داده است.


==پانویس ==
==پانویس ==
خط ۴۲: خط ۴۲:


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.
متن کتاب.




۱٬۴۸۲

ویرایش