تمسک العترة الطاهرة بالقرآن الکریم: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۹: خط ۲۹:
}}
}}


'''تمسک العترة الطاهرة بالقرآن الکریم''' عنوان اثری است 2 جلدی به زبان عربی از [[مروجی طبسی، محمدجعفر|محمدجعفر طبسی]] با موضوع روایات اسلامی و آیات الاحکام.
'''تمسك العترة الطاهرة بالقرآن الكريم،''' عنوان اثری است 2 جلدی به زبان عربی از [[مروجی طبسی، محمدجعفر|محمدجعفر طبسی]] با موضوع روایات اسلامی و آیات الاحکام.


گروهی از متقدمین به جمع احادیثی که در آن به آیات شریفه در موارد اعتقادی استدلال شده، قیام کرده‌اند؛ مثلا آنچه عیاشی در تفسیرش جمع کرده است اکثرا از این قبیل است. شیخ [[مروجی طبسی، محمدجعفر|محمد جعفر طبسی]] در این کتاب به جمع آنچه از اهلبیت(ع) در باب احکام و فروع که به آیات شریفه ارجاع دارد _اعم از اینکه این امر صریح باشد یا ظاهر آیه آن را برساند یا از اطلاق و عموم و... در آیه استفاده شود_ پرداخته است؛ به عبارت ساده‌تر وی به بیان موارد تمسک اهلبیت(ع) به آیات احکام در قرآن کریم، پرداخته است<ref>ر.ک: مقدمه شیخ جواد فاضل بر کتاب، ج1، ص13</ref>
گروهی از متقدمین به جمع احادیثی که در آن به آیات شریفه در موارد اعتقادی استدلال شده، قیام کرده‌اند؛ مثلا آنچه عیاشی در تفسیرش جمع کرده است اکثر از این قبیل است. شیخ [[مروجی طبسی، محمدجعفر|محمدجعفر طبسی]] در این کتاب به جمع آنچه از اهل‌بیت(ع) در باب احکام و فروع که به آیات شریفه ارجاع دارد - اعم از اینکه این امر صریح باشد یا ظاهر آیه آن را برساند یا از اطلاق و عموم و... در آیه استفاده شود - پرداخته است؛ به عبارت ساده‌تر وی به بیان موارد تمسک اهل‌بیت(ع) به آیات احکام در قرآن کریم، پرداخته است.<ref>ر.ک: مقدمه شیخ جواد فاضل بر کتاب، ج1، ص13</ref>
 
مجموع آیاتی که در کتاب آمده، به 774 آیه می‌رسد.


==شیوه نویسنده در کتاب==
==شیوه نویسنده در کتاب==
نویسنده در شیوه ارائه مطالب کتاب از موارد زیر استفاده کرده است:
نویسنده در شیوه ارائه مطالب کتاب از موارد زیر استفاده کرده است:
#احادیث شریفه را بر طبق کتاب تفصیل وسائل الشیعه شیخ حر عاملی به حسب تسلسل مواضع فقهی در جمیع ابواب فقهی که معصوم(ع) در آن به قرآن کریم استشهاد کرده، استخراج کرده است.
#احادیث شریفه را بر طبق کتاب تفصیل وسائل الشیعه شیخ حر عاملی به‌حسب تسلسل مواضع فقهی در جمیع ابواب فقهی که معصوم(ع) در آن به قرآن کریم استشهاد کرده، استخراج کرده است.
#هرگاه تعدادی روایت بوده و معصوم(ع) به یک آیه واحد در مجالات مختلف احکام شرعی تمسک کرده، نویسنده آن را در حاشیه تحت عنوان «و راجع» با تعیین شماره صفحه و جلد وسائل الشیعه، واردکرده است.
#هرگاه تعدادی روایت بوده و معصوم(ع) به یک آیه واحد در مجالات مختلف احکام شرعی تمسک کرده، نویسنده آن را در حاشیه تحت عنوان «و راجع» با تعیین شماره صفحه و جلد وسائل الشیعه، وارد کرده است.
#هرجا حدیث واحدی وجود داشته که مشتمل بر آیات متعدد بوده که معصوم (ع) به آنها تمسک کرده، و از میان این آیات، موردی وجود داشته که ذکر آن ضمن حدیث مستقلی گذشته است، آن را در متن کتاب بدون اشاره به آن در حاشیه، آورده است.
#هرجا حدیث واحدی وجود داشته که مشتمل بر آیات متعدد بوده که معصوم (ع) به آنها تمسک کرده و از میان این آیات، موردی وجود داشته که ذکر آن ضمن حدیث مستقلی گذشته است، آن را در متن کتاب بدون اشاره به آن در حاشیه، آورده است.<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف بر کتاب، همان، ص19</ref>
#کم پیش آمده که یک آیه مشترک ضمن احادیثی وجود داشته باشد و نویسنده به خاطر وجود مزیتی در آن، به آن اشاره کرده باشد. و مجموع آیاتی که در کتاب آمده، به 774 آیه می‌رسد<ref>ر.ک: مقدمه مؤلف بر کتاب، ج1، ص19</ref>


==پانویس==
==پانویس==
<references />
<references />


==منبع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه‌های کتاب.
مقدمه‌های کتاب.


۱٬۴۸۲

ویرایش