منطق المشرقيين و القصيدة المزدوجة في المنطق: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'شيخ الرئيس' به 'شيخ الرئيس'
جز (جایگزینی متن - 'ابن سينا' به 'ابن سينا')
جز (جایگزینی متن - 'شيخ الرئيس' به 'شيخ الرئيس')
خط ۴۳: خط ۴۳:




«منطق المشرقيين»، نوشته شيخ الرئيس، به زبان عربى و در مورد پاره‌اى از مباحث منطقى مى‌باشد. بو على، در صدد بوده كه در قبال يونانيان كه غربى بوده‌اند، حكمت مردم مشرق زمين را تنظيم و تكميل نمايد؛ از اين رو دست به تصنيف كتابى زد در حكمت؛ به معناى عامش(شامل منطق، الهيات، طبيعيات، رياضيات، اخلاق و سياست) و در آن نقاط ضعف فلسفه يونانى و نقاط قوت فلسفه شرقى را بيان نمود. تاريخ تأليف اين كتاب، حدودا بين سال‌هاى 414 تا 417ق، بوده است.
«منطق المشرقيين»، نوشته [[ابن‌سینا، حسین بن عبدالله|شيخ الرئيس]]، به زبان عربى و در مورد پاره‌اى از مباحث منطقى مى‌باشد. بو على، در صدد بوده كه در قبال يونانيان كه غربى بوده‌اند، حكمت مردم مشرق زمين را تنظيم و تكميل نمايد؛ از اين رو دست به تصنيف كتابى زد در حكمت؛ به معناى عامش(شامل منطق، الهيات، طبيعيات، رياضيات، اخلاق و سياست) و در آن نقاط ضعف فلسفه يونانى و نقاط قوت فلسفه شرقى را بيان نمود. تاريخ تأليف اين كتاب، حدودا بين سال‌هاى 414 تا 417ق، بوده است.


== ساختار ==
== ساختار ==
خط ۵۸: خط ۵۸:




كتاب منطق المشرقيين، در سال 1289ش، برابر با 1910م، همراه با كتاب ديگرى در منطق، به قلم شيخ الرئيس و به صورت نظم با نام«القصيدة المزدوجة»، در قاهره چاپ شده و بعدا توسط كتاب‌خانه آية اللّه العظمى نجفى مرعشى، تجديد چاپ گرديده است.
كتاب منطق المشرقيين، در سال 1289ش، برابر با 1910م، همراه با كتاب ديگرى در منطق، به قلم [[ابن‌سینا، حسین بن عبدالله|شيخ الرئيس]] و به صورت نظم با نام«القصيدة المزدوجة»، در قاهره چاپ شده و بعدا توسط كتاب‌خانه آية اللّه العظمى نجفى مرعشى، تجديد چاپ گرديده است.


البته اين كتاب، ناقص است و فقط شامل بحث‌هاى تصورات و بحث‌هاى قضايا تا بحث نقيض مى‌باشد.
البته اين كتاب، ناقص است و فقط شامل بحث‌هاى تصورات و بحث‌هاى قضايا تا بحث نقيض مى‌باشد.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش