کتابی، احمد: تفاوت میان نسخه‌ها

۲۵۵ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۴ دسامبر ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - '[[]]' به '')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۵: خط ۳۵:
</div>
</div>


'''احمد کتابی''' (متولد 1319ش -اصفهان)،  نویسنده و پژوهشگر در حوزه‌های علوم اجتماعی، اقتصاد، تاریخ، ادبیات و عضو هیئت علمی و استاد تمام پژوهشکده علوم اجتماعی که در سال 1357ش، از دانشگاه تهران دکترا گرفت. جوایز علمی متعدد و نگارش کتب و مقالات فراوان در کارنامه علمی او وجود دارد.  
'''احمد کتابی''' (متولد 1319ش)،  نویسنده و پژوهشگر در حوزه‌های علوم اجتماعی، اقتصاد، تاریخ، ادبیات و عضو هیئت علمی و استاد تمام پژوهشکده علوم اجتماعی که در سال 1357ش، از دانشگاه تهران دکترا گرفت. جوایز علمی متعدد و نگارش کتب و مقالات فراوان در کارنامه علمی او وجود دارد.  


==ولادت==
==ولادت==
احمد کتابی در فروردین سال 1319ش در محله قدیمی مسجد حکیم اصفهان متولد شد. جد پدری وی سید محمد صادق کتابفروش، دارای کتابی در زمینه فقه و دارای شغل کتابفروشی بوده که فامیلی ایشان هم از روی همین موضوع انتخاب شده است.
احمد کتابی در فروردین سال 1319ش در محله قدیمی مسجد حکیم اصفهان متولد شد. جد پدری وی سید محمدصادق کتابفروش، دارای کتابی در زمینه فقه و دارای شغل کتابفروشی بوده که فامیلی ایشان هم از روی همین موضوع انتخاب شده است.


== تحصیلات ==
== تحصیلات ==
در دوره کوتاهی از کودکی به مکتب‌خانه رفت. اما از 5 سالگی وارد دبستان هدایت اصفهان شد و از نظر سنی کوچک‌ترین فرد کلاس‌های مقطع دبستان بود. پدرش کتابخانه بسیار بزرگی داشتند و به دلیل تسلط بر زبان فرانسه از بین کتاب‌ها بیشتر مطالعه کتاب‌های اخلاقی مانند کتاب "بینوایان" نوشته ویکتورهوگو را توصیه می‌کردند. چندین بار این کتاب را خواندند و یکی از خاطرات بسیار شیرین ایشان در دوران کودکی خواندن این کتاب بود که تأثیرات زیادی بر زندگی او گذاشت.
در دوره کوتاهی از کودکی به مکتب‌خانه رفت. اما از 5 سالگی وارد دبستان هدایت اصفهان شد و از نظر سنی کوچک‌ترین فرد کلاس‌های مقطع دبستان بود. پدرش کتابخانه بسیار بزرگی داشتند و به دلیل تسلط بر زبان فرانسه از بین کتاب‌ها بیشتر مطالعه کتاب‌های اخلاقی مانند کتاب "[[بینوایان]]" نوشته [[ویکتور هوگو]] را توصیه می‌کردند. چندین بار این کتاب را خواندند و یکی از خاطرات بسیار شیرین ایشان در دوران کودکی خواندن این کتاب بود که تأثیرات زیادی بر زندگی او گذاشت.


پنج سال اول دبیرستان، در مدرسه سعدی و پنج سال دوم در دبیرستان ادب و رشته ادبی تحصیل کرد. در سال 1332 و همزمان با اوج گرفتن التهابات سیاسی در ایران مدرک دیپلم را دریافت کرد. در اصفهان حزب توده بسیار قوی بود و نفوذ فوق العاده زیادی در بین کارگران و معلمین و اقشار مختلف داشت.
پنج سال اول دبیرستان، در مدرسه سعدی و پنج سال دوم در دبیرستان ادب و رشته ادبی تحصیل کرد. در سال 1332ش و همزمان با اوج گرفتن التهابات سیاسی در ایران مدرک دیپلم را دریافت کرد. در اصفهان حزب توده بسیار قوی بود و نفوذ فوق العاده زیادی در بین کارگران و معلمین و اقشار مختلف داشت.


در سال 1340 برای گذراندن تحصیلات دانشگاهی به تهران آمد. در دانشکده حقوق آن زمان تا سال سوم، خواندن سه رشته قضایی، اقتصاد و علوم سیاسی برای همه دانشجویان مشترک بود و از سال سوم هر یک از این رشته‌ها مستقل می‌شدند. دلیل ایشان از انتخاب رشته حقوق قضایی علاقه‌ای بود که به مسائل حقوقی داشت. اما از آنجایی که تحصیل در رشته حقوق قضایی به زبان فرانسه نیاز داشت، به همین خاطر امکان ادامه تحصیل در این رشته را پیدا نکرد. در سال 1343 کارشناسی ارشد مطالعات اجتماعی و در سال 1345 هم دکترای رشته علوم اقتصاد را در دانشگاه تهران به اتمام رساند.<ref>[http://radiogoftogoo.ir/NewsDetails/?m=175103&n=332600 ر.ک: سایت رادیو گفتگو، گفتگوی فرهنگی]</ref>‏.
در سال 1340ش برای گذراندن تحصیلات دانشگاهی به تهران آمد. در دانشکده حقوق آن زمان تا سال سوم، خواندن سه رشته قضایی، اقتصاد و علوم سیاسی برای همه دانشجویان مشترک بود و از سال سوم هر یک از این رشته‌ها مستقل می‌شدند. دلیل ایشان از انتخاب رشته حقوق قضایی علاقه‌ای بود که به مسائل حقوقی داشت. اما از آنجایی که تحصیل در رشته حقوق قضایی به زبان فرانسه نیاز داشت، به همین خاطر امکان ادامه تحصیل در این رشته را پیدا نکرد. در سال 1343 کارشناسی ارشد مطالعات اجتماعی و در سال1357هم دکترای رشته علوم اقتصاد را در دانشگاه تهران به اتمام رساند.عنوان پایان‌نامه دکترای ایشان اقتصاد منطقه گیلان بود که با درجه بسیار خوب موفق به دفاع از آن گردید<ref>[http://radiogoftogoo.ir/NewsDetails/?m=175103&n=332600 ر.ک: سایت رادیو گفتگو، گفتگوی فرهنگی]</ref>‏.


==سوابق تحصیلی==
==سوابق تحصیلی==
خط ۹۷: خط ۹۷:
# آنچه گفتم جملگی احوال توست، درآمدی بر بررسی مفاهیم روان‌شناختی در آثار مولوی؛
# آنچه گفتم جملگی احوال توست، درآمدی بر بررسی مفاهیم روان‌شناختی در آثار مولوی؛
# جلوه‌های مدارا در آثار سخنوران بزرگ فارسی: فردوسی، مولوی، سعدی و حافظ.  
# جلوه‌های مدارا در آثار سخنوران بزرگ فارسی: فردوسی، مولوی، سعدی و حافظ.  
# از دریای معارف مولانا
# یادها و یاد‌بودها


===مقالات===
===مقالات===
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش