فلسفیان، سید عبدالمجید: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۱: خط ۳۱:
</div>
</div>


'''سيد عبدالمجيد فلسفيان''' (متولد 1338ش)، نویسنده، محقق، پژوهشگر، نهج‌البلاغه پژوه
'''سید عبدالمجید فلسفیان''' (متولد 1338ش)، نویسنده، محقق، پژوهشگر، نهج‌البلاغه پژوه


== ولادت ==
== ولادت ==
در سال 1338ش در شهر دهدشت استان کهکیلویه و بویر احمد به دنيا آمد.  
در سال 1338ش در شهر دهدشت استان کهکیلویه و بویر احمد به دنیا آمد.  


== تحصیلات ==
== تحصیلات ==
در کنار دروس متداول حوزوی تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع کارشناسی ارشد رشته ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد همکاری با مرکز جهانی علوم اسلامی ازجمله فعالیت‌های وی است.
در کنار دروس متداول حوزوی تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع کارشناسی ارشد رشته ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد همکاری با مرکز جهانی علوم اسلامی ازجمله فعالیت‌های وی است.


وى، در سال‌هاى اخير مطالعات خود را به قرآن و نهج‌البلاغه اختصاص داده و در زمينه نهج‌البلاغه دو كتاب «على و پايان تاريخ» و «على و جارى حكمت» را توسط انتشارات مسجد مقدس جمكران و انتشارات ليله القدر ناشر آثار استاد [[صفایی حائری، علی|على صفائى حائرى]]، عرضه كرده است كه كتاب اول عنوان فرعى آن امام زمان(عج) در نهج‌البلاغه است و كتاب دوم شرح چهل حكمت از حكمت‌هاى نهج‌البلاغه مى‌باشد.
== فعالیتها ==
وى، در سال‌هاى اخیر مطالعات خود را به قرآن و نهج‌البلاغه اختصاص داده و در زمینه نهج‌البلاغه دو کتاب «على و پایان تاریخ» و «على و جارى حکمت» را توسط انتشارات مسجد مقدس جمکران و انتشارات لیله القدر ناشر آثار استاد [[صفایی حائری، علی|على صفائى حائرى]]، عرضه کرده است که کتاب اول عنوان فرعى آن امام زمان(عج) در نهج‌البلاغه است و کتاب دوم شرح چهل حکمت از حکمت‌هاى نهج‌البلاغه مى‌باشد.


در زمينه قرآن، نوشته‌هايى همچون پيش زمينه‌هاى برداشت از قرآن تفسير سوره روم، لقمان، قمر و يوسف به رشته تحرير در آورده كه هيچ‌كدام به چاپ نرسيده است.
در زمینه قرآن، نوشته‌هایى همچون پیش زمینه‌هاى برداشت از قرآن تفسیر سوره روم، لقمان، قمر و یوسف به رشته تحریر در آورده که هیچ‌کدام به چاپ نرسیده است.


فعاليت ديگرى كه چند سال اخير به آن مشغول بوده، همكارى با دوستان و شاگردان زنده ياد استاد [[صفایی حائری، علی|على صفائى حائرى]] (ع- صاد) براى نوشتارى كردن سخنرانى‌هاى ايشان در زمينه‌هاى مختلف معارف دينى، بالاخص مباحثى در حوزه نهج‌البلاغه مى‌باشد، از جمله روش برداشت از نهج‌البلاغه، شرح شقشقيه با عنوان مشكلات حكومت دينى، شرح حكمت 147 با عنوان خط انتقال معارف، شرح خطبه 32 با عنوان روزگار ستمگر و...
فعالیت دیگرى که چند سال اخیر به آن مشغول بوده، همکارى با دوستان و شاگردان زنده یاد استاد [[صفایی حائری، علی|على صفائى حائرى]] (ع- صاد) براى نوشتارى کردن سخنرانى‌هاى ایشان در زمینه‌هاى مختلف معارف دینى، بالاخص مباحثى در حوزه نهج‌البلاغه مى‌باشد، از جمله روش برداشت از نهج‌البلاغه، شرح شقشقیه با عنوان مشکلات حکومت دینى، شرح حکمت 147 با عنوان خط انتقال معارف، شرح خطبه 32 با عنوان روزگار ستمگر و...
 
== آثار ==
# شبهه دینی نبودن حکومت
# علی (ع) و پایان تاریخ: آخرین امام در نگاه اولین امام
# علی (ع) و جاری حکمت
# نقش انسان در هستی: شرحی بر خطبه متقین
# علی و استمرار انسان: شرحی بر نامه امیرالمومنین (ع) به امام حسن (ع)
# بینش های قرآنی: برداشت های استاد علی صفایی در سوره بقره
# تا چشمه صاد (نگرشی بر مکتب تفسیری استاد صفایی در سوره بقره)
# علی (ع) و جاری حکمت - جلد اول: شرح حکمت 1 تا 40 نهج البلاغه
# علی (ع) و جاری حکمت - جلد دوم: شرح حکمت 41 تا 80 نهج البلاغه


== منابع مقاله ==
== منابع مقاله ==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش