سيف الجبار المسلول علی أعداء الأبرار: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۹ اکتبر ۲۰۲۰
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
}}
}}
   
   
'''سيف الجبار المسلول علی أعداء الأبرار'''، اثر [[قادری، رسول|شاه فضل رسول قادری]]؛ تأليف قرن سيزدهم، به زبان عربی و فارسی به صورت تركيبي با انگيزه ردّ افكار و عقائد انحرافی وهابيت به رشته تحرير در آمده است.
'''سیف الجبار المسلول علی أعداء الأبرار'''، اثر [[قادری، رسول|شاه فضل رسول قادری]]؛ تألیف قرن سیزدهم، به زبان عربی و فارسی به صورت تركیبی با انگیزه ردّ افكار و عقائد انحرافی وهابیت به رشته تحریر در آمده است.


== گزارش محتوا ==
== گزارش محتوا ==
با توجه به اين كه نویسنده كتاب به دو زبان عربی و فارسی آشنايي داشته است، در اين كتاب برخی از مطالب را با زبان عربی و برخی ديگر را به زبان فارسی بيان نموده است.
با توجه به این كه نویسنده كتاب به دو زبان عربی و فارسی آشنایی داشته است، در این كتاب برخی از مطالب را با زبان عربی و برخی دیگر را به زبان فارسی بیان نموده است.


نویسنده در آغاز اثر خويش با اشاره‌به بيانيه‌ای كه از سوي وهابيت منطقه نجد در سال 1231ق. در كنار بيت‌الله الحرام صادر شد و از نيت پليد و خبيث و عزم فاسد آنان خبر داد كه منجر به قتل و غارت اسارت جمعي از مسلمانان و تخريب مسجد عبدالله بن عباس شد، مستقيماً به بيان عقايد [[محمد بن عبدالوهاب]] پراخته و برخی از آنها را مورد بررسی و پاسخ داده است.
نویسنده در آغاز اثر خویش با اشاره‌به بیانیه‌ای كه از سوی وهابیت منطقه نجد در سال 1231ق. در كنار بیت‌الله الحرام صادر شد و از نیت پلید و خبیث و عزم فاسد آنان خبر داد كه منجر به قتل و غارت اسارت جمعی از مسلمانان و تخریب مسجد عبدالله بن عباس شد، مستقیماً به بیان عقاید [[محمد بن عبدالوهاب]] پراخته و برخی از آنها را مورد بررسی و پاسخ داده است.


مواردي از اعتقادات وهابيت كه نویسنده با طرح آن به پاسخ پيرامون آنها پرداخته است، به شرح زير است:
مواردی از اعتقادات وهابیت كه نویسنده با طرح آن به پاسخ پیرامون آنها پرداخته است، به شرح زیر است:


موضوع شرك؛ معنای ايمان؛ موضوع شفاعت؛ بحث علم غيب؛ سفر برای زيارت قبر پيامبر اكرم(ص) و مشاهد و مقابر ديگر و مساجد و آثار و قبور و طواف و تعظيم و بزرگداشت حرم نبوي و برخی از موارد ديگر كه به صورت متفرقه بيان داشته و برای اثبات ادعای خود در هر يك از مباحث از روايات معتبر صحاح و غير صحاح و اقوال بسیاری از علمای بزرگ اهل سنت استفاده و به آنها استدلال نموده و به اين شكل كتاب خود را به پايان رسانده است.
موضوع شرك؛ معنای ایمان؛ موضوع شفاعت؛ بحث علم غیب؛ سفر برای زیارت قبر پیامبر اكرم(ص) و مشاهد و مقابر دیگر و مساجد و آثار و قبور و طواف و تعظیم و بزرگداشت حرم نبوی و برخی از موارد دیگر كه به صورت متفرقه بیان داشته و برای اثبات ادعای خود در هر یك از مباحث از روایات معتبر صحاح و غیر صحاح و اقوال بسیاری از علمای بزرگ اهل سنت استفاده و به آنها استدلال نموده و به این شكل كتاب خود را به پایان رسانده است.


كتاب نيز بدون هر گونه فهرستی از محتويات كتاب، و يا مقدمه، پيشگفتار و توضيحي ابتدایی و يا شرح حالي از مؤلف و غيره، متن كتاب آغاز گرديده و بدون هر گونه عنوان اصلی و فرعی و يا فصل و بخش بندی در متن كتاب به پايان رسيده است.
كتاب نیز بدون هر گونه فهرستی از محتویات كتاب، و یا مقدمه، پیشگفتار و توضیحی ابتدایی و یا شرح حالی از مؤلف و غیره، متن كتاب آغاز گردیده و بدون هر گونه عنوان اصلی و فرعی و یا فصل و بخش بندی در متن كتاب به پایان رسیده است.


== نسخه شناسی ==
== نسخه شناسی ==




نسخه حاضر به شكل چاپ افست و به صورت وقف خالصانه (بدون درخواست حفظ حقوق قانوني برای ناشر) و بدون هر گونه مشخصات و شناسنامه‌ای كه بتواند گويای مشخصات چاپ باشد به همراه سه عنوان كتاب ديگر در يك مجلد در قطع وزيري بدون هر گونه تصحيح و پاورقیبه چاپ رسيده كه هر چهار عنوان كتاب در صدد بيان کیفیت ظهور وهابيت در كشور عربستان سعودي و گمراهي‌های آشكار آنان است.
نسخه حاضر به شكل چاپ افست و به صورت وقف خالصانه (بدون درخواست حفظ حقوق قانونی برای ناشر) و بدون هر گونه مشخصات و شناسنامه‌ای كه بتواند گویای مشخصات چاپ باشد به همراه سه عنوان كتاب دیگر در یك مجلد در قطع وزیری بدون هر گونه تصحیح و پاورقیبه چاپ رسیده كه هر چهار عنوان كتاب در صدد بیان کیفیت ظهور وهابیت در كشور عربستان سعودی و گمراهی‌های آشكار آنان است.


اين كتاب برای اولين بار در سال 1260ق مطابق با 1849م در هند به چاپ رسيده كه قبل از آن در سال 1221ق مطابق با 1806م از سوي برخی از علمای مكه مكرمّه آماده شده، بوده است.
این كتاب برای اولین بار در سال 1260ق مطابق با 1849م در هند به چاپ رسیده كه قبل از آن در سال 1221ق مطابق با 1806م از سوی برخی از علمای مكه مكرمّه آماده شده، بوده است.


[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش