ذکاوتی قراگزلو، علیرضا: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۲: خط ۴۲:
== تحصیلات ==
== تحصیلات ==


«از كودكى با كتاب بزرگ شده‌ام و از حضور در مجالس اهل علم در همدان و قم بهره برده و از محضر پدرم و ديگر خويشاوندان كه اهل علم بودند، استفاده كرده‌ام. مطالعات پيوسته و گسترده‌اى در ادب فارسى و عربى، عرفان اسلامى، عقايد و مذاهب و تاريخ اجتماعى ايران بعد از اسلام دارم و در هر دو رشته ادبيات ابداعى و ادبيات تحقيقى و نيز ترجمه از عربى به فارسى آثار متعددى پديد آورده‌ام كه از آن جمله ترجمه «تمدن اسلامى در قرن چهارم هجرى» (تأليف آدام متز) در سال 1363 و ترجمه كتاب «نظام ادارى مسلمانان در صدر اسلام» در سال 1385 «كتاب سال» شناخته شد و موفق به اخذ جايزه شدم. همچنين به مناسبت چاپ مقالات متعدد در نقد كتاب در مجلات وزين كشور در سال 1377 به‌عنوان «منتقد نمونه» و در سال 1390 به‌عنوان «منتقد پيش‌كسوت» موفق به اخذ جايزه شدم. جزء هيئت مؤلفين دائرةالمعارف تشيع بوده و با بنياد دائرةالمعارف اسلامى و دانشنامه جهان اسلام همكارى مداوم داشته، با مركز نشر دانشگاهى در خصوص تهيه مقالات و ويرايش كتب، ارتباط مستمر داشته‌ام. تدريس من در دانشگاه آزاد اسلامى واحد همدان از بدو تأسيس به‌طور مستمر بوده است. در مركز آموزش عالى [[ابن سینا، حسین بن عبدالله|ابن سينا]] نيز به مدت ده سال تدريس كرده‌ام و استاد مدعو ادبيات فارسى و عربى در دانشگاه علامه طباطبائى بوده‌ام، با دانشگاه بوعلى سينا نيز همكارى پژوهش داشته‌ام».
از كودكى با كتاب بزرگ شد و از حضور در مجالس اهل علم در همدان و قم بهره برده و از محضر پدر و ديگر خويشاوندان كه اهل علم بودند، استفاده كرد.
 
پدرش گلستان و بوستان به ایشان درس داد؛ ولی مثنوی نیز در خانه  خوانده می‌شد و از کودکی با قصه‌های مثنوی آشنا گردید.
 
ایشان مطالعات پيوسته و گسترده‌اى در ادب فارسى و عربى، عرفان اسلامى، عقايد و مذاهب و تاريخ اجتماعى ايران بعد از اسلام دارد و در هر دو رشته ادبيات ابداعى و ادبيات تحقيقى و نيز ترجمه از عربى به فارسى آثار متعددى پديد آورده‌ است كه از آن جمله ترجمه «تمدن اسلامى در قرن چهارم هجرى» (تأليف آدام متز) در سال 1363 و ترجمه كتاب «نظام ادارى مسلمانان در صدر اسلام» در سال 1385 «كتاب سال» شناخته شد و موفق به اخذ جايزه شد. همچنين به مناسبت چاپ مقالات متعدد در نقد كتاب در مجلات وزين كشور در سال 1377 به‌عنوان «منتقد نمونه» و در سال 1390 به‌عنوان «منتقد پيش‌كسوت» موفق به اخذ جايزه شد. جزء هيئت مؤلفين دائرةالمعارف تشيع بوده و با بنياد دائرةالمعارف اسلامى و دانشنامه جهان اسلام همكارى مداوم داشته، با مركز نشر دانشگاهى در خصوص تهيه مقالات و ويرايش كتب، ارتباط مستمر داشته‌ است. تدريس ایشان در دانشگاه آزاد اسلامى واحد همدان از بدو تأسيس به‌طور مستمر بوده است. در مركز آموزش عالى [[ابن سینا، حسین بن عبدالله|ابن سينا]] نيز به مدت ده سال تدريس كرده‌اند و استاد مدعو ادبيات فارسى و عربى در دانشگاه علامه طباطبائى بوده‌ است، با دانشگاه بوعلى سينا نيز همكارى پژوهش داشته است.


== آثار==
== آثار==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش