شیخ الشرف عبیدلی، محمد بن محمد: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'ب‎ش' به 'ب‌ش'
جز (جایگزینی متن - 'ه‎خ' به 'ه‌خ')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - 'ب‎ش' به 'ب‌ش')
خط ۴۹: خط ۴۹:
</div>
</div>


'''شیخ الشرف ابوالحسن محمد بن ابوجعفر محمد عبیدلی نسابه''' (338-۴۳۶ق/۹۵۰-۱۰۴۵م)، نسب‎شناس، از شاگردان [[مفید، محمد بن محمد|شیخ مفید]] و یکی از مشایخ [[علم‌الهدی، علی بن حسین|شریف مرتضی]]، [[شریف‌الرضی، محمد بن حسین|شریف رضی]]، [[طوسی، محمد بن حسن|شیخ طوسی]] و احتمالاً [[ابوالصلاح حلبی، تقی بن نجم|ابوالصلاح حلبی]] است.
'''شیخ الشرف ابوالحسن محمد بن ابوجعفر محمد عبیدلی نسابه''' (338-۴۳۶ق/۹۵۰-۱۰۴۵م)، نسب‌شناس، از شاگردان [[مفید، محمد بن محمد|شیخ مفید]] و یکی از مشایخ [[علم‌الهدی، علی بن حسین|شریف مرتضی]]، [[شریف‌الرضی، محمد بن حسین|شریف رضی]]، [[طوسی، محمد بن حسن|شیخ طوسی]] و احتمالاً [[ابوالصلاح حلبی، تقی بن نجم|ابوالصلاح حلبی]] است.


==تولد==
==تولد==
خط ۶۱: خط ۶۱:


==عبیدلی از نگاه عالمان و بزرگان==
==عبیدلی از نگاه عالمان و بزرگان==
عبیدلی که به تعبیر ذهبی از مشایخ شیعیان بود، در دانش انساب تبحر داشت و علامه این فن بشمار می‌رفت؛ به‌گونه‌ای که برخی او را نسابه عراق و برخی وی را امام و پیشوای اهل نسب دانسته‌اند و گفته شده که چون وی در این دانش یگانه بود، به «شیخ الشرف» ملقب شد. ابن عنبه، نسب‎شناس شهیر گفته است که: «دانش انساب در زمان وی بدو ختم می‌شد و او آثار بزرگ و کوچک زیادی در دانش انساب داشته است» و به همین دلیل است که کتاب انساب وی یکی از منابع کتاب‌های انساب دانشمندان بعد قرار گرفت. ناگفته نماند که وی را شاعر نیز دانسته‌اند؛ کمااینکه در «الوافي بالوفيات»، شعری از او نقل شده است. او همچنین بنا به گفته فخر رازی جانشین نقیب سادات در بغداد بوده است.
عبیدلی که به تعبیر ذهبی از مشایخ شیعیان بود، در دانش انساب تبحر داشت و علامه این فن بشمار می‌رفت؛ به‌گونه‌ای که برخی او را نسابه عراق و برخی وی را امام و پیشوای اهل نسب دانسته‌اند و گفته شده که چون وی در این دانش یگانه بود، به «شیخ الشرف» ملقب شد. ابن عنبه، نسب‌شناس شهیر گفته است که: «دانش انساب در زمان وی بدو ختم می‌شد و او آثار بزرگ و کوچک زیادی در دانش انساب داشته است» و به همین دلیل است که کتاب انساب وی یکی از منابع کتاب‌های انساب دانشمندان بعد قرار گرفت. ناگفته نماند که وی را شاعر نیز دانسته‌اند؛ کمااینکه در «الوافي بالوفيات»، شعری از او نقل شده است. او همچنین بنا به گفته فخر رازی جانشین نقیب سادات در بغداد بوده است.


==اساتید==
==اساتید==
خط ۷۱: خط ۷۱:
# ابوالفرج اصفهانی (۲۸۴-۳۵۶ق/۸۹۷-۹۶۷م)؛
# ابوالفرج اصفهانی (۲۸۴-۳۵۶ق/۸۹۷-۹۶۷م)؛
# ابوبکر احمد بن فضل ربعی، ملقب به سندانه؛
# ابوبکر احمد بن فضل ربعی، ملقب به سندانه؛
# شریف ابوجعفر محمد ابن ابی‌القاسم علی بن معیه، نسب‎شناس برجسته، نویسنده کتاب «المبسوط» در دانش انساب؛
# شریف ابوجعفر محمد ابن ابی‌القاسم علی بن معیه، نسب‌شناس برجسته، نویسنده کتاب «المبسوط» در دانش انساب؛
# ابوالمنذر علی بن حسین بن طریف بجلی خزاز کوفی نسابه؛
# ابوالمنذر علی بن حسین بن طریف بجلی خزاز کوفی نسابه؛
# شریف ابوالغنائم عبدالله بن حسن بن محمد، معروف به ابن اخی‌المبرقع زیدی دمشقی؛
# شریف ابوالغنائم عبدالله بن حسن بن محمد، معروف به ابن اخی‌المبرقع زیدی دمشقی؛
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش