الصحيفة همام بن منبه: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۱۱ سپتامبر ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'ن‎گ' به 'ن‌گ'
جز (جایگزینی متن - 'ع‎ا' به 'ع‌ا')
جز (جایگزینی متن - 'ن‎گ' به 'ن‌گ')
خط ۵۴: خط ۵۴:
# احادیث این صحیفه ادعای کسانی که قائل به این هستند که تدوین حدیث در این مقطع زمانی بدون این‌که به مسائل عقیدتی اهتمام داشته باشد تنها عهده‌دار امور عملی بوده است را رد می‌کند<ref>ر.ک: همان، ص13-12</ref>‏.
# احادیث این صحیفه ادعای کسانی که قائل به این هستند که تدوین حدیث در این مقطع زمانی بدون این‌که به مسائل عقیدتی اهتمام داشته باشد تنها عهده‌دار امور عملی بوده است را رد می‌کند<ref>ر.ک: همان، ص13-12</ref>‏.


محقق کتاب در بخشی دیگری از مقدمه، در مقام پاسخگویی به شبهه‌ای برآمده که بسیاری از علمای اهل سنت بر ابوهریره وارد کرده‎ و نقل این تعداد فراوان از احادیث نبوی در مدت‎زمان کوتاهی در حدود سه یا چهار سال را منطقی ندانسته‌اند! این تعداد از روایات همان‎گونه که محقق نیز به آن اذعان نموده و ابن حزم در الإصابة یا ابن حجر در تدريب الراوي آورده‌اند عبارت از 5374 حدیث است. محقق معتقد است که اگر روایات ذکر شده در منابعی چون [[مسند الإمام أحمد بن حنبل|مسند احمد]]، [[صحيح البخاري|صحیح بخاری]] و... را از سویی و روایات مستدرک حاکم، سن بیهقی و... را از سوی دیگر جمع کنیم در بیشترین حالت از دو هزار حدیث تجاوز نمی‌کند. پس اگر این عدد را بین ایامی که ابوهریره ملازم رسول‌الله(ص) بوده تقسیم کنیم به هرروز یک حدیث و نصف حدیث یا حداکثر دو حدیث صحیح و ضعیف می‌رسد؛ و بدون شک او مسئول احادیثی که به‌اشتباه به او نسبت داده شده نیست<ref>ر.ک: همان، ص16-15</ref>‏.
محقق کتاب در بخشی دیگری از مقدمه، در مقام پاسخگویی به شبهه‌ای برآمده که بسیاری از علمای اهل سنت بر ابوهریره وارد کرده‎ و نقل این تعداد فراوان از احادیث نبوی در مدت‎زمان کوتاهی در حدود سه یا چهار سال را منطقی ندانسته‌اند! این تعداد از روایات همان‌گونه که محقق نیز به آن اذعان نموده و ابن حزم در الإصابة یا ابن حجر در تدريب الراوي آورده‌اند عبارت از 5374 حدیث است. محقق معتقد است که اگر روایات ذکر شده در منابعی چون [[مسند الإمام أحمد بن حنبل|مسند احمد]]، [[صحيح البخاري|صحیح بخاری]] و... را از سویی و روایات مستدرک حاکم، سن بیهقی و... را از سوی دیگر جمع کنیم در بیشترین حالت از دو هزار حدیث تجاوز نمی‌کند. پس اگر این عدد را بین ایامی که ابوهریره ملازم رسول‌الله(ص) بوده تقسیم کنیم به هرروز یک حدیث و نصف حدیث یا حداکثر دو حدیث صحیح و ضعیف می‌رسد؛ و بدون شک او مسئول احادیثی که به‌اشتباه به او نسبت داده شده نیست<ref>ر.ک: همان، ص16-15</ref>‏.


==وضعیت کتاب==
==وضعیت کتاب==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش