حج‌گزاری ایرانیان به روایت اسناد عثمانی و قاجاری: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۸ سپتامبر ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'ن‎ر' به 'ن‌ر'
جز (جایگزینی متن - 'ی‎ه' به 'ی‌ه')
جز (جایگزینی متن - 'ن‎ر' به 'ن‌ر')
خط ۴۳: خط ۴۳:


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==
در دیباچه، از انگیزه نشر و محتویات این اثر سخن به میان آمده و خاطرنشان شده است که: در این مجموعه، کاستی‌های فراوانی، از جمله اغلاط املایی، تایپی، افتادگی عبارات، ترجمه ناقص، مشخص نبودن ابتدا و انتهای برخی اسناد، موضوع‎بندی نشدن اسناد و ابهامات دیگر مشهود بود. با توجه به در دسترس نبودن مترجم و گردآورنده اسناد، گروه تاریخ و سیره پژوهشکده حج و زیارت تصمیم گرفت تا با مطالعه این اثر، حتی‌الامکان برخی از کاستی‌های صوری و شکلی آن را برطرف نماید. ازاین‎رو تصحیح موارد فوق در بخش اسناد عثمانی و موضوع‎بندی و عنوان‎گذاری اسناد قاجاری از جمله کارهایی است که با مطالعه اسناد، موضوع اصلی هریک از اسناد استخراج و در صدر آن‌ها آورده شد تا خواننده با مشاهده عناوین، از محتوای سند آگاه شود<ref>ر.ک: دیباچه، ص19</ref>.
در دیباچه، از انگیزه نشر و محتویات این اثر سخن به میان آمده و خاطرنشان شده است که: در این مجموعه، کاستی‌های فراوانی، از جمله اغلاط املایی، تایپی، افتادگی عبارات، ترجمه ناقص، مشخص نبودن ابتدا و انتهای برخی اسناد، موضوع‎بندی نشدن اسناد و ابهامات دیگر مشهود بود. با توجه به در دسترس نبودن مترجم و گردآورنده اسناد، گروه تاریخ و سیره پژوهشکده حج و زیارت تصمیم گرفت تا با مطالعه این اثر، حتی‌الامکان برخی از کاستی‌های صوری و شکلی آن را برطرف نماید. ازاین‌رو تصحیح موارد فوق در بخش اسناد عثمانی و موضوع‎بندی و عنوان‎گذاری اسناد قاجاری از جمله کارهایی است که با مطالعه اسناد، موضوع اصلی هریک از اسناد استخراج و در صدر آن‌ها آورده شد تا خواننده با مشاهده عناوین، از محتوای سند آگاه شود<ref>ر.ک: دیباچه، ص19</ref>.


مقدمه اسرا دوغان، به اهمیت اثر و توضیحی درباره اسناد دو دولت قاجار و عثمانی و نیز توضیح علائم اختصاری این اسناد اختصاص یافته است.
مقدمه اسرا دوغان، به اهمیت اثر و توضیحی درباره اسناد دو دولت قاجار و عثمانی و نیز توضیح علائم اختصاری این اسناد اختصاص یافته است.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش