العنوان في القراءات السبع: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۲ اوت ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'ه‎ا' به 'ه‌ا'
جز (جایگزینی متن - 'ب‎ه' به 'ب‌ه')
جز (جایگزینی متن - 'ه‎ا' به 'ه‌ا')
خط ۵۲: خط ۵۲:


ویژگی‎های العنوان:  
ویژگی‎های العنوان:  
# نویسنده برخلاف ترتیب رایج در کتب قرائات، برخی مباحث را مقدم و برخی را مؤخر کرده است. او برخلاف علمای قرائت که مباحثی مانند فواتح سور را به‎همراه باب مد آورده‎اند و نیکوتر نیز همین است، فواتح سور را بر باب مد مقدم نموده و به دنبال آن هاء کنایه و سپس باب مد را آورده است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/24145/1/76 ر.ک: متن کتاب، ص‎80-76]</ref>‎.  
# نویسنده برخلاف ترتیب رایج در کتب قرائات، برخی مباحث را مقدم و برخی را مؤخر کرده است. او برخلاف علمای قرائت که مباحثی مانند فواتح سور را به‎همراه باب مد آورده‌اند و نیکوتر نیز همین است، فواتح سور را بر باب مد مقدم نموده و به دنبال آن هاء کنایه و سپس باب مد را آورده است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/24145/1/76 ر.ک: متن کتاب، ص‎80-76]</ref>‎.  
# او باب ادغام کبیر ابوعمرو بصری را ذکر نکرده و در برخی ابواب نیز به‎گونه‎ای مباحث را مختصر بیان کرده که سبب ابهام باب شده، ولذا ابن جزری در کتابش «تحفة الإخوان» در رابطه با باب مد چنین نوشته است: «و عبارتش در نهایت اشکال است».  
# او باب ادغام کبیر ابوعمرو بصری را ذکر نکرده و در برخی ابواب نیز به‎گونه‌ای مباحث را مختصر بیان کرده که سبب ابهام باب شده، ولذا ابن جزری در کتابش «تحفة الإخوان» در رابطه با باب مد چنین نوشته است: «و عبارتش در نهایت اشکال است».  
# ابوطاهر جز در موارد نادری نظر خود را ذکر نکرده است. محقق، معتقد است که این شیوه پسندیده‎ای است؛ چراکه قرائت سنت پیروی است که یکی از دیگری می‎گیرد و نویسنده نیز بر آنچه از مشایخش دریافت کرده تمرکز کرده است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/24145/1/21 ر.ک: مقدمه محقق، ص21]</ref>‎.  
# ابوطاهر جز در موارد نادری نظر خود را ذکر نکرده است. محقق، معتقد است که این شیوه پسندیده‌ای است؛ چراکه قرائت سنت پیروی است که یکی از دیگری می‎گیرد و نویسنده نیز بر آنچه از مشایخش دریافت کرده تمرکز کرده است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/24145/1/21 ر.ک: مقدمه محقق، ص21]</ref>‎.  
   
   
==وضعیت کتاب==
==وضعیت کتاب==
کتاب، پیش از این نیز در سال (1406ق‎/ 1986م‎) به‎ کوشش‎ زهیر زاهد و خلیل‎ عطیه‎ در بیروت ‎به ‎طبع‎ رسیده‎ است<ref>[https://www.cgie.org.ir/fa/publication/entryview/9479 ر.ک: زرنگار، احمد، ص651]</ref>‎. بر العنوان‎ شرح‎هایى‎ نیز نوشته‎ شده‎ که‎ نمونه آن‎ شرحى‎ از رشیدالدین ‎عبدالظاهر بن ‎نشوان ‎(متوفی 649ق‎) است‎. همچنین‎ ابن‎ جزری‎ در رساله‎ای‎ با عنوان‎ تحفة الإخوان‎ به ‎بررسى‎ اختلافات‎ میان‎ دو متن‎ پررواج‎ قرائت‎: العنوان‎ و شاطبیه‎ پرداخته‎ است‎<ref>[https://www.cgie.org.ir/fa/publication/entryview/9479 ر.ک: همان، ص‎652-651]؛ [https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/24145/1/16 مقدمه محقق، ص16]</ref>‎.  
کتاب، پیش از این نیز در سال (1406ق‎/ 1986م‎) به‎ کوشش‎ زهیر زاهد و خلیل‎ عطیه‎ در بیروت ‎به ‎طبع‎ رسیده‎ است<ref>[https://www.cgie.org.ir/fa/publication/entryview/9479 ر.ک: زرنگار، احمد، ص651]</ref>‎. بر العنوان‎ شرح‎هایى‎ نیز نوشته‎ شده‎ که‎ نمونه آن‎ شرحى‎ از رشیدالدین ‎عبدالظاهر بن ‎نشوان ‎(متوفی 649ق‎) است‎. همچنین‎ ابن‎ جزری‎ در رساله‌ای‎ با عنوان‎ تحفة الإخوان‎ به ‎بررسى‎ اختلافات‎ میان‎ دو متن‎ پررواج‎ قرائت‎: العنوان‎ و شاطبیه‎ پرداخته‎ است‎<ref>[https://www.cgie.org.ir/fa/publication/entryview/9479 ر.ک: همان، ص‎652-651]؛ [https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/24145/1/16 مقدمه محقق، ص16]</ref>‎.  


محقق کتاب پنج نسخه از کتاب را با قرار دادن یک نسخه به‎عنوان اصل با یکدیگر مقابله کرده و اختلافات آنها را مشخص نموده است. وی در پاورقی‎های کتاب برخی اعلام علم قرائت را معرفی کرده است. همچنین شماره آیات و سور قرآن کریم و برخی نوشته‎های شیخ را توضیح داده است.  
محقق کتاب پنج نسخه از کتاب را با قرار دادن یک نسخه به‎عنوان اصل با یکدیگر مقابله کرده و اختلافات آنها را مشخص نموده است. وی در پاورقی‎های کتاب برخی اعلام علم قرائت را معرفی کرده است. همچنین شماره آیات و سور قرآن کریم و برخی نوشته‎های شیخ را توضیح داده است.  
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش