ابن اجدابی، ابراهیم بن اسماعیل: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۱۳ نوامبر ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'مي' به 'می'
جز (جایگزینی متن - ' اين ' به ' این ')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - 'مي' به 'می')
خط ۳۵: خط ۳۵:
</div>
</div>


'''ابن اَجْدابى، ابواسحاق ابراهيم بن اسماعيل لُواتى طرابلسى''' (سدة 6ق)، اديب، لغت‌شناس و آشنا به علوم قرآن، فقه، كلام، هيأت و نجوم بود. گویا نياكان وى از قبايل بربرى لواته بودند كه در اَدابيه، واقع در ميان بَرُقه و طرابلسِ غرب سكونت داشتند و به همين سبب وى به ابن اجدابى شهرت يافت.
'''ابن اَجْدابى، ابواسحاق ابراهيم بن اسماعيل لُواتى طرابلسى''' (سدة 6ق)، اديب، لغت‌شناس و آشنا به علوم قرآن، فقه، كلام، هيأت و نجوم بود. گویا نياكان وى از قبايل بربرى لواته بودند كه در اَدابيه، واقع در میان بَرُقه و طرابلسِ غرب سكونت داشتند و به همین سبب وى به ابن اجدابى شهرت يافت.


==تولد==
==تولد==
او در طرابلس غرب به دنيا آمد و در همين شهر علوم متداول عصر خویش را فراگرفت و ظاهراً هيچ گاه از این شهر خارج نشد. تجانى (د 721ق) كه تقريباً منبعى است كه درباره زندگانى ابن اجدابى اطلاعات نسبتاً مفصلى به دست مى‌دهد، در رحله خود (ص264) گوید: از ابن اجدابى پرسيدند: «تو كه هرگز برای كسب علم، پاى [از شهر] بيرون ننهاده‌اى، این علم تو را چگونه حاصل آمد؟» وى پاسخ داد: «من آن را از دو دروازه هُواره و زناته كسب كرده‌ام». در آن زمان دانشمندانى از شرق و غرب طرابلس به آن شهر در مى‌آمدند و ابن اجدابى به ديدارشان مى‌رفت و كسب دانش مى‌كرد.
او در طرابلس غرب به دنيا آمد و در همین شهر علوم متداول عصر خویش را فراگرفت و ظاهراً هيچ گاه از این شهر خارج نشد. تجانى (د 721ق) كه تقريباً منبعى است كه درباره زندگانى ابن اجدابى اطلاعات نسبتاً مفصلى به دست مى‌دهد، در رحله خود (ص264) گوید: از ابن اجدابى پرسيدند: «تو كه هرگز برای كسب علم، پاى [از شهر] بيرون ننهاده‌اى، این علم تو را چگونه حاصل آمد؟» وى پاسخ داد: «من آن را از دو دروازه هُواره و زناته كسب كرده‌ام». در آن زمان دانشمندانى از شرق و غرب طرابلس به آن شهر در مى‌آمدند و ابن اجدابى به ديدارشان مى‌رفت و كسب دانش مى‌كرد.


==اساتید و شاگردان==
==اساتید و شاگردان==
از زندگانى وى و نيز شاگردان، استادان و معاصران او اطلاعى به دست ما نرسيده است، تنها مى‌دانيم كه وى با ابن هانش طرابلسى، قاضى طرابلس در سال‌هاى 444-477ق، معاصر بود.
از زندگانى وى و نيز شاگردان، استادان و معاصران او اطلاعى به دست ما نرسيده است، تنها مى‌دانيم كه وى با ابن هانش طرابلسى، قاضى طرابلس در سال‌هاى 444-477ق، معاصر بود.


از آن‌جا كه ابن اجدابى خطى خوش داشته، گویا به استنساخ کتاب نيز مى‌پرداخته است. گویند امير ابوزكرياى حفصى (625 -647ق.) به کتاب‌هايى كه به خط وى نوشته شده بود، اشتياق بسيار داشت، چنان‌كه وقتى خبر يافت کتاب «الفصيح» به خط ابن اجدابى در طرابلس به فروش رفته است، پیکى به آن‌جا فرستاد تا کتاب را برای وى باز خرد.
از آن‌جا كه ابن اجدابى خطى خوش داشته، گویا به استنساخ کتاب نيز مى‌پرداخته است. گویند امیر ابوزكرياى حفصى (625 -647ق.) به کتاب‌هايى كه به خط وى نوشته شده بود، اشتياق بسيار داشت، چنان‌كه وقتى خبر يافت کتاب «الفصيح» به خط ابن اجدابى در طرابلس به فروش رفته است، پیکى به آن‌جا فرستاد تا کتاب را برای وى باز خرد.


==وفات==
==وفات==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش