ملک‌الاطباء، محمدتقی: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۴ فوریهٔ ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'پزشك' به 'پزشک'
جز (جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف')
جز (جایگزینی متن - 'پزشك' به 'پزشک')
خط ۵۰: خط ۵۰:




«حكيم ميرزا محمدتقى»، معروف به «حاجى‌بابا» و «حاجى‌آقابابا»، متولد شيراز و ساكن تهران و معاصر فتحعلى شاه، محمد شاه و ناصرالدين شاه قاجار، از پزشكان خوش‌نام قرن سيزدهم هجرى قمرى بود. اگرچه تاريخ وفات وى را برخى سال 1290ق، ذكر كرده‌اند، اما مؤلف كتاب «تاريخ طب و طبابت در ايران» به سندى مربوط به 1289ق، اشاره مى‌كند كه ملك‌الاطباء شيرازى در آن سال به‌عنوان توليت موقوفه‌اى انتخاب شده است و طبعا وفات وى را بايد بعد از اين زمان دانست.
«حكيم ميرزا محمدتقى»، معروف به «حاجى‌بابا» و «حاجى‌آقابابا»، متولد شيراز و ساكن تهران و معاصر فتحعلى شاه، محمد شاه و ناصرالدين شاه قاجار، از پزشکان خوش‌نام قرن سيزدهم هجرى قمرى بود. اگرچه تاريخ وفات وى را برخى سال 1290ق، ذكر كرده‌اند، اما مؤلف كتاب «تاريخ طب و طبابت در ايران» به سندى مربوط به 1289ق، اشاره مى‌كند كه ملك‌الاطباء شيرازى در آن سال به‌عنوان توليت موقوفه‌اى انتخاب شده است و طبعا وفات وى را بايد بعد از اين زمان دانست.


ملك‌الاطباء شيرازى از جمله پزشكانى بود كه در برابر ورود طب فرنگى موضع‌گيرى و مقاومت كرده است و كتابى به نام «رساله جوهريه» در رد داروهاى فرنگى و زيان‌هاى آنها به زبان عربى نگاشته است.
ملك‌الاطباء شيرازى از جمله پزشکانى بود كه در برابر ورود طب فرنگى موضع‌گيرى و مقاومت كرده است و كتابى به نام «رساله جوهريه» در رد داروهاى فرنگى و زيان‌هاى آنها به زبان عربى نگاشته است.


اين حكيم خوش‌ذوق، طبع شعر لطيفى داشت، لذا كليات پزشكى را به شعر درآورده و منتشر كرده است.
اين حكيم خوش‌ذوق، طبع شعر لطيفى داشت، لذا كليات پزشکى را به شعر درآورده و منتشر كرده است.


== آثار==
== آثار==
خط ۶۵: خط ۶۵:
3. كتاب تسهيل العلاج، در درمان؛
3. كتاب تسهيل العلاج، در درمان؛


4. رساله بحرانيه (كه براى ميرزا احمد طبيب تنكابنى، پزشك مخصوص فتحعلى شاه نوشته است)؛
4. رساله بحرانيه (كه براى ميرزا احمد طبيب تنكابنى، پزشک مخصوص فتحعلى شاه نوشته است)؛


5. رساله وبائيه كبير (تأليف‌يافته در سال 1251ق)؛
5. رساله وبائيه كبير (تأليف‌يافته در سال 1251ق)؛
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش