نشأة الأشعرية و تطورها: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'مى‏آمد' به 'مى‏‌آمد'
(صفحه‌ای تازه حاوی «<div class='wikiInfo'> بندانگشتی|نشأة الأشعرية و تطورها {| class="wikitable abo...» ایجاد کرد)
 
جز (جایگزینی متن - 'مى‏آمد' به 'مى‏‌آمد')
خط ۴۴: خط ۴۴:
در واقع این اثر، رساله کارشناسی ارشد نویسنده است که عنوان آن با همکاری استادش علی سامی نشار انتخاب شده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص7</ref>.
در واقع این اثر، رساله کارشناسی ارشد نویسنده است که عنوان آن با همکاری استادش علی سامی نشار انتخاب شده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص7</ref>.


پایه‌گذار مکتب اشعرى، ابوالحسن اشعرى (324–260ق) است. او متجاوز از چهل سال پیرو معتزله بود و دست‏پرورده یکى از سران اعتزال به نام ابوعلى جبائى (م 303ق) بشمار مى‏آمد، ولى در سال 305ق، در بصره بر بالاى منبر قرار گرفت و از اینکه از مکتب معتزله پیروى مى‏کرد، توبه کرد و پیروى خود را از مکتب احمد بن حنبل اعلام نمود. وى درحالی‌که خود را پیرو مکتب اهل حدیث معرفى مى‌کرد، در عقاید آنان تعدیلى به وجود آورد که هرگز آنان به این تعدیل راضى نبودند. در حقیقت مکتب اشعرى، مکتبى است میانه‏رو بین معتزله و اهل حدیث<ref>ر.ک: سبحانی، جعفر، 1390، ص11</ref>.
پایه‌گذار مکتب اشعرى، ابوالحسن اشعرى (324–260ق) است. او متجاوز از چهل سال پیرو معتزله بود و دست‏پرورده یکى از سران اعتزال به نام ابوعلى جبائى (م 303ق) بشمار مى‏‌آمد، ولى در سال 305ق، در بصره بر بالاى منبر قرار گرفت و از اینکه از مکتب معتزله پیروى مى‏کرد، توبه کرد و پیروى خود را از مکتب احمد بن حنبل اعلام نمود. وى درحالی‌که خود را پیرو مکتب اهل حدیث معرفى مى‌کرد، در عقاید آنان تعدیلى به وجود آورد که هرگز آنان به این تعدیل راضى نبودند. در حقیقت مکتب اشعرى، مکتبى است میانه‏رو بین معتزله و اهل حدیث<ref>ر.ک: سبحانی، جعفر، 1390، ص11</ref>.


==ساختار==
==ساختار==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش