اصفهانی، محمدحسین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۷: خط ۴۷:




خاندان محقق غروى از خانواده‌هاى متدين و معتبرى بودند كه نسل در نسل در سرزمين قفقاز و ديار نخجوان سكونت داشتند. پس از آن كه در سال 1243 هجرى قمرى قرارداد ننگين تركمانچاى توسط قاجاريان امضاء شد، بخشى از سرزمين پاك ايران كه قفقاز و نخجوان نيز از آن جمله بود، از پيكر ايران عزيز جدا گشت و مسلمانان آن سوى رود ارس دچار بلاهاى بزرگ و درد و رنجهاى سنگين شدند.
خاندان محقق غروى در سرزمين قفقاز و ديار نخجوان سكونت داشتند. پس از آن كه در سال 1243ق قرارداد تركمانچاى توسط قاجاريان امضاء شد، بخشى از سرزمين ايران كه قفقاز و نخجوان نيز از آن جمله بود، از ايران جدا گشت.
 
گروهى مردند، گروهى ساختند و سوختند و گروهى ديگر هجرت را برگزيده، از خانه و كاشانه چشم پوشيده و دين و جان سلامت بردند.
 
حاج محمداسماعيل نخجوانى (پدر بزرگ محقق غروى) از اين گروه اخير بود كه هجرت را برگزيد. او بعد از هجرت، مدت كوتاهى در تبريز ساكن شد و ساليانى را در اصفهان گذراند تا آنجا كه خود و فرزندان و نوادگانش به اصفهانى شهرت يافتند.
 
==تولدى مبارك==


محمداسماعيل نخجوانى (پدر بزرگ محقق غروى) از جمله کسانی بود که هجرت را بر ماندن در آن دیار برگزيد. او بعد از هجرت، مدت كوتاهى در تبريز ساكن شد و ساليانى را در اصفهان گذراند تا آنجا كه خود و فرزندان و نوادگانش به اصفهانى شهرت يافتند.


ديرى نپاييد كه خاندان نخجوانى از اصفهان كوچ كرده و كاظمين را وطن خود ساختند. حاج محمدحسن (پدر علامۀ غروى) در كاظمين عزتى پيدا كرده و با شهرت «معين التجار» معروف شد.
ديرى نپاييد كه خاندان نخجوانى از اصفهان كوچ كرده و كاظمين را وطن خود ساختند. حاج محمدحسن (پدر علامۀ غروى) در كاظمين عزتى پيدا كرده و با شهرت «معين التجار» معروف شد.


در اين ايام بود كه جناب محقق غروى در كاظمين به دنيا آمده و دوران كودكى را در خانواده‌اى شريف و متدين سپرى كرد. او از همان اوان كودكى با نماز و زيارت قبور ائمه عليهم‌السلام و ساير مراسم دينى مأنوس گشت تا آنجا كه ورود خود را به حوزۀ درسى [[امام صادق]] عليه‌السلام مديون لطف حضرت امام موسى بن جعفر عليه‌السلام در توسّل به آن حضرت مى‌دانست.
== تولد ==
محقق غروى در دوم محرم سال 1296ق در كاظمين به دنيا آمده و دوران كودكى را در خانواده‌اى شريف و متدين سپرى كرد. او از همان اوان كودكى با نماز و زيارت قبور ائمه عليهم‌السلام و ساير مراسم دينى مأنوس گشت تا آنجا كه ورود خود را به حوزۀ درسى [[امام صادق]](ع) مديون لطف حضرت امام موسى بن جعفر(ع) در توسّل به آن حضرت مى‌دانست.


==شروع به تحصيل==
==شروع به تحصيل==
۶۱٬۱۸۹

ویرایش