المناقب (خوارزمی): تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'ی‌عليه‌السلام' به 'ی‌ عليه‌السلام'
جز (جایگزینی متن - ' ' به ' ')
جز (جایگزینی متن - 'ی‌عليه‌السلام' به 'ی‌ عليه‌السلام')
خط ۴۰: خط ۴۰:




'''مناقب اميرالمؤمنين''' يا فضائل [[امام على(ع)|اميرالمؤمنين(ع)]] مشهور به المناقب كه توسط موفق خوارزمى (م 568) نوشته شده، يكى از دهها كتاب مناقب است كه عالمان اهل سنت تأليف كرده‌اند. اين كتاب در 27 فصل تنظيم شده كه فصل شانزدهم آن خود چهار فصل دارد و در مجموع سى فصل از كتاب به فضايل و مناقب [[امام على(ع)|حضرت علی‌عليه‌السلام]] می‌پردازد.
'''مناقب اميرالمؤمنين''' يا فضائل [[امام على(ع)|اميرالمؤمنين(ع)]] مشهور به المناقب كه توسط موفق خوارزمى (م 568) نوشته شده، يكى از دهها كتاب مناقب است كه عالمان اهل سنت تأليف كرده‌اند. اين كتاب در 27 فصل تنظيم شده كه فصل شانزدهم آن خود چهار فصل دارد و در مجموع سى فصل از كتاب به فضايل و مناقب [[امام على(ع)|حضرت علی‌ عليه‌السلام]] می‌پردازد.


خوارزمى از دوستداران اهل بيت است كه كتاب ديگرى با عنوان مقتل الحسين(ع) دارد و در آن نيز فصل هايى را به مناقب اهل بيت پيامبر(ص) اختصاص داده است.
خوارزمى از دوستداران اهل بيت است كه كتاب ديگرى با عنوان مقتل الحسين(ع) دارد و در آن نيز فصل هايى را به مناقب اهل بيت پيامبر(ص) اختصاص داده است.
خط ۴۷: خط ۴۷:


==محتوا==
==محتوا==
محتواى فصول كتاب عبارتست از آياتى كه در شأن علی‌عليه‌السلام نازل شده است، محبت پيامبر(ص) به او، سبقت در ايمان، اينكه جزو اهل بيت، برترين صحابه است، بالا رفتن بر دوش پيامبر(ص)، ابلاغ برائت، اشتياق بهشت به او و بسيارى ديگر از فضائل و همچنين مختصرى درباره احوال آن حضرت. روايات اين كتاب منحصر به احاديث نبوى نيست. خوارزمى از منابع خود سخنى نمى گويد به نظر مى رسد با توجه به اينكه طريق خود را به راويان، ذكر كرده از كتاب خاصى نقل نكرده باشد هر چند رواياتى كه نقل كرده در كتب شيعه و سنى مشهور است. مصحح كتاب در پاورقى به برخى از اين كتب اشاره مى كند. تقريباً همه رواتى كه خوارزمى در اين كتاب از آنها نقل كرده محدثان اهل سنت هستند.
محتواى فصول كتاب عبارتست از آياتى كه در شأن علی‌ عليه‌السلام نازل شده است، محبت پيامبر(ص) به او، سبقت در ايمان، اينكه جزو اهل بيت، برترين صحابه است، بالا رفتن بر دوش پيامبر(ص)، ابلاغ برائت، اشتياق بهشت به او و بسيارى ديگر از فضائل و همچنين مختصرى درباره احوال آن حضرت. روايات اين كتاب منحصر به احاديث نبوى نيست. خوارزمى از منابع خود سخنى نمى گويد به نظر مى رسد با توجه به اينكه طريق خود را به راويان، ذكر كرده از كتاب خاصى نقل نكرده باشد هر چند رواياتى كه نقل كرده در كتب شيعه و سنى مشهور است. مصحح كتاب در پاورقى به برخى از اين كتب اشاره مى كند. تقريباً همه رواتى كه خوارزمى در اين كتاب از آنها نقل كرده محدثان اهل سنت هستند.




۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش