نهج‌البلاغه منظوم، کلمات قصار (خاکیاسری): تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۱۴ اوت ۲۰۱۷
جز
جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف'
جز (جایگزینی متن - 'حضرت على(ع)' به 'حضرت على(ع) ')
جز (جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف')
خط ۴۵: خط ۴۵:




كتاب «نهج‌البلاغه منظوم كلمات قصار»، تألیف حميد قاضى خاكيسارى به زبان عربى - فارسى است. اين اثر شرح منظوم چهارصد و هفتاد خطبه نهج‌البلاغه [[علی بن ابی‎طالب(ع)، امام اول|اميرالمومنين على(ع)]]  مى‌باشد. يكى از شرح‌هاى بسيار زيبا و آموزنده نهج‌البلاغه است كه مولف شاعر آن با استفاده از ذوق شعرى خود به زبان شعر مطالب كتاب خود را بيان كرده است.
كتاب «نهج‌البلاغه منظوم كلمات قصار»، تألیف حميد قاضى خاكيسارى به زبان عربى - فارسى است. اين اثر شرح منظوم چهارصد و هفتاد خطبه نهج‌البلاغه [[علی بن ابی‎طالب(ع)، امام اول|اميرالمومنين على(ع)]]  مى‌باشد. يكى از شرح‌هاى بسيار زيبا و آموزنده نهج‌البلاغه است كه مؤلف شاعر آن با استفاده از ذوق شعرى خود به زبان شعر مطالب كتاب خود را بيان كرده است.


== ساختار كتاب ==
== ساختار كتاب ==
خط ۵۲: خط ۵۲:
كتاب شامل مقدمه، متن در چهارصد و هفتاد قصيده بيان شده است.
كتاب شامل مقدمه، متن در چهارصد و هفتاد قصيده بيان شده است.


مولف در بيان مطالب خود ابتدا قطعه‌اى از نهج‌البلاغه را به زبان عربى بيان كرده و در ادامه آن در همان مضامين قصيده را به زبان شعر آورده است. ايشان نام هر قسمت را حكمت و آن‌ها را با شماره از هم جدا كرده است.
مؤلف در بيان مطالب خود ابتدا قطعه‌اى از نهج‌البلاغه را به زبان عربى بيان كرده و در ادامه آن در همان مضامين قصيده را به زبان شعر آورده است. ايشان نام هر قسمت را حكمت و آن‌ها را با شماره از هم جدا كرده است.


== گزارش محتوا ==
== گزارش محتوا ==
خط ۱۵۵: خط ۱۵۵:
|}
|}


مولف در بعضى از اشعار خود كه از لغات دشوار يا عربى استفاده شده است را در پاورقى توضيح و شرح داده است. همانند: «ونيكوتر از آنشكوهمنش«1» سرافراز يوفخرو نازكنش«2».».
مؤلف در بعضى از اشعار خود كه از لغات دشوار يا عربى استفاده شده است را در پاورقى توضيح و شرح داده است. همانند: «ونيكوتر از آنشكوهمنش«1» سرافراز يوفخرو نازكنش«2».».


1- منش: خو، سرشت
1- منش: خو، سرشت
خط ۱۶۱: خط ۱۶۱:
2- كنش: كردار».
2- كنش: كردار».


اثر اين مولف داراى چهارصد و هفتاد حكمت از حكم نهج‌البلاغه است كه مولف در قالب شعرهاى حكمت‌آميز آن‌ها را بيان كرده است.
اثر اين مؤلف داراى چهارصد و هفتاد حكمت از حكم نهج‌البلاغه است كه مؤلف در قالب شعرهاى حكمت‌آميز آن‌ها را بيان كرده است.


{| class="wikitable poem"
{| class="wikitable poem"
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش