نوادر الأخبار فيما يتعلق بأصول‌الدين: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' الدين' به 'الدين'
جز (جایگزینی متن - ' ،' به '،')
جز (جایگزینی متن - ' الدين' به 'الدين')
خط ۴۵: خط ۴۵:




"نوادر الاخبار فيما يتعلق باصول الدين" يا النوادر اثرى است، از علامه [[فیض کاشانی، محمد بن شاه‌مرتضی|فيض كاشانى]]، كه پس از نگارش وافى به فكر اختصار و گزيده كتاب وافى افتاد و در پى اين مقصد كتاب شافى را نگاشت و چون در اين دو كتاب تنها روايات فقهى را از كتاب اربعه نقل كرده بود، به فكر افتاد با استفاده از ساير منابع و كتب، روايات اصول اعتقادى و فروع فقهى را در دو كتاب مستقل به شيوه كتاب شافى؛ يعنى با اختصار، گرد آورد. و در پى اين فكر، بخش روايات مربوط به اصول اعتقادى را در كتاب مورد بحث گرد آورده و در پايان كتاب آرزو كرد كه موفق به گردآورى قسمت فقهى اين طرح شود كه ظاهرا بدان توفيق نيافته است.
"نوادر الاخبار فيما يتعلق باصولالدين" يا النوادر اثرى است، از علامه [[فیض کاشانی، محمد بن شاه‌مرتضی|فيض كاشانى]]، كه پس از نگارش وافى به فكر اختصار و گزيده كتاب وافى افتاد و در پى اين مقصد كتاب شافى را نگاشت و چون در اين دو كتاب تنها روايات فقهى را از كتاب اربعه نقل كرده بود، به فكر افتاد با استفاده از ساير منابع و كتب، روايات اصول اعتقادى و فروع فقهى را در دو كتاب مستقل به شيوه كتاب شافى؛ يعنى با اختصار، گرد آورد. و در پى اين فكر، بخش روايات مربوط به اصول اعتقادى را در كتاب مورد بحث گرد آورده و در پايان كتاب آرزو كرد كه موفق به گردآورى قسمت فقهى اين طرح شود كه ظاهرا بدان توفيق نيافته است.


== ساختار كتاب ==
== ساختار كتاب ==
خط ۱۰۷: خط ۱۰۷:
مولف در ابتداى كتاب اسامى 29 كتاب كه از آن‌ها روايات را نقل كرده، آورده است. اسامى برخى از آن‌ها عبارت‌اند از:
مولف در ابتداى كتاب اسامى 29 كتاب كه از آن‌ها روايات را نقل كرده، آورده است. اسامى برخى از آن‌ها عبارت‌اند از:


كتب صدوق همچون: توحيد، ا[[كمال الدين و تمام النعمة (انتشارات اسلامیه)|كمال‌الدين]]، معانى‌الاخبار، علل‌الشرايع. كتاب‌هاى ديگرى چون، الاختصاص [[شيخ مفيد]]، تحف‌العقول، الاحتجاج، الامالى و الغيبه [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]]، تفسر فرات، تفسير قمى، تفسير عياشى، [[مجمع البيان في تفسير القرآن|تفسير مجمع البيان]]، تفسير جوامع الجامع، تفسير منسوب به امام عسگرى، [[اختيار معرفة الرجال (تصحیح مصطفوی)|رجال كشى]]، [[رجال النجاشي|رجال نجاشى]]، شرح نهج‌البلاغه ابن ابى‌الحديد، الغيبه نعمانى، و نيز از دو كتاب رواياتى آورده است كه مولف آن‌ها را نمى‌شناخته است و به مجهول بودن آنان در اول كتاب تصريح كرده است، الشهاب نيران الاحزان و جامع الاخبار.
كتب صدوق همچون: توحيد، ا[[كمالالدين و تمام النعمة (انتشارات اسلامیه)|كمال‌الدين]]، معانى‌الاخبار، علل‌الشرايع. كتاب‌هاى ديگرى چون، الاختصاص [[شيخ مفيد]]، تحف‌العقول، الاحتجاج، الامالى و الغيبه [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]]، تفسر فرات، تفسير قمى، تفسير عياشى، [[مجمع البيان في تفسير القرآن|تفسير مجمع البيان]]، تفسير جوامع الجامع، تفسير منسوب به امام عسگرى، [[اختيار معرفة الرجال (تصحیح مصطفوی)|رجال كشى]]، [[رجال النجاشي|رجال نجاشى]]، شرح نهج‌البلاغه ابن ابى‌الحديد، الغيبه نعمانى، و نيز از دو كتاب رواياتى آورده است كه مولف آن‌ها را نمى‌شناخته است و به مجهول بودن آنان در اول كتاب تصريح كرده است، الشهاب نيران الاحزان و جامع الاخبار.


مولف در اين كتاب در تفسير و توضيح روايات، تنها به بيان معانى لغات مشكله پرداخته است و فقط در موارد بسيار اندكى به توضيح روايات و يا بيان وجه جمع بين روايات مى‌پردازد.
مولف در اين كتاب در تفسير و توضيح روايات، تنها به بيان معانى لغات مشكله پرداخته است و فقط در موارد بسيار اندكى به توضيح روايات و يا بيان وجه جمع بين روايات مى‌پردازد.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش