رحلة السيرافي: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' عبد ' به ' عبد')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۵: خط ۴۵:




«رحلة السيرافى» سفرنامه‌ى سليمان تاجر در قرن سوم هجرى (بعد از 203ق) به چين و هند است كه ابوزيد سيرافى آن را خواند و اطلاعات فراوانى را پيرامون چين از شخصى به نام ابن وهب قريشى كه در سال 257ق870/م به چين سفر كرده بود بدان افزود. به نظر مى‌رسد كه نام «اخبار الصين و الهند» را ابوزيد سيرافى پس از اضافه كردن مطالب ابن وهب بر نوشته‌هاى سليمان تاجر گذاشته است.  
'''رحلة السيرافى''' سفرنامه‌ى سليمان تاجر در قرن سوم هجرى (بعد از 203ق) به چين و هند است كه ابوزيد سيرافى آن را خواند و اطلاعات فراوانى را پيرامون چين از شخصى به نام ابن وهب قريشى كه در سال 257ق870/م به چين سفر كرده بود بدان افزود. به نظر مى‌رسد كه نام «اخبار الصين و الهند» را ابوزيد سيرافى پس از اضافه كردن مطالب ابن وهب بر نوشته‌هاى سليمان تاجر گذاشته است.  


== ساختار==
== ساختار==
خط ۹۳: خط ۹۳:




1- مقدمه محقق كتاب و نيز مقدمه دكتر حسين قرچانلو بر ترجمه فارسى اين اثر. 2- كراچكوفسكى، تاريخ نوشته‌هاى جغرافيايى در جهان اسلامى، ترجمه ابوالقاسم پاينده، ص 114-115.  
#مقدمه محقق كتاب و نيز مقدمه دكتر حسين قرچانلو بر ترجمه فارسى اين اثر. 2- كراچكوفسكى، تاريخ نوشته‌هاى جغرافيايى در جهان اسلامى، ترجمه ابوالقاسم پاينده، ص 114-115.  
 
#كتب جغرافيايى عمومى و سفرنامه‌ها در جهان اسلام، حسين قرچانلو، مجله تاريخ اسلام، پاييز 1381، شماره 11.
3- كتب جغرافيايى عمومى و سفرنامه‌ها در جهان اسلام، حسين قرچانلو، مجله تاريخ اسلام، پاييز 1381، شماره 11.
#سلسله التواريخ يا اخبار الصين و الهند، ميرجليلى، سيد محمد جعفر، كتاب ماه تاريخ و جغرافيا، خرداد 1383، شماره 80.  
 
4- سلسله التواريخ يا اخبار الصين و الهند، ميرجليلى، سيد محمد جعفر، كتاب ماه تاريخ و جغرافيا، خرداد 1383، شماره 80.  




۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش