نگرش سیستمی به دین

نگرش سیستمی به دین، نوشته عبدالحمید واسطی (1347ش) است. نویسنده، هدف بحث را به‌دست‌آوردن نگرشی از بیرون به دین، به هدف دستیابی به شبکه کلان دین و ارائه تصویری از آن و نیز شفاف‌سازی نقش آن در عرصه تصمیم‌سازی و تدوین استراتژی‌های جوانب گوناگون زندگی قرار داده است[۱].

نگرش سیستمی به دین
نگرش سیستمی به دین
پدیدآورانواسطی، عبد الحمید (نويسنده)
عنوان‌های دیگربررسی هویت استراتژیک دین
ناشرمؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
مکان نشرایران - مشهد مقدس
سال نشر1391ش
چاپ3
شابک978-600-91016-1-0
موضوعاسلام - بررسی و شناخت - اسلام - تحقیق - روش‌شناسی - اسلام - تجدید حیات فکری - دین ‏-‏ تحقیق ‏-‏ روش‌شناسی - کلام جدید - نظریه سیستمها - استراتژی
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/م2ن8 11 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

فرضیه کتاب این است که: دین اسلام برای مدیریت زندگی جمعی در محیط رقابت نظریه‌ها و ایده‌ها مدعی کارآمدی است؛ از سوی دیگر، ابعاد گسترده و پیچیده زندگی مدرن که نیازها، افکار، ارتباطات و معادله‌های تازه‌ای را پدید آورده است، سبب بروز ادعای کارآمدی مدیریت علمی و ناکارآمدی مدیریت دینی در این عرصه شده است؛ آیا راهبردی برای فعال و محسوس کردن کارآمدی دین وجود دارد؟‏[۲].

پاسخ نویسنده این است که راهبرد فعال‌سازی و محسوس‌کردن کارآمدی دین در عرصه زندگی امروز و فردا، نگرش سیستمی و استراتژیک به گزاره‌های دین است. این راهبرد در برابر نظریه دین حداقلی و حداکثری است. راهبرد مدلی که باید برای تحقق فرضیه فوق، طراحی شود، تقسیم گزاره‌های دین به سه لایه است: لایه نگرش‌ساز، لایه راهبردساز و لایه راهکارساز. مدل‌سازی نیز در سایه پیوند زدن این سه لایه به یکدیگر در مصداق‌ها و موضوع‌ها به دست می‌آید‏[۳].

واسطی نمونه‌های کاربردی را برای استراتژی دین در عرصه زندگی و مدل‌سازی آن ارائه می‌دهد[۴].

پانویس

  1. ر.ک: متن کتاب، ص‌19
  2. ر.ک: همان، ص62-63
  3. ر.ک: همان، ص‌65
  4. ر.ک: همان، ص‌309-273

منابع مقاله

متن کتاب.

وابسته‌ها