نماز با دست بسته یا باز

نماز با دست بسته يا باز (ارسال يا تكفير) تأليف جناب استاد نجم‌الدين طبسى و ترجمه آقاى محمدحسین شيرازى است كه در موضوع عدم مشروعيت نماز با حالت دست بسته و بررسى دلايل شرعى اين مسئله نگاشته شده است.

نماز با دست بسته یا باز
نماز با دست بسته یا باز
پدیدآورانشیرازی، محمد حسین (مترجم) طبسی، نجم‌الدین (نویسنده)
عنوان‌های دیگرارسال و تکفیر
ناشردليل ما
مکان نشرقم - ایران
سال نشر1428 ق
چاپ1
شابک978-964-397-298-1
موضوعتکتف (نماز)

نماز - احادیث

نماز - اهل سنت
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏BP‎‏ ‎‏186‎‏/‎‏4‎‏ ‎‏/‎‏ط‎‏2‎‏ن‎‏8
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

انگيزه تأليف

نگارنده در پاسخ يكى از عالمان دينى ساكن آفريقا كه از وى خواسته بود مطالبى درباره تكتّف بنويسد، اين كتاب را نوشته و در آن از نظر روايى و فتوايى جوانب مختلف اين موضوع را بررسى نموده است.

ساختار

اين موضوع از منظر روايى بررسى شده و ديدگاه‌هاى فقهاى اهل سنت در مورد تكتّف نقل و نقد گرديده و روايات مورد استناد آنان در اين زمينه از نظر سندى و دلالى مورد خدشه قرار گرفته است.

گزارش محتوا

نگارنده نخست ديدگاه‌هاى فقهاى شيعه را مبنى بر عدم جواز تكتّف و نماز خواندن با دست بسته در كتب فقهى اوليه و بطلان نماز در اين حالت را بيان كرده و سپس ديدگاه فقيهان اهل سنت در اين باره را مورد ارزيابى قرار داده و سه ديدگاه كراهت، عدم استحباب و عدم وجوب را از آنها استخراج كرده و مدعى شده است كه هيچ گونه دليلى مبنى بر وجوب تكتّف حتى در منابع فقهى اهل سنت به چشم نمى‌خورد.

در ادامه نگارنده به روايات متعددى از ائمه عليهم‌السلام مبنى بر نهى از تكتّف در حال نماز اشاره كرده و ابعاد مختلف اين مسئله را از نظر روايى بررسى و دلايل عدم جواز اين عمل را مطرح نموده است.

پس از ذكر روايات، ديدگاه فقهايى مانند شيخ مفيد، سيد مرتضى(علم الهدى)، شيخ طوسى و شيخ بهايى را در مورد روايات منهيه از تكتّف بيان كرده و منشأ و ريشه اين عمل را بدعت گذاشتن عمر بن خطاب، خليفه دوم، دانسته و براى آن اصل و اساس شرعى قايل نمى‌شود.

تجزيه و تحليل فقهى سخنان برخى از فقهاى اهل سنت مانند: مالك بن نقل، قرطبى، ابوزكريا نووى، شوكانى، وهبه الزحيلى و روايات نقل شده درباره تكتّف از منابع روايى آنان و نقد و ارزيابى اين روايات از لحاظ سند و دلالت از مباحث بعدى كتاب است. نگارنده بسيارى از اين روايات را از نظر سندى داراى اشكال دانسته و از نظر دلالتى نيز بر اين روايات خدشه وارد كرده است. وى بيشتر اين روايات را رواياتى مرسل معرفى كرده و وجود برخى از راويان در اين احاديث را موجب ضعف آنها دانسته است.

در عين حال كليه روايات موجود در موضوع تكتّف را كه افاده تكفير مى‌كند داراى اشكال سندى و دلالتى دانسته است.

اين كتاب داراى 56 صفحه و فهرست موضوعات در ابتدا و آدرس منابع و مراجع در پايان است.