موسوعة الأديان (الميسرة)

موسوعة الأديان (الميسرة)، تألیف احمد راتب عرموش و گروهی از نویسندگان، فرهنگ معرفی انبیا و اعلام و واژگان و اصطلاحات ادیان و فرق اسلام و دیگر ادیان زنده جهان است.

موسوعة الأديان (الميسرة)
موسوعة الأديان (الميسرة)
پدیدآوراناسکندرانی، محمد (نويسنده)

سحمرانی، اسعد (ناظر) عدد من المؤلفین (نويسنده)

عرموش، احمد راتب (ناظر)
ناشردار النفائس
مکان نشرلبنان - بیروت
سال نشر1432ق - 2011م
چاپ5
شابک978-9953-18-023-6
موضوعادیان - دایرةالمعارف‏ها - اسلام - فرقه‌‎ها
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
/م9 31 BL
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

در مقدمه کتاب، زمین به شهر کوچکی تشبیه شده است که ساکنان آن با وجود اختلاف ادیان و اعتقادات و سنت‌ها با یکدیگر زندگی می‌کنند، ولذا درک باورهای دیگران ضروری است تا سبب تقارب افکار و احترام متقابل شود. این موسوعه با هدف معرفی معتقدات همه ادیان تألیف شده است و ازآنجاکه ادیان و فرق و مذاهب بالغ بر هزاران است، در این موسوعه، ادیان و تفکرات دینی زنده که پیروانی دارد یا گهواره ظهور دین یا فرقه ساختگی بوده، معرفی شده است. مقتضای این امر، معرفی انبیا و کتب مقدس هر دین است و ازآنجاکه این فرهنگِ ادیان به زبان عربی تألیف شده و اکثر تکلم‌کنندگان به این زبان، مسلمان و پس از آن مسیحی هستند، مصطلحات این دو دین بیش از سایر ادیان است؛ بنابراین موسوعه حاضر مشتمل بر مذاهب زنده اسلامی و مسیحی و طوایف و فرق آنها و از جمله فرق مشهور صوفیه است[۱].

واژگان و اصطلاحات به‌ترتیب حروف الفبا با معرفی «الآباء البيض» آغاز شده که جمعیت تبلیغی کاتولیک است و در سال 1868م در الجزایر تأسیس شده است[۲]. معرفی یوحنا معمدان، یوسف نبی(ع) و یوم کبور یا یوم کفاره آخرین واژگانی است که معرفی شده‌اند. در یک بخش کوچک الحاقی نیز نه واژه معرفی شده است که مهدی(عج)، هجرت در اسلام و مسیحیت، مرشدیه و یهودیت از آن جمله است.

منابع مورد استفاده، در انتهای کتاب شماره‌گذاری شده است. در متن اثر، نام نویسنده هر اصطلاح در انتهای توضیحات آن ذکر شده است. پس از آن به جهت رعایت اختصار، شماره منابع مورد استفاده برای مراجعه محققین ارائه شده است.

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه، ص7
  2. ر.ک: متن کتاب، ص9

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.

وابسته‌ها