مصابيح الجنان

مصابيح الجنان تألیف سید عباس حسینی کاشانی، ترجمه محمدمهدی رضایی؛ این نوشتار، دایرةالمعارفی عبادی شامل دعاها، زیارت‌ها، اعمال ماه‌های سال، نمازها، تعقیبات، صلوات‌ها، حرزها و تعویذها، اذکار و... است که هر مسلمانی با آنها سر و کار دارد و از آنها بی‌نیاز نمی‌توان بود.

مصابيح الجنان
مصابيح الجنان
پدیدآورانحسینی‌کاشانی، سیدعباس (نویسنده) رضایی، محمدمهدی (مترجم)
ناشرانتشارات جمال
مکان نشرايران - قم
سال نشر1388ش.
چاپدوم
شابک964-8654-55-7
موضوعدعاها

اعمال حج

اعمال ماه‌ها
زبانفارسي - عربي
کد کنگره
‏/ح5م6 / 267/8 BP

نویسنده با بهره‌گیری از مهم‌ترین منابع دعایی شیعه، خلاصه‌ای نیک و آراسته از آن مآخذ فراهم آورده و به قول ایشان در مقدمه، هم عدة الداعی است، هم مصباح المتهجد، هم البلد الامین، هم جمال الاسبوع، هم مفتاح الفلاح، هم مصباح الزائر و...

«مصابیح الجنان از نیکوترین کتاب‌هایی است که در ادعیه و زیارات و اعمال و وقایع سال تدوین گردیده و افزون بر این، بسیاری از اوراد و اذکار و آداب و سنن و پاره‌ای از احکام حج را شامل می‌شود. هر انسان مسافر و غیرمسافر می‌تواند در تمام سال و در حالات گوناگون و برای حل مشکلات خویش از این کتاب استفاده نماید.» (ص ۷۸)

این اثر، در میان دیگر کتاب‌های مشابهی که به منظور تکمیل ابواب مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی نوشته شده، از جامعیت و اعتبار بیشتری برخوردار است. چرا که مؤلف، دراین کتاب تنها به گردآوری و نقل گفته‌ها و نوشته‌های دیگران اکتفا نکرده و خودمایه‌هایی از تحلیل مسایل و بررسی آرا و نظریات را در لابه‌لای آن گنجانیده است تا اثری کامل‌تر و سودمندتر پدید آورد.

منابعی که در این کتاب از آنها نقل قول و عبارت شده، هم فراوان و هم متنوع است که نشان از دو مطلب دارد: نخست اين‌که دامنه تحقیق مؤلف بسیار گسترده بوده و دیگر این‌که، وی تا آن‌جا که توانسته در نقل مطالب، امانت‌داری کرده و هیچ نقل قولی را بی‌ذکر مآخذ نگذاشته است.

فهرست:

طلیعه (سوره‌هایی چند از قرآن کریم و...)؛

نیایش‌ها (نیایش‌های صبح و شام روزانه، روزهای هفته، آغاز هر ماه، نیایش‌هایی چند برای خواسته‌های گوناگون و...)؛

زیارت‌ها (مسایل مربوط به سفر، زیارت پیامبر اکرم(ص)، زیارت فاطمه زهرا(س)، مساجد بزرگ مدینه و اطراف آن و...)؛

اعمال دوازده ماه قمری (اعمال ماه رجب، ماه شعبان، ماه رمضان و...)؛

مطالب گوناگون (آداب تخلیه و سنت‌های آن، آداب وضو و سنت‌های آن، نماز و آداب و مستحبات آن و...).[۱]


پانويس

  1. باقریان موحد، سید رضا، ص247-248


منابع مقاله

باقریان موحد، سید رضا، کتاب‌شناسی نیایش، بوستان کتاب، قم، چاپ سوم، 1387ش

وابسته‌ها