مجموعه مقالات و گفتارها پیرامون حضرت مهدی(عج)

مجموعه مقالات و گفتارها پیرامون حضرت مهدی(عج) مجموعه حاضر، مقاله‌ها، گفت و گوها و سخنانی است پیرامون امام مهدی(عج) و مهدویت. نویسندگان این اثر (رضا استادی؛ ابوطالب تجلیل؛ محمدتقی تستری؛ جعفر سبحانی؛ علی غروی علیاری؛ کوچه باغی؛ علی کورانی؛ ناصر مکارم؛ سید ابوالحسن مولانا؛ حسن حسن زاده آملی)، کتاب را به روش تحلیلی و توصیفی پدید آورده‌اند و در آن به بررسی و اثبات امام زمان(عج) و حکومت جهانی وی پرداخته‌اند.

مجموعه مقالات و گفتارها پیرامون حضرت مهدی
مجموعه مقالات و گفتارها پیرامون حضرت مهدی(عج)
پدیدآورانجمعی از فضلا و نویسندگان مسجد آیت‌الله انگجی تبریزی (نویسنده)
ناشرواحد برگزاری مراسم نیمه شعبان مسجد آیت‌الله انگجی تبریزی
مکان نشرتبریز
سال نشر۱۴۱۳ق
چاپاول
موضوعمهدویت و کلام
زبانفارسی
کد کنگره
‏BP 224/م‌۳ ۱

در مقاله نخست، نویسنده کتاب شرعیة الشیعه‌ی میرداماد را بررسی کرده که در آن از جواز و عدم جواز یاد کردن اسم و کنیه امام زمان(عج) بحث شده است. در این کتاب، مؤلف با نقل روایاتی، قائل به حرمت نام بردن از امام زمان(عج) شده است. مؤلف این مقاله، در ادامه، همین قول را همراه با استدلال‌های فراوان میرزا حسین نوری در کتاب نجم الثاقب ذکر کرده است.

در مقاله بعدی، به ضرورت وجود امام در هر زمان پرداخته شده و با ذکر روایت‌هایی، در باره اثبات وجود فعلی امام مهدی(عج) بحث شده است.

مکان امام زمان(عج) در کوه «رضوی» یا «ذی طوی» که در دعای ندبه مطرح شده، موضوع مقاله بعدی است که نویسنده، به روایت‌هایی که دلالت بر حضور امام زمان(عج) در این مکان دارد، اشاره کرده است.

امام زمان(عج) در احادیث اهل سنت، موضوع مقاله دیگر کتاب است. مقاله بعدی، دلایل اثبات امام مهدی(عج) است که در آن با استناد به روایت‌هایی از اهل‌بیت به تبیین موضوع مقاله پرداخته است.

در این کتاب، گفت و گویی هم با علی کورانی در باره کتاب وی معجم احادیث الامام المهدی(عج)، انجام گرفته و در مقاله‌ای، ویژگی‌های حکومت جهانی امام مهدی(عج) بررسی شده و نویسنده، به پیشرفت علوم و فنون و توسعه اقتصادی و اجتماعی و قضایی در آن عصر پرداخته است.

مقاله بعدی، نجات بشریت در آخرالزمان از سوی امام مهدی(ع) را بررسی کرده و همچنین به مسائلی چون طول عمر و غیبت امام پرداخته است.

ضمیمه کتاب سی «کلمه» در موضوع‌های گوناگون از جمله مسائل عرفانی است و پایان بخش کتاب، شعری از حسان شاعر معاصر است که در قصیده خود ۷۳ لقب از لقب‌های امام زمان(عج) را نام برده است.[۱]


پانويس

  1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص314-315


منابع مقاله

معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

وابسته‌ها