قصص قرآن، تألیف صدر بلاغی (درگذشته 1373ش)، به زبان فارسی است که به شیوه کتاب «قصص القرآن» احمد جاد المولی و چند تن از نویسندگان بزرگ مصر نوشته شده است.

قصص قرآن
قصص قرآن
پدیدآورانبلاغی، صدرالدین (نویسنده)
عنوان‌های دیگرفرهنگ قصص قرآن
ناشرامیرکبیر
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1381ش.
چاپهجدهم
شابک964-00-0089-2
موضوعقرآن - قصه‎‌ها، قرآن ‏-‏ نام‌‏های تاریخی، قرآن - نام‌های جغرافیایی
زبانفارسی
کد کنگره
‏ ‎‏/‎‏ب‎‏8‎‏ق‎‏6 / 88 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

نویسنده در مقدمه، قصص قرآنی را اسلوب دقیق و روش حساسی دانسته که امروزه مورد توجه و عنایت و اقتباس روان‌شناسان قرار گرفته و با این روش منظور و فکر و نظر خود را در طی قصص، به دل و دماغ خوانندگان نفوذ می‌دهند. با این فرق که مواد داستان‌های ایشان غالباً مجعول و دروغ است، ولی قصص قرآن همه از واقعیات تاریخ و از صمیم حقایق سرگذشت‌های اقوام بشری اتخاذ شده است. امتیاز قصص قرآن، در هدف‌های عالی و مقاصد شریف تربیتی است که در آن درج شده؛ به‌طوری‌که خواننده این قصص، از تهذیب نفس و جمال روح و روشنی ضمیر و دقت احساس و رقت وجدان و حکمت و ادب بهره‌مند می‌شود[۱]‏.

در قصص قرآن تاریخ بسیاری از پیغمبران و اقوام ایشان و شرح حال امت‌ها و حکامشان و سرگذشت اقوامی که از هدایت برخوردار شده و در زمین حکومت و اقتدار یافته‌اند و همچنین سرگذشت امت‌هایی که گمراه گشته و دچار بدبختی و روزگار سیاهی شده‌اند و سرزمین‌هایشان ویران و بی‌سامان شده، با حساس‌ترین منطق و نیرومندترین اسلوب بیان گردیده است[۲]‏.

پانویس

  1. ر.ک: سرآغاز، ص14-13
  2. ر.ک: همان، ص15-14

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.


وابسته‌ها