فیدل و مذهب

فیدل و مذهب، ترجمه حسن پستا و سیروس طاهباز از گفت‌وگوی مفصل و جامع یک کاتولیک مؤمن و عمیقاً معتقد به مسیحیت است با یک رهبر کمونیستی که به حفظ مواضع اصولی خود شهرت دارد.

فیدل و مذهب
فیدل و مذهب
پدیدآورانک‍اس‍ت‍رو، ف‍ی‍دل‌ (نويسنده)

ب‍ت‍و، ف‍ری‌ (مصاحبه کننده) پ‍س‍ت‍ا، ح‍س‍ن‌ (مترجم)

طاهباز، سیروس (مترجم)
عنوان‌های دیگرگفتگوهای فيدل کاسترو با کشيش فری بتو
سال نشر1367ش
چاپ1
موضوعکاسترو، فیدل، ۱۹۲۷ - م. - مصاحبه‌ها - کاسترو، فیدل، ۱۹۲۷ - م. - دین - کلیسا و دولت - کوبا - مصا‌حبه‌ها‌ رٶسا‌ی دولت‌ - کوبا
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏‫F 1788/۲۲‭‬ ‭/ک۲ ‏‫‬‭ف۹
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

در این مصاحبه فیدل کاسترو با فری بتو، راهب برزیلی پیرو فرقه دومینیکن درباره رابطه مسیحیت و مارکسیسم و مسائل مهم دیگری، مانند اخلاق، مسائل اقتصادی و مشکلات سیاسی معاصر و دفاع از محرومان کلیسا، حضرت عیسی مسیح(ع)، کلیسا و انقلاب و... گفت‌وگو می‌کنند و هر کدام در دفاع از عقاید خود به منابع اصلی مسیحیت و مارکسیسم استناد می‌کنند. پیام اخلاقی – معنوی نهفته در این گفت‌وگو حامل احساسات انسانی است که مبارزان راه آزادی و مدافعان محرومان و استثمارشدگان را متحد می‌کند.

کتاب دارای دو بخش است: بخش نخست وقایع‌نگاری ملاقات فری بتو با فیدل کاسترو است.

بخش دوم دربردارنده مصاحبه‌های فری بتو با کاسترو است که شامل چند فصل است: در فصل اول به زندگی و اعتقادات مذهبی فیدل، دوران تحصیل و چگونگی آشنایی او با ادبیات مارکسیستی و چند موضوع دیگر اشاره شده است. در فصل دوم، حمله به پادگان مونکارا، ماجرای بازداشت و زندان فیدل، روابط او با کلیسای کاتولیک، تنش‌های اولیه با کلیسا و حزب کمونیست کوبا با مؤمنان اشاره شده است.

در ادامه مصاحبه و گفت‌وگو به موضوعات دیگر همچون مطابقت اصول کلیسا با انقلاب، نقش جاری کلیسا و مؤمنان، رابطه جنبش انقلابی و کلیسای کاتولیک در آمریکای لاتین، الاهیات آزادی‌بخش، حضرت عیسی(ع)، کمونیست و مذهب و مبارزه طبقاتی اشاره شده است[۱].

پانویس

  1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص328

منابع مقاله

ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

وابسته‌ها