فروغ غدیر

فروغ غدیر: غدیر افتخار اسلام، حقانیت شیعه، اثر عبدالرحیم روحانی‌نیا، کتابی است در معرفی شخصیت حضرت علی(ع) و تشریح حادثه غدیر و مطالب پیرامون آن، بر اساس کتاب «الغدير» علامه امینی (1281-1349ش).

‏فروغ غدیر
فروغ غدیر
پدیدآورانروحانی نیا، عبد الرحیم (نويسنده)
عنوان‌های دیگرغدیر افتخار اسلام حقانیت شیعه
ناشرمشهور
مکان نشرایران - قم
سال نشر1386ش
چاپ1
شابک978-964-538-071-5
موضوععلی بن ابی‌طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت - غدیر خم - محمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - خطبه‌ها
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‎‏/‎‏ر‎‏9‎‏ف‎‏4 223/54 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

اثر حاضر، حاصل ماه‌ها تحقیق و تفحص پیرامون فروغ غدیر در «الغدير» می‌باشد. کتاب «الغدير» در 20 جلد با مستندات آن، توسط علامه امینی گردآوری شده و شهرتی جهانی در میان مسلمانان کسب کرده است، لکن استفاده از آن برای همگان از جهت حجم زیاد آن، به‌آسانی ممکن نمی‌باشد؛ ازاین‌رو نویسنده اثر حاضر تصمیم گرفته است حادثه غدیر و وقایع اتفاق‌افتاده پیرامون آن و شخصیت امیرالمؤمنین(ع) را با تکیه بر کتاب و سنت، از دیدگاه صاحب «الغدير»، معرفی نماید. برای این منظور، کلیات و خلاصه آن را تدوین و جمع‌آوری نموده تا مورد استفاده همگان، مخصوصا جوانان عاشق ولایت قرار گیرد و با علم و آگاهی، حادثه غدیر و شخصیتی را که به دستور خداوند متعال توسط وحی، غدیر را آفرید، بشناسند[۱].

کتاب با مقدمه مؤلف آغاز و مطالب در هفت بخش، سامان‌دهی شده است. در مقدمه، به معرفی علامه امینی و مقامات علمی ایشان پرداخته شده است و سپس، به اهمیت و خصوصیات کتاب «الغدير» اشاره گردیده است[۲].

در بخش اول، به غدیر از آینه تاریخ، نگریسته شده و بدین منظور، ابتدا به اهمیت غدیر خم در تاریخ و سابقه آن اشاره شده و سپس، به عید غدیر در اسلام و قرآن، واقعه غدیر و تاج‌‌گذاری آن، علی(ع) در سحاب، نفرین‌شدگان منکران حدیث غدیر و دشمنان علی(ع) پرداخته شده است[۳].

در بخش دوم، خطبه پیامبر(ص) در روز غدیر خم و ترجمه آن، در اختیار خواننده قرار گرفته است[۴].

در بخش سوم، احتجاجات و دلایلی که به حقانیت غدیر اشاره دارند، ذکر گردیده است که از جمله آنها عبارتند از احتجاج حضرت علی(ع) در جنگ صفین و در ایام خلافت عثمان[۵].

بخش چهارم، به بیان فضایل امام علی(ع) در کتاب و سنت اختصاص یافته[۶] و در بخش پنجم، فضایل امام علی(ع) و اهل‌بیت(ع) بیان شده است[۷]. در بخش ششم نیز از علم و دانش امام علی(ع) سخن به میان آمده[۸] و در آخرین بخش، به قضاوت‌های آن حضرت اشاره شده است[۹].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه، ص10
  2. ر.ک: همان، ص9-14
  3. ر.ک: متن کتاب، ص17-33
  4. ر.ک: همان
  5. ر.ک: همان
  6. ر.ک: همان، ص95
  7. ر.ک: همان، ص139
  8. ر.ک: همان، ص153
  9. ر.ک: همان، ص191

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.


وابسته‌ها