فرهنگ سخنان حضرت زهرا علیهاالسلام

نهج الحیاة یا فرهنگ سخنان حضرت زهرا(س) اثر محمد دشتی، کتابی است که راه و رسم زندگی را از سخنان حضرت زهرا(ع) استنباط می‌کند. نویسنده در این کتاب، با حفظ سیاق سید رضی مدون «نهج‌البلاغه»، اقدام به تدوین کتابی از بیانات و احادیث حضرت فاطمه(س) نموده است.

فرهنگ سخنان حضرت زهرا علیهاالسلام
فرهنگ سخنان حضرت زهرا علیهاالسلام
پدیدآوراندشتی، محمد (نويسنده) فاطمه زهرا(س) (نويسنده)
ناشرمؤسسه فرهنگی تحقيقاتی اميرالمومنين (علیه‌السلام)
مکان نشرایران - قم
سال نشر1394ش
چاپ1
شابک978-964-6422-65-0
زبانفارسی
تعداد جلد1
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

این کتاب در سال ۱۳۷۲ش توسط محمد دشتی و جمعی از پژوهشگران مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) و با حمایت اقتصادی بنیاد فرهنگی امام رضا(ع)، پس از شش سال کار به چاپ رسید و در زمان کوتاهی، چند نوبت تجدید چاپ شد. نویسندگان این اثر، به دنبال آن بودند تا کتابی مانند «نهج‌البلاغه» تدوین کنند[۱].

در این کتاب، مجموعه‌ای از سخنان، خطبه‌ها، روایات و کلمات قصار حضرت زهرا(س) با نظم الفبایی گردآمده است. گردآورنده، ذیل هر حرف، مدخل‌های مختلفی را ذکر کرده است. برای مثال ذیل حرف «آ»، این مطالب به چشم می‌خورد: آیین همسرداری، آداب غذاخوردن، آرایش و زیبایی و آگاهی. سپس ذیل هر یک از مدخل‌های یاد شده، متن اصلی حدیث یا کلمه قصار همراه با ترجمه و توضیح مختصر آن آمده است[۲].

هدف اصلی این کتاب، معرفی الگوهای اصیل و ارزش‌های ناب اسلامی به زنان و نسل جوان معاصر دانسته شده است تا آشنایی با زندگی و گفتارهای حضرت زهرا(س)، بتوانند بایدها و نبایدها را دریابند[۳].

از جمله ویژگی‌های کتاب، آن است که راویان و محدثان روایت‌های مختلف به طور کامل ثبت شده تا برای اهل تحقیق قابل استفاده باشد. علاوه بر این، قبل از آوردن یک حدیث، در چند خط، علت صدور، مکان و زمان روایت و هدف حضرت زهرا(س) بیان شده تا مطالعه‌کننده به آسانى بتواند با اهداف سیاسى و عقیدتى وی آشنا شود[۴].

برخی دیگر از ویژگی‌های این چاپ، به شرح ذیل می‌باشد:

  1. تغییر کیفی عبارات فارسی و عربی؛
  2. اصلاح و بازنگری ادبیات متن کتاب؛
  3. اصلاح و کنترل پاورقی در سراسر کتاب؛
  4. کنترل اعراب متن‌ عربی؛
  5. کنترل مجدد آدرس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و مدارک و اسناد احادیث در پاورقی کتاب؛
  6. اصلاح ترجمه‌ها[۵].

پانویس

  1. ر.ک: بی‌نام
  2. ر.ک: متن کتاب، ص21- 24
  3. ر.ک: سرآغاز، ص19- 20
  4. به عنوان مثال ر.ک: متن کتاب، ص29
  5. ر.ک: سرآغاز، ص20

منابع مقاله

  1. مقدمه و متن کتاب.
  2. بی‌نام، «معرفی کتاب: نهج الحیاة یا فرهنگ سخنان فاطمه(س)»، برگرفته از سایت «مسجد خبر»، کد خبر: 27770، شنبه 7 اسفند 1395


وابسته‌ها