علم الدلالة التطبيقي في التراث العربي

علم الدلالة التطبيقي في التراث العربي، اثر هادی نهر، کتابی است در علم معناشناسی و دلالت تطبیقی در تراث عربی و مقایسه میان تلاش‌های پیشینیان و معاصرین پیرامون این موضوع.

علم الدلالة التطبیقی في التراث العربي
علم الدلالة التطبيقي في التراث العربي
پدیدآوراننهر، هادی (نويسنده)
ناشرعالم الکتب الحديث
مکان نشراردن - اربد
سال نشر1429ق - 2008م
چاپ1
شابک978-9957-70-035-5
موضوعزبان عربی - معنی شناسی - معنی شناسی
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
‎‏/‎‏ن‎‏9‎‏ع‎‏8 6184 ‏PJ‎‏
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

اثر حاضر، کتابی است در علم معناشناسی و دلالت تطبیقی در تراث عربی و نویسنده در آن، به دنبال ریشه‌یابی این علم بوده و بر آن است که خوانندگان با مطالعه این کتاب، بر تلاش‌های پربار دانشمندان عرب باستان در زمینه‌های مختلف و محققان مختلف و مطالعات غنی که در میراث اصیل گذشتگان فراوان است، آگاه شوند[۱].

مؤلف در این اثر، به تبیین انشعابات این علم و منابع آن و روابط آن با علوم دیگر ونیز تأثیر و تأثرات از گذشتگان پرداخته و به این امر بسنده نکرده است. وی در این تلاش خود، نه‌تنها بر میراث گذشتگان بالیده و بر آن تسلط یافته و اعتماد کرده است، بلکه از آن فراتر رفته و آراء و اندیشه‌های معاصرین در این علم، به‌ویژه آنچه مربوط به میراث اصیل عربی در بسیاری از سطوح می‌باشد را نیز بررسی نموده است[۲].

فصول و مباحث کتاب بر اساس مطالب فوق شکل گرفته و دربردارنده اصطلاحات و مفاهیم معناشناسی، سپس تعریف معناشناسی و عناصر و مشخصات آن است[۳].

رویکرد کتاب، آن‌گونه که نویسنده آن مد نظر داشته، رویکردی توصیفی و تحلیلی بوده و آنچه باعث اهمیت این اثر ارزشمند می‌شود، آن است که وی در تلاشی که در ارائه مطالب و مباحث داشته، صرفا به پرداختن به مسائل کتاب و مسائل آن بسنده نکرده است، بلکه در بسیاری از موارد، به‌صورت عینی، به مقاربه و موازنه میان تلاش پیشینیان و آنچه متخصصین معاصر و محققین عرب و غیر عرب در این زمینه انجام داده‌اند، پرداخته و از ادراک و اشاره به آنچه که تلاش‌های میراث عرب، در شرق و غرب عالم، برای معاصرین علاقه‌مند به این علم فراهم نموده، کوتاهی نکرده است[۴].

از جمله ویژگی‌های بارز کتاب، آن است که کوشش نویسنده تنها به نظریه‌پردازی و ارائه آراء و نظریات قدیم یا جدید محدود نمی‌شود، بلکه وی در تمامی بررسی‌ها و موضوعاتی که در کتاب خود به آن اشاره کرده است، شواهد و نشانه‌های مفید و ارزشمندی را گنجانده و با تحلیل، تعلیق، مناقشه، توضیح و اظهار نظر پیرامون این شواهد، اثری پربها به مخاطبین ارائه کرده است[۵].

پانویس

  1. ر.ک: تقدیم علی حمد، ص1
  2. ر.ک: همان
  3. ر.ک: همان
  4. ر.ک: همان، ص1-‌2
  5. ر.ک: همان2

منابع مقاله

تقدیم علی حمد.

وابسته‌ها