شبهات حول القرآن و تفنيدها

شبهات حول القرآن و تفنيدها، تألیف دكتر غازى عناية، پيرامون برخى از شبهات مطرح شده، دربارۀ بعضى از موضوعات قرآنى؛ همچون مسالۀ وحى، تواتر قرآن، اعجاز، سوره‌هاى مكى و مدنى، ناسخ و منسوخ و محكم و متشابه، نوشته شده است، مؤلف در اين كتاب پس از طرح شبهه و يا شبهات موجود، به بررسى آنها و جواب از طريق آيات و روايات مى‌پردازد.

شبهات حول القرآن و تفنیدها
شبهات حول القرآن و تفنيدها
پدیدآورانعنایه، غازی حسین (نویسنده)
ناشردار و مکتبة الهلال
مکان نشربیروت - لبنان
چاپ1
موضوعقرآن - تحقیق

قرآن - دفاعیه‌ها و ردیه‌ها

قرآن - علوم قرآنی
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏BP‎‏ ‎‏89‎‏/‎‏2‎‏ ‎‏/‎‏ع‎‏9‎‏ش‎‏2‎‏
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

بيشترين اشكالات و شبهات را در مسالۀ اعجاز مطرح نموده كه پس از پاسخ به آنها و بيان ضعف آن اشكالات، به وجوه اعجاز قرآن پرداخته، حقايقى از مسائل علمى قرآن را ذكر مى‌كند.

از نوع اشكالات مطرح شده، بدست مى‌آيد كه منشاء اكثر آنها عدم فهم صحيح از آيات و روايات بوده است.

وى در بحث شبهات پيرامون جمع قرآن كه در آن ادعاى تحريف قرآن شده و بعضى از اخبار دلالت بر حذف بعضى از آيات مى‌كنند، پس از بيان جواب‌هاى مختلفى نظر مرحوم طبرسى (كه از علماء شيعه مى‌باشد) را در اين زمينه ذكر و به كلام ايشان استشهاد مى‌كند، بر اين كه شيعه نيز معتقد است كه قرآن تحريف نشده است.

ساختار و گزارش محتوا

كتاب داراى يك مقدمه و دوازده باب و يك خاتمه است كه فهرست ابواب آن به قرار زير است:

شبهاتى پيرامون وحى، جمع قرآن، كتابت، تواتر قرآن، سور مكى و مدنى، نزول قرآن بر هفت حرف، تشابه در قرآن، نسخ، ترجمه، اعجاز، جرى و تطبيق و صلاحيت قرآن و بيان ضعف هر يك از آنها.

ويژگى‌ها

  1. در باب دهم: شبهات پيرامون اعجاز قرآن را طرح و جواب مى‌دهد؛ مانند اين كه: تحدى قرآن كه از عرب‌ها درخواست نموده كه مثل قرآن را بياوريد، دليل بر معجزه بودن قرآن نمى‌كند، و يا اين كه قرآن تألیف و ساختۀ خود پيامبر(ص) مى‌باشد.
  2. در باب دهم: پس از پاسخ به شبهات، وجوه اعجاز قرآن را بررسى و بعضى از آن وجوه را توضيح داده، در پايان مثال‌هايى از حقايق علمى قرآن ذكر مى‌كند.
  3. در باب پنجم: مسالۀ مكى و مدنى و شبهات پيرامون آن را بحث مى‌كند؛ از جمله اين كه سوره‌هاى مكى از ادله و براهين خالى است، به خلاف سوره‌هاى مدنى، و اين نشانۀ آن است كه پيامبر(ص) تحت تاثير محيط خود قرار گرفته و يا اين كه سوره‌هاى مكى، مشتمل بر كلام لغو و بى‌فايده است، چون كه داراى حروف مقطعه مى‌باشند كه با استفاده از آيات جواب آنها را مى‌دهد.
  4. در باب سوم: پيرامون كتاب و رسم الخط قرآن بحث نموده و اشكالات و شبهات پيرامون آن؛ از جمله اين كه در برخى روايات آمده كه قرآن داراى خطاء و لحن مى‌باشد، را ذكر و پاسخ مى‌دهد.

نسخه شناسى

كتاب يك جلد، متن آن عربى، داراى 438 صفحه مى‌باشد كه مشخصات آن به قرار زير است:

  1. كاغذ: معمولى.
  2. چاپ: كامپيوترى.
  3. جلد: گالينگور.
  4. نوبت چاپ: نامعلوم.
  5. تاريخ انتشار: نامعلوم.
  6. ناشر: انتشارات دار و مكتبة الهلال.
  7. داراى فهرست موضوعات كتاب.
  8. نام كتاب: شبهات حول القرآن و تفنيدها.
  9. نام مؤلف: غازى عنايت.

وابسته‌ها