ره رستگاری

ره رستگاری، نوشته قرآن‌پژوه معاصر، علی غضنفری (متولد 1342ش)، شامل بررسی 100 موضوع سودمند و مستقل (قرآنی، اخلاقی، اجتماعی و...) برای رسیدن به زندگی سعادتمندانه است.

ره رستگاری
ره رستگاری
پدیدآورانغضنفری، علی (نويسنده)
ناشرلاهیجی
مکان نشرایران - قم
سال نشر1382ش
چاپ1
موضوعاخلاق اسلامی - خود سازی (اسلام)
زبانفارسی
تعداد جلد3
کد کنگره
/غ6ر9 247/8 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

هدف

نویسنده، کتاب حاضر را گفتارهایی برگرفته از آیات قرآن کریم و احادیث معصومین(ع) در جهت تبیین وسایل و اسباب سعادت بشر و راه رستگاری او معرفی کرده است[۱].

ساختار و محتوا

برخی از مباحث مهمّ اثر 3 جلدی حاضر به‌ترتیب عبارت است از:

  1. (34 بحث): علم، عالم، عقل، اسلام و ایمان، قرائت قرآن، زهد، هجرت و همدردی و...
  2. (33 بحث): برترین دین، تبلیغ، سیر و سفر، رحمت اسلامی، حدیث، مؤمن حقیقی، حقوق زن و...
  3. (33 بحث): قوام دین، خودشناسی، مشورت، حجاب، تجارت، توبه، برزخ، نامه اعمال، شفاعت و...

نمونه مباحث

  1. تمام دوران زندگى بایستى مملو از محبت به اهل‌بیت باشد و از همه جاى آن این عشق آشکار گردد. ظاهر محل سکونت، اول و آخر هر سخن، مقدم و مؤخر هر مجلس بایستى مملو از عشق به خاندان عصمت و طهارت بوده باشد؛ باید از آن خاندان کرم و سخا صحبت نمود و به‌وسیله آنان از خداوند طلب کمک کرد[۲].
  2. امورى که جنبه نفسانى دارند و یا از جمله اعتقادات آدمى محسوب مى‌شوند، وجودشان براى پذیرش آنها کافى است. اخلاص و عدم اخلاص در این‌گونه موارد معنا ندارد؛ چه، اینکه نفس وجود آنها دال بر صحت آنهاست. على‌هذا این‌گونه امور اجبار و اکراهى یا اضطرار و خوفى نمى‌پذیرند و هیچ‌کس را نمى‌توان مجبور کرد که از اعتقادش برگردد و یا به‌واسطه اضطرار هیچ‌گاه امکان ندارد کسى اعتقاد خود را از دست دهد و پذیرش سلطه اکراه‌کننده، به معناى زوال اعتقاد نیست[۳].
  3. احساس قوى و روح پر از عاطفه مادر است که «نه‌ماه» سنگینى بچه را در شکم تحمل مى‌کند و... در سنگینى درد زایمان همان بس که در روایات آمده است: زنى که از شدت درد زایمان بمیرد، با شهدا محشور مى‌شود، ولذا بهشت بر او واجب است؛ قال الرضا(ع): «أيمٰا امْرَئَةٍ مٰاتَتْ في وِلاٰدَتِهٰا حَشَرَهَا اللّٰهُ مَعَ الشُّهَدٰاءِ»[۴].

مآخذ نویسنده

نویسنده برای نگارش این اثر، افزون بر قرآن کریم، نهج ‌الفصاحه، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه، از 74 کتاب عربی و فارسی (تفسیری، روایی، تاریخی، اخلاقی و لغوی) استفاده کرده است[۵].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه کتاب، ج1، ص18
  2. ر.ک: متن کتاب، همان، ص349
  3. ر.ک: همان، ج2، ص390
  4. ر.ک: همان، ج3، ص79-80
  5. همان، ص405-407

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.

وابسته‌ها