ذیل کشف الظنون

ذيل كشف الظنون، اثری از محمدمحسن بن علی ‌بن محمدرضا ‌بن ‌محسن ‌بن علی‌اکبر بن باقر منزوی تهرانی (1255-1348ش)، معروف به شیخ آقابزرگ تهرانى، فقیه و کتاب‌شناس شیعی امامی، در موضوع کتاب‌شناسی است که با مقدمه و اهتمام یوسف بیگ باباپور و مسعود غلامیه چاپ شده است.

ذیل کشف الظنون
ذیل کشف الظنون
پدیدآورانآقابزرگ تهرانی، محمدمحسن (نويسنده)

بیگ‌باباپور، یوسف (مقدمه‌نویس)

غلامیه، مسعود (مقدمه‌نویس)
ناشردار النور المحمدي ** مجمع ذخائر اسلامی
مکان نشرایران - تهران ** ایران - قم
سال نشر1396ش
چاپ2
شابک978-964-988-231-4
موضوعاسلام ‏-‏ کتاب شناسى - نویسندگان اسلامی - کتاب‌شناسی - ادبیات عربی - کتاب‌شناسی - حاجی خلیفه، مصطفی بن عبد الله، 1017 - 1067ق. کشف الظنون عن اسامی الکتب والفنون
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
/الف5 آ7095 7835 Z
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

نوشتار حاضر، ذیلی است بر کتاب «كشف الظنون عن أسامي الكتب و الفنون»‏ نوشته مصطفی بن عبدالله چلبی، معروف به حاجی خلیفه (1017-1067 ق)، از عالمان مورخ و محقق، که در آن از علوم و فنون مختلف و گوناگونى که تا زمان نویسنده رواج داشته، یاد شده و به اسامى کتب مختلف و پاره‌ای از ویژگى‏هاى آنها اشاره شده است[۱]. به جهت اهمیت کتاب یادشده، ذیل‌های متعددی بر آن نگاشته شده است[۲]. از جمله ذیل‌ها، کتاب حاضر است که مشتمل بر تعلیقاتی از شیخ آقابزرگ تهرانی بر نسخه‌ای از كشف الظنون است که در اختیار داشته است. تعلیقات یادشده توسط یکی از شاگردان وی به نام سید محمدمهدی بن حسن موسوی خرسانی جمع‌آوری و با عنوان «ذيل كشف الظنون» به‌همراه مقدمه‌ای به چاپ رسیده است[۳].

مطالب کتاب، شامل مقدمه‌ای در معرفی حاجی خلیفه و آثار او و همچنین توضیحاتی پیرامون کتاب كشف الظنون و ذیل‌های آن با قلم یوسف بیگ باباپور و مسعود غلامیه است. پس از آن تعلیقات و توضیحات مختلف شیخ آقابزرگ تهرانی بر برخی از مطالب کتاب «كشف الظنون» ذکر شده است که همراه با اشاره به شماره صفحه و سطر کتاب یادشده است.

پانویس

  1. زرکلی، خیرالدین، ج7، ص236
  2. ر.ک: مقدمه، ص48–49
  3. رک: همان، ص50

منابع مقاله

  1. مقدمه و متن کتاب.
  2. زرکلی، خیرالدین، «الأعلام»، بیروت، دارالعلم للملايين، 1989م، چاپ هشتم.



وابسته‌ها