درسنامه فقه (زکات)

درس‌نامه فقه، متن سلسله بحث‌های خارج فقه آیت‌الله هاشمی شاهرودی، از مهر تا بهمن 1388ش، است که به کوشش جمعی از طلاب درس معظم‌له، جمع‌آوری و منتشر شده است.

درسنامه فقه (زکات)
درسنامه فقه (زکات)
پدیدآورانهاشمی شاهرودی، محمود (نويسنده) جمعی از طلاب آیة الله العظمی سید محمود هاشمی شاهرودی (سایر)
عنوان‌های دیگردرسنامه فقه (زکات)
ناشربنیاد فقه و معارف اهل بیت (علیهم السلام)
مکان نشر[بی جا] - [بی جا]
سال نشر1392ش - 1434ق
چاپ2
موضوعزکات
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
BP ۱۵۹/۸/هـ۲۶د۴
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

درس خارج ایشان که سال‌ها کانون بحث و تبادل نظر و جهاد و اجتهاد بوده است، به مبحث کثیرالبلوی و عظیم‌الفائده زکات با فروعات متعدد و تأثیرات عمیق بر نظام مترقی اقتصادی اسلام، رسید و استقبال شایان فاضلان و دانش‌پژوهان جوان و استعدادهای بکر و سرشار حوزه علمیه از مباحث ایشان، باعث گردید جهت تتمیم فایده در عرض كتاب الزكاة که به قلم معظم‌له به رشته تحریر درآمده بود، درس خارج زکات، با مختصر ویرایش و بدون هرگونه دستبرد در محتوای آن، در قالب اثر حاضر، به جامعه علمی حوزوی، تقدیم شود[۱].

مطالب کتاب، در قالب 52 جلسه، عرضه شده است. در جلسه نخست، به‌منظور بحث پیرامون حکم منکر ضروری بودن زکات، به بررسی تشریع یا عدم تشریع حق مالی دیگری غیر از زکات، پرداخته شده[۲] و در جلسه دوم، شرایط وجوب زکات، بیان شده است[۳]. در جلسه سوم، به موضوع نفی زکات از مال صبی با تمسک به روایات رفع قلم، پرداخته شده[۴] و در جلسه چهارم، تعلق یا عدم تعلق زکات در غلات و مواشی صبی، مورد بحث قرار گرفته است[۵]. از دیگر موضوعات و مطالب مطرح‌شده در سایر جلسات، می‌توان به استدلال‌ها برای نفی زکات در مال مجنون و تعلق یا عدم تعلق زکات به مال عبد، اشاره نمود.

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه، ص8
  2. ر.ک: متن کتاب، ص14-18
  3. ر.ک: همان، ص22
  4. ر.ک: همان، ص29
  5. ر.ک: همان، ص35

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.


وابسته‌ها